Kannattaa välttää autovaraosat24.fi ja Autodoc firman palveluita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja karivanner1, 12.7.2021.

 1. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  jotain eukon autoon tilannut adokilta,ei valittamista,tarkistanut alup.sarjanumerot ennen tilaamista
   
 2. elkamiina

  elkamiina Gearhead

  Itse en ole tilannut noista mitään, mutta on tullut vierestä seurattua miten sattuu milloinkin menemään.
  Työkaverin pojalla on -94 vuoden Celica, jota ennen kortin saantia on laiteltu pojalle valmiiksi.
  Tuo kyseinen auto on japanilaistyyliin jonkinlainen väliinputoaja, eli kaikki osat on erittäin hankalia saada. Siis ihan kaikki. Jopa Tammer-auto on nostanut kädet pystyyn ihan yksinkertaistenkin osien, kuten imusarjan tiivisteet, jarrulevyt ym. osalta.
  Kas, tuli vastaan Autodoc. Osakuvausten mukaisesti osia saa. Varmistettu sähköpostilla, että sopiiko nyt silti varmasti 1994 ST221 Celica. Jeejee, tilausta vaan niin osaa tulee.
  Juu, kyllä. Mutta ei ole oikeat osat. Ei sovi. Jarrulevyt sai korjattua sorvissa, mutta kun vesipumppu, jakopää, tiivisteet, jäähdytin sun muuta oli pöydällä, eikä sovi, niin alkoikin melkoinen vääntö. Ei onnistu palauttaminen. Osien pitäisi sopia. Kuvia mukaan ja sen selvitystä, että uskoivat näin olevan. Suostuivat palautukseen noin kahden viikon kuva/sähköpostirumban jälkeen. Eikä kestänyt kuin pari kuukautta ja useampi sähköposti, että myös osien etukäteen maksettu hinta saatiin tilille.
  Oletan, en tiedä, enkä edes jaksa varmistaa - mutta kyseessä on todennäköisesti taas niin sanottu verkkopalvelualusta, jolla ei ole tyypilliseen tapaan toimipistettä, omaa takuukäsittelyä, huoltoa, varastoa tai mitään muutakaan, millä takaisivat helpon takuu/ toimitus/ palautusketjun. He myyvät siis verkossa omana yrityksenä isompien toimijoiden varastoista tavaraa. Ei siis ihme, että tulee mitä sattuu, milloin sattuu tulla ja takuut on mitä on. Heillä varmasti omat haasteensa sopia palautuksista puljujen kanssa, joista ovat myymänsä osat itse haalineet.
  Omana kivuliaana esimerkkinä ostamani kylpytynnyri kotimaisesta nettikaupasta. Käsittämättömän pitkän toimituajan jälkeen pytty tuli virosta, irto-osat laatikoissa ruotsista, saksasta, kiinasta ym. Nyt kun on ongelmia mm. sähkölämmittimen kanssa, niin eivät ota mitään kantaa, vaan minun tulisi olla yhteydessä itse suoraan valmistajaan Pahlenille ruotsiin. Ammeen pinnoitteen ja lasikuidun väliin on päässyt vettä ja se kuplii ja irtoaa, ilmeisesti tarvisi reklamoida siitäkin suoraan korix-fiiberille. Kuluttajana toivon tietenkin, että takuuasiat hoitaa paikka, josta tuote on ostettu. Ei hirveän rehtiä toimintaa....vähän rönsyili, mutta you get the point.
   
  Muokattu: 19.7.2021
 3. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Mulla samanlainen kokemus autodocista kuin topin aloittajalla.
  Viime kesänä tilasin etuiskarit ja jouset mitsuun,
  Tyhmänä miehenä irrotin molemmat kulmat tarkistamatta uusien sopivuutta...
  Jouset olivat mitä pitikin mutta iskarin jousilautanen oli 2cm halkasijaltaan pienempi ja osat tilasin mitsun varaosa numeron mukaan ja varaosa numero ei täsmännyt tilaamiini eli lähettivät väärät iskarit.

  Tästä alkoi 2 viikon sähköposti rumpa kuvineen osien keskenään sopimattomuudesta olin kuulemma tilannu väärät jouset vaikka nämä sopivat presiis vanhojen iskarien lautasiin.
  Tahallista väärin ymmärrystä heidän taholtaan..

  Soitin eu kuluttajariitalautakuntaan, sanoivat että he ovat voimattomia kyseisen puljun kanssa kun saksassa noudatetaan kansallista lakia kuluttaja asioissa joissa ei eu säädökset päde ja heillä on useita kymmeniä valituksia kys. lafkasta.

