katin poisto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja pertsa08, 30.8.2009.

  1. pertsa08

    pertsa08 1st gear

    voiko -99 vanista napata katin pois ilman että katsuri rupee ruikuttaan?
    (rek. otteessa ei mitään merkintää et ois vähäpäästöinen)
     
  2. 440Mag

    440Mag Gearhead

    No vähäpäästöinenhän se automaattisesti on, kun on nuin uusi. Vaikka sitä ei enää missään luekaan. Katin voit ottaa sieltä mäkeen/tyhjentää sen, mutta silloin enää tuskin päästösi menevät läpi. Hyvällä säkällä tosin sekin on mahdollista.
     
  3. Hai

    Hai Double Gearhead

    Paitsi, jos on bensa kuorma-auto, niin se saa päästää melkeen mitä vaan.
     
  4. Aako

    Aako 1st gear

    Eipä taida katsureilla olla vielä värkkiä, jolla dieselin kattia näkee, siis tuonikäsessä, toinen juttu sitten uudemmissa, joihin tehdään eobd skannaus, se voi jo näkyä, tuonikäsestä edelleen mitataan vain savun valonläpäisykyky, eli noen määrä.
    omista dieseleistä ole n noita katteja tyhjennellyt ilman ongelmia, kun ovat olleet tukossa, muutenhan siittä ei ole mitään hyötyä...
     
  5. spinneri

    spinneri Gearhead

    AKEn tietojärjestelmän bugeista johtuen vähäpäästöisyydestä tai katalysaattorista ei välttämättä ole mitään merkintää rekisteriotteessa. Tämän saimme itse huomata numeromme 4/2009 Putket kuntoon! -artikkelin yhteydessä.

    Kannattaa siis kääntyä katsastustoimipaikan puoleen ja pyytää heitä tarkistamaan onko auto vähäpäästöinen vaiko ei. Tieto tästä on varsin "syvällä" tietojärjestelmässä.


    Ohimennen mainitsi

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  6. keijon

    keijon 1st gear

    hiukkaskeräin

    Niin nimeltään ei katti vaan hiukkaskeräin. Konttorilla meinaavat et jos maahan tuotu keräimen kera niin ei saa poistaa. Hmmm eri asia sit huomaavatko tuommoista tarkistaa..... Päästöissä tulee yllätys kun ei enään pölläyttele niitä keräimeen jääviä hiukkasia....kokemusta on eli arvot sen kun paranee.
     
  7. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    mutta minkä takia aina täytty katti heittää "mäkeen"
    1 hp lisätehoa ?
    1 db lisää ääntä
    100% saastetta lisää ...

    vai ???
     
  8. SamiL

    SamiL Gearhead

    Tyytyykö katti ryöstämään vain yhden hevosvoiman? Ja lisäähän se kulutustakin = lisää saastetta. Ja imeekö se itseensä saasteista 50 prosenttia?
     
  9. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Ei aina ihan kokonainen yksi heppa, kaverin auto antoi hepan vähemmän ilman kattia dynossa kuin aikaisempi veto katilla :rotfl:

    Kulutus ei ilmeisesti kauheasti muuttunut ja päästöistä en sano mitään.

    Tottahan jos katti on rikki niin ei siellä silloin kaasut kulje mutta ehjä ei vallan kauheasti yleensä haittaakkaan.
     
  10. keijon

    keijon 1st gear

    hiukkaskeräin

    Niin eihän noissa mitään lamdaanturia oo. Jos ei ole tukossa niin ei paljoo hyötyä poistaakkaan ellei sitten halua hieman avartaa pakopuolta ja heittää vaikka 4" putkisto mihin ei tuo alkuperäinen sovi. Sit imupuolta myöskin avarammaksi niin ehkä jotain jo vaikuttaakin.........
     

Kerro tästä muillekin!