Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut autov

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Wedge340, 26.4.2015.

 1. Bighouse

  Bighouse 2nd gear

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  kyllähän ne maksaa eri verran eri maihin, aivan niinkuin bensakin. Vai mistä johtuu että esim mustang olis eri hintainen suomessa ilman veroakin, kuin jenkeissä?[/quote]

  "Kyllähän Mustangin verotonta hintaa nostaa Suomessa muun muassa rahti, jota tulee enemmän kuin millekään jenkkideelerille auton rahtaamisesta.[/quote]"  Samanlaisen auton valmistaminen maksaa yhtä paljon. Se että ostaako tehtaalta 1000 tai 10 000 kappaletta alkaa vaikuttamaan ostettavaan sopimushintaan. Ostohinta on voitu myös osittain sitouttaa raaka-aineen maailmanmarkkinahintaan. Autojahan ei osteta tehtaalta soittamalla sinne kerran viikossa, että taas tarvitaan 100 autoa.
  Aika paljon myydään autoja sillä systeemillä, kun ostaja tekee kaupan, lähetetään tehtaalle tilaus. (auto on aiemmin sovitussa skaalassa. ko. maan varustetaso, jne). Eli siinä kohdassa aletaan tekemään ko. autoa. Jotkut kauppiaat tilaavat muutaman sadan tai tuhannen erän kerralla maahan, jota sitten myydään muutama kuukausi. Muutamat kauppiaat ostavat välillä jonkin maan "ylivuotiserän". Autot on helppo huomata. Esim.katsoo mikä kuuluu olla uuden auton co2 tai hp määrä.
   
 2. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Ei ollenkaan paha systeemi. En ole ottanut huhusta selvää, kun rupeis vituttaa vaan enemmän. Mutta näin kerrotaan, että esim afrikan maissa on sivuja, mistä pystyy kattoo eri maiden sosiaali etuja ja miten niitä hyväks käyttää. Saattaa olla ihan paskaakin mut en ihmettelis. Toisaalta niistä vois leikata, kun sen tarkotus on pelastaa sodilta, eikä ruokkia loputtomiin. Ja autoista jos vertaa esim. Viroa niin kyllä siellä esim. Mersut on halvempia kuin täällä ilman veroa. Taitaa olla aika sama rahti sinne, onko sit volyymi ku vaikuttaa
   
 3. Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Ilman autoveroakin siihen mustangiin tulee rahti, tulli ja alvi, joten sen 30 pinnaa enemmän ne minimissään täällä maksaa. Sitten tietysti kaikki mahdolliset myyjän kulut on täällä korkeammat, joten siihen kaiken päälle on mätkäistävä hieman enemmän katetta + 24 prossaa tietty siihenkin.
   
 4. Substitute

  Substitute Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Mitähän autoharrastusta se on että saa ostaa uuden vähäpäästöisen auton vähemmällä autoverolla ja että kaikki maksavat kovempia vuosittaisia ajoneuvoveroja, etenkin paljon kuluttavilla vanhemmilla autoilla ajavat autoharasatajat autoista, joista on maksettu myös se korkea autovero?

  Ja tuo verotushan kohdennetaan nyt julkiuudessa olleiden juttujen mukaan suosimaan entistä enemmän vähän kuluttaviin säätöpossuautoja - siinä sitä voi autoharrastaja iloissaan sitten ostaa sellaisen ja ajella edes jossain määrin kohtuullisilla vuosittaisilla ajoneuvoveroilla.

  No joo, voihan sitä joillain varakkailla autoharrastajilla olla varaa ostaa pienemmän autoveron ansiosta niitä uusia musseja, camaroita ja challengereita ja maksella niiden nykyistä kovempia ajoneuvoveroja. Mutta onhan niitä voinut ennenkin ostaa ne joilla niihin varaa on.
   
 5. 6.2vani

  6.2vani Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  pitäiskö lopetaa tämä ruosteisten romujen rassaus ja keskityä viron matkailuun tuliaisina viinaa ja tupakkia, loppus tämä köyhyys
   
 6. -rautis-

  -rautis- Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  varmasti tehdään kotitalouksissa rankasti omia sopeutuksia.turhat pörriäiset ja purtilot saa lähtee.vapautuu vakuutuksista,veroista,polttoaineista,huolloista ja korjauksista rahaa,ehkä ne kannattas sijoittaa juuri lahden takana oleviin tuotteisiin.
   
 7. tinareki

  tinareki Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Subi tiivisti tämän asian hyvin.
  Minulle tulee semmoinen "Voi Kiesus" tunne kun poliitikot vievät tätäkin porukkaa kuin kusiämpäriä...
  Annetaan kiiltävä lasihelmi ja sitten tulee loppuelämä raippaa pitkin persettä niin että roikaa.
  Voi että on kivaa kun saa uuden korollan tonnin halvemmalla ensi vuonna,
  kyllä sitten jaksaakin maksaa löpöstä 3€/l ja sen päälle 1,5k€/a käyttömaksua, niin ja sitten se kiva satelliittiseuranta, saadaan ostaa ihan hienoa 4G tekniikkaa näihiin vanhoihin kosliin!

  Mutta päästiin siitä kamalasta SF autoverosta - kyllä nyt on rinta rottigilla!
   
 8. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Kunpa päästäisiin siihen liittyvästä saatanallisesta systeemistäkin tai koko veron poistolla ei ole mitään hyötyä. Tullissa ja VVM:ssä pitäisi alkaa isot YT:t. Ja lakikirjasta joutaisi sätkäpaperiksi aika monta sivua sekä prosenttisäännökset joutaisi pois.
  Mutta näinhän ei tietenkään tapahdu. :mad:
   
 9. kippo761

  kippo761 2nd gear

 10. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  eihän se vero poistunutkaan.... prätkissä ei ollenkaan, eikä yli 140g päästön omaavissa autoissa. kyllä ne lisää ajoneuvoveroa kerää... prkl taas oli keppiä porkkanan sijaan. ei saatana yhtään päätöstä etteikö ne kusis kansaa silmään
   
 11. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  hauskaa tässä on että eu ajaa samaan aikaan lakia, että jokaisen autovalmistajan täytyy ilmoittaa todellinen kulutus (päästöt) eikä ns. laboratorio olosuhteissa mitattuja :) ei paha ollenkaan. 1.0l ecoboost päästöt pienimmillään on muuten 99g eli se niistä alennuksista!
   
 12. mpg55

  mpg55 2nd gear

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Kyllä valtio autoilijaa rokottaa jatkossakin, todennäköisesti vaan entistä enemmän ja enemmän, tavalla tai toisella, kaikki puheet verojen alentamisesta on pelkkää **skaa!
   

Kerro tästä muillekin!