Katalysaattorin oireista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Timmo, 21.4.2009.

 1. Timmo

  Timmo 1st gear

  Milläslailla teillä on oireillut tukkeentunut katalysaattori. Kyseessä on 307 piilofarkku.

  Oireet ovat semmoiset, että kaasu pohjassa meno on suhteellisen verkkaista. Motarin kiihdytyskaistalla saa hätäseen 100 km/h lasiin ja motarilla jaksaa mennä ehkä jopa 115 km/h. Kyläkiihdytyksessä on myös pirun laiska, vaikuttaa siltä, että kakkoskurkut ei aukea. (Eikös ne tässä aukea sitten kun koneessa on tarpeeksi imua avaamaan ne).

  Mietin voisiko katti olla sen verran tukossa, että ahdistaa kulkua. Paikallaan ottaa kyllä jotenkin kierroksia, mutta ajossa puhti puuttuu.

  (Ses-valo ei syty lainkaan, pitää katsoa onko siellä polttimo, lukkokaan ei toimi joten on siellä muutakin häikkää, mutta jos ei muuten niin yleisesti tämä katti-asia. Palaan varmaan muiden murheiden kera vielä tähän rassiin...) :)
   
 2. mke77

  mke77 3rd gear

  kokeile nyt ensin pakoputken päästä tuleeko sieltä edes pakokaasua....reippaalla polkaisulla pitäis viel 2m päästä tuntea pakokaasunlämmön... jos tuntuu niin vika on varmaan jossain muualla....

  ...ja jos ei tunnu voi se normaali vaimenninkin olla tukkeessa tai vettä täys tai väliputki poikittain pöntön sisäällä yms. yms.

  .....ylensä kun katti ei päästä läpi niin ylensä se myös kolisee kun sitä lyö! eli tahtoo sanoo sitä että se keramiikka on lähteny reunoista irti ja ruennu murentumaan, kun se tarpeeks murentuu niin se "klimppi" mahtuu kääntyy vinoon jolloin pako kaasu ei pääse läpi....

  voi se olla palanut/sulanut "nippuunkin" mut aika harvinaista....
   
 3. Timmo

  Timmo 1st gear

  Olisiko jollain valokuvaa siitä, missä asennossa pakosarjan jälkeinen putkessa oleva venttiili on auki-asennossa?
   
 4. mke77

  mke77 3rd gear

  onko se alipaineella vai jousella!!

  jos on jousella niin silloin niinku "vastakarvaan" mihin jousi sitä panttaa!! sehän on "pii-metallia" jolloin pakokaasun lämpö saa sen jousen "suureneman"/"laajenemaan"/"pitenemään"/"suoristuman" (ihan kuinka vaan haluu sanoo) ihan kuten saunan lämpömittari :D

  ja jos sit taas alipainekellolla, niin jousipalautus siinä kellossa sisällä varmaan on.... eli ilman alipainetta=kiinni.... alipaine=auki

  jossain on viel jousen lisäks "vastapaino puntti" (jonka olen joskus nähny olevan myös väärin päin koko "irtolaipan", jolloin paino panttaa auki) mikä painaa sen väkisin kiinni!!!
   
 5. PauliP

  PauliP 1st gear

  Bensansuodatin tukossa, vettä polttoainesysteemissä tai polttoainepumppu rikki?

  Kuulostaa samoilta oireilta kuin meidän perheen Buickissa tankinvaihdon jälkeen. Vaihtotankissa oli bensaa ja reilusti vettä. Ei oikein auto kulkenut.
   
 6. Timmo

  Timmo 1st gear

  Hyviä vinkkejä, tutkitaan.

  Pakokaasuläppä on alipaineella, ja tuntuu olevan total jumissa, kun ei liiku käsin. Koitan ottaa kuvan jossain välissä, ja raati voi siitä pohtia onko läppä auki.
   
 7. virta

  virta Gearhead

  Vahva epäilys on katti on tukossa,auto on nuhainen ja nykii,tuskin satasta kulkee..

  Nyt kun kävin kaasuttelemassa ajatuksella tyhjäkäynnillä seuraavat oireet,nopeaan kaasun painallukseen ei edes reagoi,hitaasti kierroksia nostamalla toimii paremmin ,risteyksistä lähteminen on tuskaa vauhdissa kulkee kyllä mutta nykien.
   
 8. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Entäs takapöntön kunto, jos villat/eristeet on pakkautunu putken eteen nii ei oikeen jaksa kiihtyä kunnolla.
  Pari kertaa tää koettu, kaks vaihtoehtoo tähän ota koukku ja vedä villat pois pöntöstä tai sitte uus pönttö.
   
 9. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Yleensä kuulee äänestä jos putki tukossa
   
 10. helvetinkat

  helvetinkat Gearhead

  yhdeksättä vuotta ootellu timmolta kuvaa...

  no jatkan oottelua, palaillaan...
   
  Gary Grand ja Rotten tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!