  Aika hampaattomaks veti...

  No otin sitten takkiini noi iskarit ja myin ne 2 yhden hinnalla niitä tarvitsevalle.

  Ainoastaan käyn autodockin sivuilla oem nro:t tarkistamassa ja tilaukset teen ihan mistä tahansa muualta ku autodock konsernin puljuista...

  VMP
   
 4. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Mä ottaisin Celican palicat Rockautosta. Sieltä löytyy lähes joka autoon. Uskomaton firma!
   
 5. leemu

  leemu 3rd gear

  Eilen tein rekkulan ja nyt kilahti sähköpostiin lupaus, että voidaan palauttaa. Toimittavat palautustarran jolla pitäisi mennä ilman kuluja.
  Muusta rahasta ei vielä ollut mitään puhetta:odeek:
   
 6. elkamiina

  elkamiina Gearhead

  Jep. Mutta ei ihan niin uskomaton.
   
 7. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Ok. Eli ei löydy?
   
 8. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Hieman yllättävää, että tätä aihetta ei ole enempää tässä purnattu. Autodocilla taitaa olla tapa, jos asiakas tilaa Konin iskarit, lähettävät STARK iskarit. Jos asiakas tilaa Brembon jarrulevyt, lähettävät STARK jarrulevyt. Tai jos asiakas tilaa SKF pyöränlaakerit, lähettävät STARK pyöränlaakerit jne. Hyvitystä ei tietenkään tule, koska onhan ne osat samannäköisiä...

  Olisikohan tässä laitettu STARK jarrulevyt Brembon pahvilaatikkoon?
   
 9. elkamiina

  elkamiina Gearhead

  Juuri näin.
  Toi versio on aikuisten oikeasti haastava, jos merkkiliike ei siihen osia saa. Rockauto ei tunne kuin 1.8 ja 2.2 litraiset versiot.
  Kaikki jotka on joskus törmännyt ja tutustunut japanialaiseen tekniikkaan, tietää, että osat ei sovi välttämättä ristiin jos on moottori esimerkiksi eri kokoinen. Kaikki sen patin ympärilläkin on aika erilaista. (Siis syylärit, paisarit, anturit ym.)
  Toi on ihme versio. Se löytyy versiona, että tehty on, kun kaivaa tarpeeksi, mutta varaosaluetteloissa tuo malli on tuntematon.
  Etuvetoinen kulkine, koneena ahtamaton 2.0 moottori vain 149 hp versio. Ei siis edes Camrystä tuttu vanhempi 3SFE muunnos. Eikä myöskään ahdettu 3SGE kuten yleensä tai vapaastihengittävä 2.0 173 hp. Täysin eri laite. Ihme sekasikiö.
  Osat saatiin hommailtua mallien ja kuvien mukaan Japanista ja saksan ebaystä.
  Kansiremontin yhteydesä koneistamo joutui vaihtamaan pari pakoventtiiliä. Siellä ei ole jostain syystä nyt alkuperäiset venttiilit, vaan mittojen mukaan etsityt noin 10mm lyhennetut venttiilit. :odbiggrin: Jaa miksikö?

  Tuli muuten kohtuu kalliiksi pistää leimakuntoon, eikä edes vielä hifistelty.
   
  Muokattu: 20.7.2021
 10. elkamiina

  elkamiina Gearhead

  Sori, vähän lipesi aiheesta ja viimeinen tekstini ei liittynyt enään mitenkään aiheeseen. Mutta kerroin, kun ihmeteltiin....jatketaan autodocin arvostelua. Se ei mene ikinä hukkaan.
   
 11. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Renkaat tuli perille, n. 2,5 viikkoa toimitusaika.
   
 12. Kruunusaari

  Kruunusaari 2nd gear

  Puolitoista viikkoa kesti tulla Focuksen jäähdytinmoduli ja kuivain. Jäähdytin ainakin eri merkkiä kuin tilattu, kuivain oikea. Toivottavasti käyvät paikoilleen, ainakin näyttää sopivilta. Tuossahan on typerästi ilmastoinnin lauhdutin yhdistetty moottorin jäähdyttimen kanssa, niin tämä harvinaisuus nostaa hintaa. Tilasin Saksasta pkwteile.de joka on autodoc saksalainen versio.
  Aiemmin tilatessa pakoputki oli lommoilla ja jarrupalasarjasta tippuneet asennusosat osin matkalle...
   
