Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut autov

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Wedge340, 26.4.2015.

 1. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Jos nyt lopetetaan spekulointi ja odotellaan hetki. Eiköhän liikennekäytöstä poisto pysy ennallaan. Tuo 50 miljoonaa saadaan kyllä kerättyä muilta ajoneuvoilta jollain vuosimaksulla.
   
 2. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Mikäpä sen muuttaisi.

  Ei edes valtava sopulilauma, joka vouhkaa sinne tänne.
   
 3. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Menepä kerran venesatamaan katsomaan millaista kalustoa laitureissa lilluu. Suuri osa on tavallisen tallaajan tavoitettavissa ja paljon on sankavitunaikaisia joka keväisellä tilkitsemisellä pinnalla pysyviä kiuluja joilla ei ole rahallista arvoa. Tässä kun noita uusia verotusmahdollisuuksia on tuotu tänään julkisuuteen, niin joku ehti jo olla huolissaan kansalaisten joutumisesta eriarvoiseen asemaan kun kaikilla ei ole mahdollisuutta hankkia autoonsa mieleisiään rekisterikilpiä. Mielenkiinnolla odotan, miten tasapuolinen kohtelu toteutuu veneiden verotuksessa. Veneiden koossa, moottoritehossa ja rahallisessa arvossa kun on vielä huomattavasti enemmän hajontaa kuin autoissa, joiden kanssa verotusta on harjoiteltu.
   
 4. Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Meet tekemään liikenteestä poiston konttorille ja jätät laput sinne niin katkee vakuutukset ja verot.
   
 5. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  On muuten tosi näppärää ja edullista tehdä tämä ja rekisteröintikatsastus vuosittain. Toivottavasti tuo Hesarin lausahdus oli toimittajan omaa tulkintaa.
   
 6. kippo761

  kippo761 2nd gear

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Jeh, eipä nyt ruveta paalaamaan mitään vielä...

  Väittäisinpä että tuo HS:ssä mainittu ajoneuvoveron "pelisääntöjen muutos" on juurikin kyseisen toimittajan oma väärinkäsitys, omituista spekulaatiota tai muuten vain virheellinen kirjoitus. Ennen kuin toisin todistetaan, niin en usko että ajoneuvoveroon tulee juurikaan mitään rakenteellisia muutoksia. Toki perittävät verosummat tulevat varmasti jonkun verran kasvamaan, erityisesti "suuripäästöisiltä". Mutta väittäisin että normaalit liikennekäytöstä poistot ym. tulevat onnistumaan edelleen ihan ok.

  Sen sijaan tuo uusi "vuotuinen vero rekisteröidyille veneille ja ajoneuvoille" on aika epäselvä tuttavuus vielä. Väittäisin siitäkin että tuo sana rekisteröidyille on erityisesti niihin veneisiin liittyvä tarkennus. Eli en siitäkään nyt ihan ensimmäisenä olisi Afrikkaan myydyn Toyotan omistajien kohtaloa murehtimassa. Mutta siis toki erilaisia ajoneuvojakin se tulee jossain muodossa rasittamaan. Mielenkiinnolla odotan minkä nimen ja mitkä ylevät perustelut ne moiselle verolle keksivät. Vai onko se vain tämmöinen solidaarisuusvero, jolla itse kukin pääsee iloisessa talkoohengessä osallistumaan kestävyysvajeen täyttämiseen...
   
 7. eilhik

  eilhik Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Helpointa kun laittavat YLE-veron tapaisen veron eli kaikki maksaa vaikka ei katsoisikaan sitä TV,tä.
  Jos näkee auton ja istuu kyydissä ja vielä pahempaa kun omistaa ja ajaa omistamallaan autollaan on verovelvollinen hamaan kuolemaansa asti , helppo tapa verottaa ja tasapuolinen ei tarvitse sipistellä ja elättää virkamisekuntaa joka pähkäilee maksimaalista verokertymän saamista yhteiseen hyvään.

  Hiukan sarkasmia mutta ajatuksella.
   
