Kannen korotus alumiinilevyllä

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja ape, 20.5.2020.

 1. ape

  ape 1st gear

  Onko kukaan tehnyt, tai tietääkö että onnistuuko seuraavanlainen viritys tehdä. Moottori on v6 valurautalohkolla, alumiinikansilla ja tarkoituksena olisi laskea puristussuhteita ajatuksena ahtaminen. Eli mietinnässä vanhaa tiivistettä mallina käyttäen tekisin sopivan paksuisen korokkeen, joka tulisi kantta vasten jonkinlaisten liekkirenkaiden kanssa ja lohkon ja korokelevyn väliin normaali kansipahvi. Korotuslevyn paksuudeksi laskeskelin 1,5mm luokkaa ja ajattelin jotta saisiko jälkikiristystarpeen jätettyä pois kyseisellä menetelmällä, verrattuna pelkkään kupari tai alumiinitiivisteeseen?
   
 2. hantta

  hantta Gearhead

  Paljoa ei passaa laittaa väliin, alkaa muuten melkoinen shimmailu imusarjan kanssa ;)
   
 3. ape

  ape 1st gear

  Imusarjan teko käynyt mielessä useasti aiemminkin, joten tulisi sekin tehtyä alkuperäistä järkevämmän kokoiseksi
   
 4. Eikö se korotus kannata tehdä leikkaamalla vähän paksumpi kuparilevy tiivisteeksi?

  Tai sitten laittaa pari kannentiivistettä päällekkäin.
   
 5. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Onko sopivan paksuiset Cometicit pois laskuista, ilmeisesti tykkäät tehdä itse.

  Mielenkiinnosta kysyn mikä kone kyseessä, ja paljonko siellä nyt on puristussuhde?
   
 6. ape

  ape 1st gear

  Ymmärtääkseni kuparitiivisteellä pitäs jälkikiristää? Alumiini olisi materiaalina alumiinikantta vasten kuitenkin todennäköisesti sopivaa lämpölaajenemisten osalta? saako noita normi kannentiivisteitä järkevästi kahta päälekkäin ilman ongelmia?
   
 7. ape

  ape 1st gear

  Joo itse tekemällä olis mielekkäin mennä. Cosworth 24v B.O.A kone siis kyseessä vakio 9.7 puristuksilla ja ollut +10k kilometriä n.0,5bar ahdoilla ilman ongelmia, mutta katkenneen pakosarjan pultin takia joudun kannen irroittamaan, niin samallahan tuosta puristuksia laskisi turvallisemmaksi isompia ahtoja ajatellen
   
 8. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  No olisko kovempien ahtojen kanssa E85 mahdollista, ei tarvi ruttuja pudottaa.

  Kaksi tavallista tiivistettä päällekkäin ei ehkä ole kovin hyvä idea, jos ahtojakin meinaat nostaa.
   
 9. ape

  ape 1st gear

  Ajattelinkin, että ainakaan ominaisuuksien osalta kaksi päälekkäistä ei välttämättä hyvä, vaikka joissakin moottoreissa varmasti moni kokeillut tai käyttänytkin. Re85 ei täysin pois suljettu vaihtoehto ole, mutta olis mukava, jos vois pienempienkin paikkojen asemilta tankata.
   
 10. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  E85 peliin voit laittaa sen 1bar jos lämmöt ei karkaa ja tulpat on sopivat. Toki pitää säätää sopivat sytysennakot.

  Muistelisin että Boa jossa BOB nokat E85 oikein säädetyllä sytyksellä. "Tutulla" ollut jotain 1.1-1.2 bar ahtoja. Kestänytkin vielä kassassa ja kannentiiviste vaan pitää. Antaa jo tehoa aika kivasti.... alkaa tosin rasittaa perää ja vaihteistoa, jos on pitoa. Perävälityskin alkaa vaikuttaa siinä raja tilanteessa miten edellä mainitut osat kestää.
   
  Muokattu: 20.5.2020
 11. fsvaasam

  fsvaasam 3rd gear

  Kyseisellä palotilan muodolla voisi kuvitella kestävän helpostikkin kilon paineen 98:lla jos moottorin ohjaus on säädettävissä ja fiksusti asiaa lähestyy. Jos yli kilon paineet on haaveissa niin rupeisin siinä kohtaa jo katselemaan mäntien suuntaan. Toki E85 on avain autuuteen mutta ei järkevää paikkakunnilla missä sitä ei ole helposti saatavilla kun kyse ihan ajoautosta.
   
 12. plagu

  plagu 3rd gear

  eikö toi puristussuhteen lasku oo menneitten aikojen juttuja kun ei moottorinohjaukset ollu sitä tasoa kuin tänä päivänä. Vakiorutuilla vaan ja nykypäivän ruisku. jos oikein hifistelee niin pistää viinaa peliin.
   
 13. Hukka86

  Hukka86 1st gear

  Aikamoneen ohjaukseen saa flexfuelin. Tai niinku mulla oli edellisessä harrasteessa table switch ennakot vaan tarpeeksi pienelle bensalla
   
 14. Keme

  Keme Gearhead

  Juurikin näin. Britit varmaan runkkaa tänä päivänäkin noita paskoja V6 koneita ja tekee typeriä juttuja puristusten laskun kanssa. Ennemmin hipasee männästä tai palotilasta, jos välttämättä haluaa laskea puristuksia. Fiksumpaa tosin on laittaa kunnollinen moottorinohjaus ja säätää se oikeasti kohdalleen.
   
 15. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Niin hullulle kuin se kuulostaakin, tollasella paksulla tiivisteellä tai välilevyllä voi koneen saada nakuttamaan herkemmin, kuin korkeilla puristuksilla. Paljealue yms menee vituiksi niin rallatirallati poks.
   
 16. ape

  ape 1st gear

  sytytysennakon ja polttoaineen määrät on hoidettu megaruutalla, laajakaista lambdalla ja 440cc suuttimilla sekä 044 pumpulla, joten säätöjen suhteen ihan ok pitäis olla. Ajattelin, ettei tuo moottori suuttuisi hiukan suuremmasta palotilasta, mutta kai se sitten kestää n.kilon ahdot 98lla tai anturin kanssa e85 ja 98 sekoitteista riippuen kumpaa enemmän tankkailee milloinkin
   

Kerro tästä muillekin!