Katsastamaton auto olikin katsastettu

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja lehmikangas, 7.7.2005.

 1. lehmikangas

  lehmikangas 1st gear  :eek:
   
 2. AstroUser

  AstroUser Gearhead

  Poliisin kanssa asiakas ei ilmeisesti ole KOSKAAN oikeassa.
   
 3. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  On silloin jos poliisi käyttää pamppua vasemmalla kädellä :lol:

  Mitäs kun miliisit repii kilvet pois tien päällä ja todetaankin että on katsastettu ja sekaannus johtuu esim tietojen päivittymättömyydestä :odroll: tuskin ruuvaavat takaisin, saa ite lisäks maksaa sen 9e säilytysmaksun. :-?
   
 4. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Hieman ihmetyttää, että miten ne sedät eivät sitä leimaa otteesta löytäneet jos se autro oli kerran katsastettu. Vai oliko leima konttorilla unohtunut? Se kuulostaisi uskomattomalta.

  Sen verran luotan oikeussalin toimintaan (poliisien toiminta onkin eri asia), että uskoisin kaverin riehuneen oikein kunnolla, että tuomitaab tuollaisesta. Siis täytyyhän poliiseillekin antaa joku oikeus erehtymiseen, eikä ruveta tuollaisen virheen takia olan takaa riehumaan. Tiedä sitä sitten.
   
 5. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Heh, heh, mikäs ihme toi nyt on, että poliisit eivät tiedä onko katsastus voimassa vai ei - kun ei tiedä aina katsastus henkilökuntakaan.
  Uskoisin, että kyseessä on ollut rekisteröintikatsastus. Otteen mukaan leima "voi näyttää vanhalta" vaikkei olekkaan (missään kun ei lue, että viimeisin katsastus on rekisteröinti sellainen). Sitä mä en ymmärrä, että poliisit ei ole muualta ? tarkastanut onko leima voimassa vai ei.
   
 6. yfreak57

  yfreak57 3rd gear

  Näissä tapauksissa yleensä astuu voimaan KPSN-pykälä, joka lanseerattiin takavuosien Slowdown- tai Primer- lehdessä.

  KPSN = Koska Poliisi Sanoo Niin

  :soosoo: :soosoo: :soosoo:
   
 7. ViLU

  ViLU Gearhead

  Itsellä oli myös vuosia takaperin poliisin kanssa kinaa ja asia meni oikeuteen. Kyseessä oli hälyytysajossa oleva poliisiauto jota päin meinasin ajaa. Poliisit tuli päin punaisia ja minä ajoin rauhassa vihreistä läpi. Sain juuri ja juuri väistettyä poliisia, mutta se ei niitä kiinnostanut! Näkyvyys oli todella heikko. Olisi pitänyt ajaa suoraan kylkeen!! Mutta mutta, poliisiihan on aina oikeassa, joten sakot tuli oikeuskuluineen... Ei auttanut edes todistaja autossa. :mad:
   
 8. HEPAC

  HEPAC 1st gear

  Onpa kerran käynyt silleesti että jäänyt "vahingossa" katsastus väliin ja ratsiassa otetta tutkiessaan poliisi kysyy: -onko katsastettu? No mä sanon pokkana että onhan tämä... no niinpäs on tokas pollari. Ja eikun jatkamaan matkaa. Leima oli vuoden vanha :D
   
 9. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  En tiedä onko säännöt viime vuosina muuttuneet mut tosta hälytysajoneuvojutusta itelle on jäänyt mieleen ainoa virhe minkä aikoinaan tein kirjallisissa kun suorittelin ajokorttia. Siinä kysyttiin väistämisvelvollisuudesta kun ambulanssi tulee vilkut päällä niin että normaalisti sen suunnasta tullen olis väistämisvelvollisuus. No minähän vastasin "maalaisjärjellä" että mun pitää väistää ja antaa sen tulla ensin mut se olikin väärin :eek: Eli ainakin silloin hälytysajossakin niillä pitäis olla vilkkuvalojen lisäks sirratkin päällä jotta niitä pitäis kyseisessä tilanteessa väistää.
  Tää juttu on vaan jäänyt mieleen kun mun mielestä nyt oli melkosen typerää opettaa tollasta juuri kortin saavalle eli joku oli kai mielestään taas keksinyt hyvän saivartelevan kompakysymyksen niihin kirjallisiin. Mut sittenpähän tiesin että ellei sirrat huuda niin hälytysvilkuista huolimatta kylkeen vaan jos yrittävät tunkea kolmion takaa tai punasia päin eteen :rotfl:
   
 10. 4D -38

  4D -38 1st gear

  Kuten olen täällä aiemminkin todennut. Poliisi on poliisi. Ystävä on ystävä. :-?
   