 8. cosworthman

  cosworthman Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Ei muuten tarvitse rekisteröintikatsastaa jos on 2007(joku kuu) jälkeen viety kilvet normaalina poistona. Jos haluaa samalle tunnukselle niin pitää kilvet tilata mutta normaali kilpimaksu ja katsastus. Sitä en tiedä että vaatiiko muuta kun kilpien hommaamisen jos vuosikatsastus on voimassa kun hakee kilpiä.

  Mut uskon ja toivon että tuo mistääntietämätön pelle toimittaja tarkoittaa veneitä ja muita moottorikäyttöisiä kuin autoja, tarpeeks paskaa siinäkin. Vastaiskuna ostettava entistäkin enemmän suoraan ulkomailta. Virostahan vois tuoda sen 960 litraa dieseliä auton tankissa ilman adr:ää Ja vissiin poistettava majorikin sit rekisteristä, mörisee se kutonen ilman kilpeäkin 8)
   
 9. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Mites kun toi autovero poistuu portaittain, niin onko tietoa miten se vaikuttaa tohon ajoneuvo veron nousuun. Et oliko tämä nyt ensimmäinen aalto, ja kohta pomppaa sit lisää
   
 10. Rusty

  Rusty Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  :wc: Jos tuo tilapäinen liikennekäytöstäpoisto ei jatkossa katkaise käyttöveroa niin harrasteautoilu loppuu tässä osoitteessa. Kolmen auton kilvet saa palauttaa konttorille ja sen jälkeen rytyytetään Saabilla hamaan tappiin asti. :wc:
   
 11. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Ja veneistä. tämä kait ei edelleenkään muuta alle 20hp veneitä? meinaan kun ne ei ole muutenkaan rekisterissä, niin ei edelleenkään tarvi jokaista kalastus venettä panna verolle.
   
 12. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  nyt kun saavat alulle niin heleppo laajentaa verotus kaikkiin veneisiin. perustelu vois olla tyyliin: siinä saatetaan joskus käyttää moottoria. veromerkki veneeseen & sinivuokot kerää merkittömät huutokauppaan... tuotot tästäkin reikkalaisille ja yön timpoille, jos jää niin loput rysseliin.
   
 13. Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Yli 15kW tai 5.5metriä pituutta (moottori tai purjevene). Jompi kumpi riittää kun täyttyy.
   
 14. Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Veneen hankinta ollut ajankohtaista, mutta täytyy nyt ottaa pieni aikalisä. Saattaa olla muutaman vuosikorotuksen jälkeen kallista lystiä. Ainakin tehokkaammissa hupiveneissä jollainen itselläkin ollut kiikarissa.

  Jääpähän nekin polttoaineverot sitten muuhun käyttöön.
   
 15. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  On tainnut tuo veneiden verovapaus olla tähän asti Trafin Heikki Kuitusen ansioita. Kuitunenhan on kunnostautunut autoilua vihaavana veneharrastajana. :lol:
   
 16. RB-440

  RB-440 1st gear

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Nythän se on juuri sopiva hetki spekuloida, kun päätöksiä ei ole vielä tehty. Saattaahan yleisellä keskustelulla olla myös vaikutusta tuleviin veromalleihin. Mahdollisesti esitysten sanamuodot tarkentuu parempaan suuntaan, jos tietoon tulee etukäteen noita mahdollisia seurauksia, ellei pykälänkirjoittajat ole huolellisia. Jos asia ei valmistelijaa itseä kosketa, ei välttämättä tule edes ajatelleeksi koko asiaa kovin monelta kantilta.

  Yleisin ajatusmallihan on, että perheessä on yksi tai korkeintaan kaksi käyttöautoa. Niiden ajoneuvoverot on helppo hanskata edelleen, lasku tulee kuin manulle illallinen.

