Kannattaa välttää autovaraosat24.fi ja Autodoc firman palveluita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja karivanner1, 12.7.2021.

 1. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Taas lankesin noihin nettifirmoihin, yritin muistella mikä se suomalainen nettikauppa on mistä saa noita samoja osia, mutta ei löytynyt. (joku sen joskus täällä postas)

  Tyypillinen tapaus, googleen hakusana Volvo v70 pyöränlaakeri ja hetihän se tuuppaa tusinan noita autodoc sivuja, kaikki taitaa olla kuitenkin samasta lafkasta eli Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Berliini, Saksa.

  Löysin sopivan laakeri ja laitoin 2kpl ostoskoriin. Paketti tuli, 2 laakeria, samanlaiset paketit ja osanumerot.
  Ensin toinen paikoilleen, kuumassa tallissa kiroillen ja äheltäen koko etupäätä auki.
  Homma valmis, niin sitten taas sama toiselle puolelle. Taas hikoilua, ähinää ja vääntämistä.
  Kaikki meni siihen asti hyvin, kun piti pistää rengas paikoilleen. Pultinreijät oli väärän kokoiset..

  Onneksi oli sähköposti tallessa ja aikaa tilauksesta vaan pari viikkoa (noihan ei vaihda tavaraa jos ei ole pienen ajan sisällä tilattu).

  Sähköpostissa laitoin heti koko tarinan, kuvat ym.

  Sieltä tuli varmaan 20 viestiä, missä pyydettiin milloin minkäkinlaista kuvaa ja mitan kanssa ja vin koodia ja vaikka mitä.

  Lopulta vaan karu ilmoitus, sori osa on ollut paikoillaan joten oma vika.

  Viimeksi tilasin Saabin takajouset+ iskarit setin, ainoo vaan että vaikka myytiin settinä niin eivät sopineet keskenänsä. Eivät hyvittäneet sitäkään, silloin syynä oli se että aikaa oli kulunut liikaa tilauksesta.

  Muilla vastaavia kokemuksia?
   
  Dataviilaaja tykkää tästä.
 2. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Itellä hajos niiden pyörän laakeri (koko etunapa piti vaihtaa) 5000 km (noin puoli vuotta) jälkeen. Takkua oli palautuksen ja takuun kanssa niin otin yhteyttä kuluttajasuojavitanomaisiin. Ne hoiti asian. Puoli vuotta meni aikaa takutessa, mutta lopulta sain rahat takaisin kuluineen.
   
 3. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Huonoa tuuria ollut sinulla...ite olen tilannut paljonkin Autodoc:sta, eikä ole kyllä ollut pahemmin valittamista.
  Yhdet Brembon jarruletkut vaihtoivat kyllä ilmoittamatta TRW:n letkuihin, jotka olivat varmasti yhtä hyvät.
   
  Isamu tykkää tästä.
 4. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  oisko www.ppmarket.fi
   
  DD6 ja karivanner1 tykkäävät tästä.
 5. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Autodocista tuli aikaisemmin ihan jonkin verrankin tilattua citroen xsaraan varaosia. Mielenkiintoisinta oli oikeastaan se, että autodocin trw alapallo oli 60tkm kohdalla aivan säpäleinä ja vastaava motonetista oli aivan ehjä. Jotenkin tuli mieleen että onkohan kaikissa merkkituotteissakaan laatu ihan kohdallaan.
   
 6. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Double Gearhead

  Yhden kerran olen autodocista tilannut, lupailivat että tilaus on perillä 2-3 päivässä.
  Meni 2-3 viikkoa ennenkuin paketti saapui, sen jälkeen en ole edes käynyt niiden sivuilla.

  Virrolaista Aeromotors firmaa voin suositella, sieltä ja Rockautosta on toistaiseksi löytynyt kaikki tarvittava.
   
 7. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Autovaraosat24.fi, tilasin renkaat, kohta 2 viikkoa mennyt .
  On seuranta koodin mukaan yhden askeleen ottaneet DE -> DK
  Oli eka tilaus, olikohan viimeinen...?
   
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Rockauto, löytyy osia myös euroihin. Jopa niitä mitä ei saa euroautoon euroopastakaan tarvikkeena ja se orkkis maksaa persettä vaille hevosen.

  Jo mainittu aeromotors ja se ak24. Kummastakin virolaisesta puljusta on aina tullu oikeat osat ja rahalle vastine. Kummeja on tilannu kans saksasta ja virosta. Virosta kaks kertaakin jo tänä vuonna ilman ropleemia.
   
  sbc350 ja rallikuski tykkäävät tästä.
 9. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Autodocilla takuu on melkoisen tuntematon käsite ja Aeromotorsilla on luetteloissaan virheitä, joita eivät kuitenkaan myönnä. Docilta en ota mitään mutta Aerolta tulee kyllä tilattua välillä aika tiuhaankin. Sopivuusriskin myönnän itse itselleni ;), turhaa niiden kanssa on tapella.
   
  rallikuski tykkää tästä.
 10. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Mä olen tilannu autodocilta monta kertaa kaikenlaista huolto- ja remppaosaa tuohon käyttissubaruun eikä mitään valittamista puljun toiminnassa.