 11. Vai riehumaan. Niskoitteluun riittää se, että haistattaa paskat poliisille tai kieltää repimästä kilpiä katsatetusta autosta. Voisi sullakin palaa pelihousut, jos vaikkapa olet menossa jonnekin tärkeään tapaamiseen tai töihin yms. Ja poliisi repii autostasi kilvet syyttä suotta.. Ja pistää elämäsi sekaisin. Eikä järkipuhe mene perille. :soosoo:
   
 12. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead


  Juu mutta luulisin (HUOM: LUULISIN) että oikeuden tuomioon on tarvittu käytännössä jotain muutakin kuin muutama kirosana. Mutta jos sulla on tästä tilanteesta tarkempaa tietoa, kerro ihmeessä.

  Ja kyllä, hermot menisivtä mullakin tilanteessa.
   
 13. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Minä luulen samalla lailla kuin Hyytiäinenkin - ja vaikka olen erittäin rauhallinen kaveri niin todennäköisesti olisi käämi palanut.
   
 14. tammercity

  tammercity Gearhead

  Valittaahan kannattaa aina tuomiosta ja jos vielä hermo kestää tapella niin etsippä joku hyvä asianajaja ja kysele voisiko kyseistä poliisia tai koko laitosta vastaan nostaa syytteen aiheettomasta sakotuksesta ym. samanlaisesta.

  Toki mukaan kannattaa vetää vielä tarinaa siitä että poliiseihin tuli semmonen kammo että nykyään aina kun poliisit vilauttaa vilkkuja tai ääni torviansa niin paskon housuuni ja joudun käymään psykologilla tapauksen johdosta.

  Kunnon itku virsi oikeudessa, muutama ylimielinen konstaapeli oikeuden eteen niin toivon mukaan edes muutaman centin saa hyvitystä.

  Aina vaan parempi jos tapauksen johdosta tuli vielä taloudellista tappiota niin siitäkin sitten eurot kotiin.
   
 15. dan

  dan 1st gear

  Mun kanssa nämä smurffit meinasi ajaa nokkakolarin kun tulivat liikenneympyrän väärältä suunnalta pillit päällä, no ei siinä auttanut kun ajaa oma auto nopeesti pyörätielle etten jää alle. Sitten jäin seuraamaan minne niillä oli niin kova kiire niin paikallisen baarin parkkipaikalle ne jäi seuraamaan jotain kahinaa.

  Olisi monta muutakin kivaa tarinaa noista miliiseistä mutta suurinosa on jopa niin uskottomia että tuskin monikaan edes uskoisi niitä.
   
 16. Kuai

  Kuai 1st gear

  Juujuu

  Kaikki poliisit vihaa jenkkiautoja, kaikki timpurit on juoppoja ja kaikki parturit on huoria. Vai olikohan yleistämistä :rotfl:
   
 17. MustangSally

  MustangSally Gearhead

  Meillä kävi kerran niin, että poliisi pysäytti ja väitti autoa katsastamattomaksi. Repi kilvet väkisin irti ja käski jättää auton siihen. No ei tietenkään jätetty, kun töihin piti päästä. Myöhemmin poliisi soitti ja pahoitteli virhettä ja tuli työpaikan pihalle laittamaan kilvet takasin.
   
 18. Tekin niskoittelitte.. Ajoitte töihin , vaikka poliisi käski jättämään auton paikoilleen. Periaatteessa niskotteluun riittää se, että kundi lähti ajamaan autolla , eikä noudattanut miliisin käskyä.
  :soosoo: Tai jopa sekin riittänee, että ilmoitti poliisille päin naamaa ajavansa auton pois, kun lähtevät.

  Poliisin vastustaminen (seuraava aste) vaatii jo jotain pelkkää verbaalista toimintaa vakavampaa. Siis toimintaa. Niskoitteluun riittää, että annat HP:t poliisin lakiin perustumattomalle käskylle. Siis nyky laintulkinnan valossa oikeudessa, vaikka ei niin saisi olla.

  :odroll:
   
 19. lucifer74

  lucifer74 Gearhead

  Siis käsittääkseni autoa EI ole pakko jättää termiittien armoille vaan sen saa lupalapulla (jonka se pollari kirjoittaa) ajaa kotiin. Samoin jos kortti lähtee niin tollasella lapulla saa ajaa töihin/vuoronloppuun/kotiin.

  Omasta kilpi "showsta" on jo senverran aikaa et pykälät on saattanu 10v aikan muuttua..

  Unosta lähti kilvet ja unski lähti paikalta kumit käryten (1,5 tbo kone) ilman kilpiä talliin n. 40km matkan. Ei sakkoja niskoittelusta.
   
 20. Jos millisi repii ilvet ja käskee jättämään auton siihen, niin miliisi käyttää Poliisilain antamaa käskytysvaltaa kansalaiseen. Jos matti meikämanne ajaa sillä autolla, vaikka miliisillä ei olisi lakiin perustunutta syytä repiä ne kilvet, niin veemäinen oikeus voi katsoa niskoittelun tapahtuneen, kun miliisin käskyä ei ole noudatettu.

  Tässähän ylläkään ei mitään lupalappuja kirjoiteltu. :soosoo:
   

Kerro tästä muillekin!