Kardaanin lyhentäminen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja tuomas k, 14.10.2004.

  1. tuomas k

    tuomas k 1st gear

    Mitenkäs tapahtuu kardaaniakselin lyhentäminen? Onko mitään firmaa joka tekisi tällaista?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hardy-Spicer helsingissä roihupellon teollisuusalue.
     
  3. triniemi

    triniemi Gearhead

    Mun taas pitäis pidentää kartaania. Oliko täällä keskisuomessa sopivaa firmaa?
     
  4. tuomas k

    tuomas k 1st gear

    On kyllä vähän kaukana tuo Hardy-Spicer :eek: No, onneksi on kaverin projekti :lol:

    Paljonkohan tuolle lyhennyksellä tulisi suunnilleen hintaa?
     
  5. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Miten niin kaukana, lähellähän se on? Mutta luulis, että noita tosiaan muuallakin Suomessa tehdään, eipä tuo tasapainotusta lukuunottamatta kaksinen homma ole. Ja tasapainotuskin vaatii vaan nivelakselien puntittamiseen tarkotetun vehkeen.
     
  6. tuomas k

    tuomas k 1st gear

    Mitenkäs se lyhennetty kohta saadaan pysymään kiinni, luulisi ettei tavallinen hitsaus kestä vai miten on?
     
  7. 4dtolppamies

    4dtolppamies Gearhead

    Tasapainotin joskus takavuosina seuraavasti: Kardaani kiinni, takapää pukeille, kone käyntiin iso vaihde päälle ja vähän kierroksia, sitten extreme-tyyliin selälleen auton alle tuuppaamaan VAROVASTI meisselinkärkeä kohti kardaania siten, että hipoo ihan vähäsen ja jättää jäljen "painavammalle" puolelle. Veto pois päältä ja putkiklemmari kiinni kardaaniin siten, että klöntti on raapaisukohdan vastakkaisella puolella.

    Toistetaan niin monta kertaa että alkaa raapimaan tasaisesti :)

    Ehkä vähän tuollainen heinälato-metodi mutta toimi paremman puutteessa, tosin kardaanin lyhentäjäkin oli ammattimies ja sauma hyvä & tasainen...
     
  8. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Joo, tolla klemmarilla saa tasapainotettua kotioloissa asentoa muuttamalla, mm. mopsin alustakirjassa toi on ooikeen neuvottu kuinka tehdään. Ei niiden hitsisaumojen mitään "taikamallia" tarvitse olla, se on kuitenkin niin etäällä putken keskipisteestä, että pysyis varmaan muutamalla pisteelläkin. Enpä oo moisen koskaan kuullut hitsisaumoista pettäneen. Joissakin vehkeissä on kaksosasen karadaanin osat kumivulkanoinnilla kiinni, ja kohtuu hyvin nuokin pysyvät.
     
  9. tuomas k

    tuomas k 1st gear

    Selvä homma :D

    Minä kun luulin että siinä tarvitsee jotain erikoismenetelmiä, mutta taitaa olla niin että ei sitä kardaania jaksa lähteä käyttämään helsingissä asti, eiköhän tuo sitten onnistu ihan kotikonstein. Kiitoksia avusta!
     
  10. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kehutaas taas, mut mikä ettei kun tyytyväisiä on oltu. Eli Lahden Kansityössä me teetettiin toi homma pikuppiin ja pirun hyvä on ollut. Siinä kardaanikin on aika kovan kiusauksen kohteena joten haluttiin siitä niin kestoltaan kuin tasapainotuksiltaankin hyvä ja kyllä se semmoiselle on vaikuttanut. Hintaa en nyt muista mitä ottivat mut ei ollut mitenkään pahan kallis ja onhan esim. Lahti jo jonkinverran lähempänä Keski-Suomea kuin Helsinki :wink:
    Kerran aikaisemminkin oon antanut vastaavasta hommasta saman vinkin yhdelle OD:läiselle ja viestittipä sekin jälkeenpäin olleensa tyytyväinen sekä työn laatuun että hintaan.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Olen kaksi kertaa tasapainottanut kardaanin Keski-Suomen koneistamossa. Kummallakin kerralla olen syönyt pitkään näkkäriä homman jälkeen:) Mielestäni se oli kallista.

    Ensimmäisen jälkeen kuittiin kirjoitettiin että hommalla ei ole takuuta, koska kyseesä oli "oma viritys" ja kardaani ravistikin sen jälkeen.. Toinen kardaani oli nelikon etukardaani, jossa ei ollut ollenkaan niveliä, joten se ei voinut mennä pahasti pieleen..
     
  12. k5blazer

    k5blazer 1st gear

    no eipä tarvii ihan helsinkiin asti viiä kartaania lyhennettäväksi jos oot pohjois-savosta. ite käytin pielaveellä mykkäs paavolla blazerin kartaanin lyhennettävänä, ja hyvä tuli. Ja 25 eeroo makso. ja ristikot löyty siilin autotalolta hyllystä sika halvalla, ku oli vaan entinen mallina :wink:
     
  13. tuomas k

    tuomas k 1st gear

    olisiko mitään yhteystietoja sinulla antaa? Laita vaikka yksityisviestinä :D
     
  14. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Pääkaupunkiseudulla vastaavia hommia tekee myös Komet, Juvanmalmilla. Itse pidennytin siellä ja ei täristä yhtään. Todella hyvää työtä.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    kokkolan moottorihiemo
     
  16. Mr.Hellion

    Mr.Hellion Gearhead

    Jyväskylässä ainakin Hioma kantainen ja Keski-suomen koneistamo.koneistamost en mee ihan sata varma takuuseen mut ainakin hioma kantasella ollaan töissä kaikki kardaani työt teetetty.
     
  17. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Lappeenrannassa Kaukaan korjaamo.
    Ei kylläkään avoinna ihan kaikille :rotfl:
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mikkelissä ainakin Ruuska pystyy tekemään lyhennyksen ja tasapainotuksen, hyvin on muutaman vuoden revitykset kestäny.
     

Kerro tästä muillekin!