  Toimitusajat on siellä kohtuu löysä käsite eli jos ei vaan ole osilla kiire niin sitten ei hätää, jos auto rikki ja saatava nopeasti liikenteeseen niin sitten hankkii kamat jostain muualta.
   
  karra tykkää tästä.
 11. Ford67

  Ford67 2nd gear

  Kiire tosiaan ei kannata osilla ainakaan olla, tulee sitten kun tulee paketti Saksasta. Viikko-pari yleensä. Oikeat osat on kyllä tullut itselle tähän asti, mutta säätämisen riski pitää ottaa huomioon. Mielellään maksan pikkuisen enemmän jos hyllystä Kivijalkakaupasta/korjaamolta löytyy, mutta aina niinkään ei onnistu.
   
 12. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Autodoc eri inkarnaatioineen on samaa Partexia, joka on tämän ryppään venkula-emo. Jos lähettävät väärän osan, pitäisi laittaa omalla kustannuksella takaisin, eivät korvaa palautuskuluja ilman kuluttajaviranomaisen patisteluja. Oma vika, mitäs tilasit meiltä.
   
 13. J-peg

  J-peg Gearhead

  No joo. Selasin autodoc sivustoa muutaman illan ja etsin mittojen ja lähtöjen mukaan sopivaa syyläriä. Viimein löysin ja tilaus sisään kera muiden romujen. No muistan miettineeni että joku sanoi että korkki pitää tilata erikseen, vaan niitä kun oli niin montaa vaihtoehtoa. No syyläri tuli ilman korkkia ja asiakaspalveluun hetimiten yhteyttä. No ne eivät osanneet myydä mulle korkkia millään, pompottelivat vain toiselta toiselle ja lopulta sanoivat että eivät osaa myydä. No otin mitat ja menin motonettiin ja hain sieltä korkin. Näissä pitää itse tietää tasan tarkkaan mitä haluaa ja mitä on tilaamassa, muuten tulee kurat housuun.
   
 14. TimoT

  TimoT 3rd gear

  Autodocilla vaihdellaan tilattuja tuotteita eri valmistajan kamoihin mitään kyselemättä tai ilmoittamatta ja tilalle tulee jotain skeidaa, mitä ei saa vaihdettua, eikä kehtaa kiinni laittaa, mulla on hyllyssä pari kannentiivistettä, mitkä on asiansa osaava pakkaaja taittanut keskeltä vekille, että on saanut sopimaan pienempään pakettiin, ei takuuta, käyttävät kuljetuksiin postnordin paskafirmaa, joka ei toimita tavaraa tilattuun osoitteeseen, vaan vie ne johonkin hevonvitunhumppaan, mistä ne pitää itte hakea, vaikka on maksanut kuljetuksesta ilmoitettuun osoitteeseen, tavaraa on jäänyt saamatta, vaikka olen maksanut, rahaa ei palauteta, mitäs tilasit...
  Ei enää!
   
 15. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Jos porukka jaksais valittaa kuluttajaviranomaisille aina kun on ongelmia niin autodoc varmasti tekisi asialle jotain. Nyt moni nielee tappionsa eikä jaksa vaivautua.

  Ite takkusin pari kuukautta autodocin kans. Ne vaan kyseli samoja asioita moneen kertaan ja jopa soittivat huonolla englannilla eikä asia edennyt.

  Lopuksi viranomainen hoiti asian eikä ite tarvinnut enää sekaantua.

  Kuluvia osia sieltä ei kannata ostaa eikä varmaan muutakaan
   
  Seevu tykkää tästä.
 16. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Autodocilta tosiaan vinkuvat kuvia lähettämästään väärästä osasta, sen laatikosta, teipeistä, lähetyskuiteista, tarroista ja vaimosta eri kuvakulmista. Silti mitään korjausliikkeitä ei tapahdu.

  Fiatin/Opelin 2.2 tulpanhattukannesta puuttui sisältä puolet jousista, mutta sellaisiakaan eivät perässä lähettäneet reklamoinnin jälkeen.

  On niitä parempiakin puljuja..
   
 17. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Aina kannattaa säästää ja tilata netistä vähä halvemmalla, ehkä oikeita osia..
   
 18. lowdrive

  lowdrive 1st gear

  Paska kokemus on Autodocista, tilasin 2 autoon levyt ja palat ympäriinsä, ja yhteen autoon vain taakse.

  2 viikon kuluttua tuli eka paketti, muutama päivä ja toinen, ja vajaa viikko niin kolmas.....

  Yksi jarrulevy jäi puuttumaan, eikä sitä lukuisista selvittelyistä huolimatta tullut koskaan.

  Sieltä tilatut Brembon levyt kestivät 2 kuukautta akan työmatka-ajossa, mitä lir paskaa kaikki tavara.

  En suosittele kenellekkään näotten huijareitten kanssa telkkuamista. Ite haistatin vitut pariinkin otteeseen kun ei millään tavalla saatuhommaa toimimaan. Aina alkoi alusta samat litaniat kuvista ja pakettien lukumääristä.
   
 19. ursus2

  ursus2 3rd gear

  Olen tilaillut osia Autodocista henkilö ja kuorma-autoihini ja toistaiseksi kaikki on kyllä pelannut ok, toki toimituksessa täytyy varautua muutaman viikon toimitusaikaan. Meilläpäin Postnordin toimituskin onnistuu ihan kotiin asti.
  Nimarkilta olen kanssa tilaillut-ihan ok mesta. Eli tämmöistä täältä..
   
 20. lauri.v

  lauri.v 3rd gear

  Eli onko se nyt jotain kakkoslaatu ylijäämä osaa mitä myyvät?
  Vai ihan vaan puhtaasti piraatti tuotteita jos kerran sieltä ostetut "merkki" tuotteet ei ole laadultaan ja kestoltaan sitä mitä voisi olettaa?
   

Kerro tästä muillekin!