 13. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  renkaat tulossa ,katsotaan miten käy,suomesta tilattaessa on osia on mennyt monesti 1,5 2,5 viikkoa joten jos keskiviikkona auto piippaa turha luottaa ettää vkl korjailet.ootat,ootat kohta varmaan tulee jne.tulee milloin jaksetaan viedä mh tai posti.kuluja ei unohdeta päälle vaikka millä nimikkeellä.sama ootella ulkonta tuotua halvemmalla.
   
 14. 455STW

  455STW Gearhead

  Onko kellään tuoreita kokemuksia autodoc-toimituksista?
   
 15. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  On. Tilasin Hyundain alatukivarren, valikosta valitsin oikean ja lähettivät väärän. Nopeampaa oli tilata uusi kuin alkaa sitä vaihtoa välppäämmään; lähti se väärä sinne takaisin ja taisin saada rahatkin siitä....
  Tämä 2021 keväällä.
   
 16. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Ite oon tilannu varmaankin tusinan kertaa Autodocilta viimesen neljän vuoden aikana, eikä oo ollu minkäänlaista ongelmaa miltään kantilta. Sain yhden puhallinmoottorin kuvan vastaisesti ilman sitä salaattilinkoa, mutta netissä luki että saattaa tulla kanssa tai ei.

  Toooki sitten yks kaveri tilas kaks jarrulevyä ja neljä palaa ja ovelle tuli neljä levyä ja kahdeksan palaa. Eivät kinunnu takas mutta kaveri lähetti silti ylimääräset takas.

  Toinen sai Pajeroonsa väärät käsijarrukamat kahteen kertaan, mutta kävi saman rumban marmoritiskillä kun Italian-tuonti olikin erilainen jarruiltaan.

  Yks sai ihan rehdisti vaan väärän lämppärin kennon, mutta palautus ja vaihto meni kuulemma ihan nätisti ja reippaasti.
   
 17. f34

  f34 Double Gearhead

  No onko tuore kokemus kevät 2021 jos tässä ketjussa kokemuksia heinäkuu 2021.
  Hitaat toimitukset, aeromotors ja spareto tilaukset saapuu nopeammin.
   
 18. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  vääristä osista vielä kerrottava motonet juttu. ostin vanhaan granadaan jarrupalat ja kun aloin vaihtamaan niitä niiin hoplaa...eihän ne olleet sinnepäinkään. takaisin motonettiin ja vaihdettiin uusi paketti. nyt avasin sen jo tiskillä uteliaisuuspäissäni ja kappas ....samanlaiset väärät palat. jonkun muunmerkkisen auton takapalat. tehtaalla ilmeisesti linjalla pakattu väärin kun kahdessa paketissa sellaiset
   
 19. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kaitpa niitä on vielä semmosia varaosamyymälöitä jossakin, missä tuntevat tuotteet laidasta laitaan. Mitä lie 10+ vuotta sitten yritin ostaa lähikaupasta 2004 VW Polon jarrut eteen - koko setti. Ei puhettakaan, että olisivat laittaneet tavarat "rekisterinumerolla" pakettiin. Hain kotoa purkuosat, jolla todennäköisyys nostettiin noin 33% tienoilta liki 100% varmuuteen. Sen jälkeen tarvitsi enää valita "alkuperäistasoinen" vai "tarvike". Ei huono. Aiempi kokemus jostakin ruotsalaisesta B-kaupasta oli, ettei ikinä enää sieltä mitään. Osat oli huonoja kopioita ja toiminta remontin jälkeen vähän sinne päin.

  Motonetissäkään ei riitä joka luukulle autoharrastajaa. Hyvä kauppa kärsii siitä, ettei tiskillä tiedetä, mitä niillä on. Mä printtaan kuvia niiden sivuilta : "Haluan tämmöisen".

  Sit kun se ei tiskillä ole sitä, niin ei ne tiedä, milloin on vaihtunut tms. Mutta ei ole enää niitä kivijalan "harakiri" liikkeitä, missä tiedettiin kaikki.
   
 20. 455STW

  455STW Gearhead

  Viikko sitten tilattu vilkun viiksi sysleriin. Hidasta, kankeaa, tieto ei kulje.
  Nyt odotellaan koska osa tulee ja tuleeko oikea osa. Ja tuleeko ollenkaan.
  Ensi kerralla haen paikallisesta putkasta.
  Ei jatkoon.
   

Kerro tästä muillekin!