  Harrastelijaperheellä voi kuitenkin olla noiden käyttöautojen lisäksi parikin kesäautoa, kevytkuormuri trailerin vetämiseen, moottoripyörät vanhemmilla ja kersoilla mopot. Mummon mökkirannassa jöpöttää ikivanha traktori ja vene onkireissuja varten. Jos verotus suunnitellaan huolimattomasti, ja jokaisesta läsähtää lisälaskua, tosta voi tulla melkoinen ja jokatapauksessa jokseenkin ennakoimaton kuluerä. Ja se raha on kaikki pois sisämarkkinoita pyörittämästä ja mm. pienyrittäjien toimintaa tukemasta.
   
 17. RB-440

  RB-440 1st gear

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Onko sulla tuohon pistää jotain linkkiä? Trafin sivuilta löysin vain väliaikaisen liikenteestä poiston ja lopullisen poiston ja nämähän on selviä juttuja sinänsä.

  Sinänsä olisin tavattoman tyytyväinen nykytilanteen jatkumiseen, eli kilpien edestakaisin kanniskelu saisi jäädä unholaan ja ikuisuusprojektin ehkä joskus valmistuessa olisi huomattavasti mukavampaa mennä vaan muutamia vuosia viivästyneeseen vuosikatsastukseen kuten tähänkin saakka.
   
 18. Bighouse

  Bighouse 2nd gear

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Liikennekäytöstä poisto onnistuu ainakin mopoille, moottorikelkoille ja kolmipyörille. Autojen lisäksi. Autossa ei tarvitse palauttaa kilpiä, noissa muissa pitää palauttaa kilvet. Rekisteristä poisto vaihtoehtoa ei ole kuin paalaamon kautta. Ulkomaille myydessäkin tehdään liikenteestäpoisto. Ei rekisteristä poistoa.
  Jatkossa tulee menemään näin.
  "Liikennekäytöstäpoisto laajenee koskemaan kaikkia ajoneuvoja

  Eduskunnan hyväksymän lakiuudistuksen mukaan liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto laajenevat koskemaan kaikkia ajoneuvoja marraskuusta 2015 alkaen.

  Kaksipyöräiset ja muut ajoneuvot voi siis tulevaisuudessa tarpeen vaatiessa ottaa pois liikenteestä, kuten autot tällä hetkellä. Moottoripyöristä, mopoista tai muista ajoneuvoista ei myöskään enää tarvitse palauttaa kilpiä. Mahdollisista vaikutuksista vakuutukseen kannattaa kysyä omasta vakuutusyhtiöstä." :eek:
   
 19. Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  Siis normaali liikennekäytöstäpoisto + kilpien palautus konttorille.
  Nimi on muuttunut, mutta vaikutus sama kuin vanhalla rekisteristäpoistolla. Eli vakuutukset ja verot saa katki, mutta auto on mahdollista vielä palauttaa kilpien väliin.

  http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisteri-ilmoitukset/liikennekaytostapoisto

  Tuolla se on sanottu käänteisesti

  "Auton rekisterikilpiä ei tarvitse liikennekäytöstäpoiston yhteydessä palauttaa. Jos auton kilpiä ei palauteta, vakuutusturva on osittain voimassa. Omasta vakuutusyhtiöstä voi tiedustella, mikä on auton vakuutusturva ja liikennevakuutuksen minimimaksu poiston aikana."
   
 20. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Re: Kansalaisaloite: Autovero pois - jätetään vanhentunut au

  eiköhän tuo mene niin että paalauksen kautta poistuu kilvistä/rekisteristä niin maan perusteellisesti ettei saa enää takasin kilpiin ja saat romuutus todistuksen.

  case2 on se mitä ei kannata nykysten tehä eli laitat luovarin 2 osaan ruksin kohtaan "kilvet palautettu" ja viet ne konttorille ja romu jää sulle. tämän saa sit kilpiin takasi.

  case3 eli se yleisin ja järkevin on et tekee liikennekäytöstäpoiston, lakkaa veron kiskonta ja vakuutus maksua menee 0-20e riippuen vak.yhtiöstä ja saa pitää kilvet kiinni.
   

Kerro tästä muillekin!