kardaanin tasapainotus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja orvivee, 10.1.2003.

  1. freeride

    freeride Gearhead

    Re: tasapainotuksesta

    kyl dodgen etujortaanissa ainakin tehtaan jäljiltä puntit on.ja miksei sais ajaa maantienopeuksia?jos on oikeen prkleen liukasta,niin kyl mä oon surutta vetäny dodgella pitkiä matkoja nelari päällä.ja vauhtia sadan molemmin puolin.ei mitn ongelmia.pitävällä alustalla ei suositeltavaa,tosin ei suoraan ajaessa sillonkaan mitää rasita,jos fillarit on samankokoiset.ainoa rajoitus, joka lukee kytkentäohjeissa,on päälle ja pois kytkentä max.55mph.ja pikkupuoli tietysti ihan ryöminnästä.mut tietysti,jos et maantiellä kovemmissa vauhdeissa nelaria käytä,niin ei se sitten puntteja välttämättä tarvi.
     
  2. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Re: tasapainotuksesta

    Eikös se neliveto kytkeydy pois laatikosta? Jos näin niin kardaanihan pyörii kuitenkin vaikka olisi neliveto pois päältä.
     
  3. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Re: tasapainotuksesta

    Ei pyöri jos auto on poiskytkettävällä kovalla nelivedolla ja napalukot toimii eli vapauttaa. Näin Samin tarkoittamissa peleissä, Freeriden rotkessa ja omissa romuissa.

    Sittehän on näitä kaiken mualiman awd systeemejä, "moderneja" nelivetoja ja jeepin all time 4x4 systeemit missä varmaan pyöriikin.
     
  4. freeride

    freeride Gearhead

    näissä ykkös ja kakkoskoppasissa dodgeissa ei pyöri.kolmoskoppasissa pyörii koko ajan.

    edit.jeh..kuten powerstroke jo sen sanoi.tosin rotkessa ei ole napalukkoja(vaan cad) eli kyl siä vetarit turhaan vakiotstydeemillä pyörii.mut löytyy toki aftermarket free spin kittejä,jos tuntee niitä tarvitsevansa.

    edit.2 prkll..tulipas ajatuskatko..onhan ykköskoppasissa ne napalukot.
     
  5. tox-11

    tox-11 1st gear

    Oisko kellään tietoa kaksiosaisen kardaanin tasapainottajaa Imatra-Lappeenranta-akselilla tai jossain siinä lähimailla??
     

Kerro tästä muillekin!