Katsastamaton auto, poliisi vei kilvet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja M, 23.6.2010.

  1. M

    M Gearhead

    muokattu 27.6. lue myös viimeisin mun postaus...

    elikkäs auto on katsastettu viimeksi 2007 ja saman vuoden lopussa poistettu liikenteestä. kilvet on paikallaan. rekisteröity erikoisautoksi.

    onko tälläisen auton saaminen takaisin liikenteeseen läpihuutojuttu? eihän tule tarvetta muutoskatsastukselle?
     
  2. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Meet vaan konttorille tai vakuutusyhtiöösi ja ilmoitat ottavasi kiesin liikenteeseen. 10.20 Euroa tiskiin ja homma on bueno. Tosin sun tarttee katsastaa se autosi, ennen kuin sillä saa ajaa.
     
  3. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Jep, paitsi ne on taas nostanu hintoja ja tuosta toimenpiteestä joutuu köyhtymään 12e nykyään. Väittäisin että melko törkeää. Kuulemma tulossa olevan nettipalvelun hinta olisi "vain 6e", eikä tarvis edes juosta sitten konttorille. Aikun hienoa.
     
  4. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Ainakin Tapiolassa se maksoi 2 viikkoa sitten 10.20 Euroa 8)

    Tarkoititko tuolla 12e ryöstöllä katsastuskonrttoreita :eek:
     
  5. Harri Sassi

    Harri Sassi Gearhead

    Ei mitään tulossa oleva, vaan jo käytössä oleva !
    toimii ja maksaa sen 6 euroa, ote tulee postissa mutt ei kai sitä ajamiseen tarvi
     
  6. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Tää oli hyvä tieto. Kiitos :D
     
  7. Frösä

    Frösä 2nd gear

    Muistaakseni toi nettipalvelu maksaa 6.5€ mutta voin olla väärässäkin
     
  8. 383

    383 Gearhead

  9. uk350

    uk350 1st gear

    soitat konttorille ja varaat kattastusajan leimaamattomalle&käytöstäpoistetulle, turhaa siitä kymppiä etukäteen maksaa.
     
  10. Turnn

    Turnn Gearhead

    Mutta kottero pitää hinata katsastukseen?
    Tuo netissä liikenteeseen otto maksaa 6,5e ja nettipankki tunnukset pitää olla.
     
  11. W201

    W201 3rd gear

    Re: Liikenteestä poistetun auton laitto takaisin...



    Liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon katsastus

    Liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo, jonka kilpiä ei ole palautettu katsastuskonttorille, voidaan tuoda määräaikaiskatsastukseen ilman, että se ensin ilmoitetaan takaisin liikennekäyttöön. Ajoneuvon siirtämisen edellytyksenä on, että sille on ennakkoon varattu katsastusaika. Tällöin myös ajoneuvon liikennevakuutus on katsastuskäynnin aikana voimassa. Ajoneuvon saa siirtää katsastuksesta välittömästi edelleen säilytys- tai korjauspaikkaan.

    Jos taas ajoneuvon kilvet on palautettu, on ajoneuvo vietävä katsastukseen käyttäen siirtolupaa ja siihen liitettävää liikennevakuutusta.

    Ajoneuvon rekisteröinti takaisin liikennekäyttöön ei edellytä määräaikaiskatsastuksen voimassaoloa. Katsastuksen voimassaolo on kuitenkin edellytys ajoneuvon käytölle liikenteessä.

    Liikennekäytöstä poiston siten, että kilvet jäävät ajoneuvoon kiinni, voi tehdä nykysäännöksin ainoastaan autoille.

    http://www.liikennevakuutuskeskus.fi/ww ... k_www_7117
     
  12. uk350

    uk350 1st gear

    sai ainakin keväällä ajamalla viedä kun aika oli varattu, sihteeri kysyi kun löin parerit tiskiin että otetaanko liikennekäyttöön eli olis voinu suorittaa kattastuksen ja jatkaa käytöstäpoistoakin.
     
  13. Acer65

    Acer65 Gearhead

    Re: Liikenteestä poistetun auton laitto takaisin...

    Itsellä kans edessä liikennekäytöstä poistetun ja viimevuonna katsastamattoman Triumphin katsastus.
    Tällaiseen tietoon törmäsin tuolla Trafin sivuilla:

    6. Miten voin siirtää ajo-/käyttökiellossa olevaa ajoneuvoa?
    Ajo-/käyttökiellossa olevaa ajoneuvoa voi siirtää siirtoluvalla. Siirtolupa voidaan myöntää katsastukseen ja korjaamolle vientiä varten. Siirtolupa voidaan antaa myös liikennekäytössä olevaa ajoneuvoa varten ajoneuvon korjaamolle vientiin, vaikka ajoneuvo on käyttökiellossa, sekä ajoneuvon korjaamolle ja katsastukseen vientiin, vaikka ajoneuvo on ajoneuvolain nojalla määrätty ajokieltoon.

    Määräaikaiskatsastamattomuuden vuoksi käyttökiellossa oleva ajoneuvo voidaan viedä ennalta varattuun katsastukseen ilman siirtolupaa, jos:

    * rekisterikilvet ovat kiinnitettyinä ja
    * ajoneuvoa ei ole poistettu liikennekäytöstä.


    linkki: http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Usein_kysyttya/
     
  14. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Eli jos ostan leimatun, mutta liikennekäytöstä poistetun auton, nyt esim. juhannuksen aikoihin. Niin en saa ajaa sitä kotiin?? Pitääkö odottaa ensiviikkoon?
     
  15. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Et saa, se täytyy ensin ottaa liikennekäyttöön tai vaihtoehtoisesti hakea siirtokilvet. Jos jää kiinni liikennekäytöstä poistetulla autolla ajosta niin tulee oikeesti iso lasku.
     
  16. M

    M Gearhead

    otsikkoa muokattu...

    no niin, sain auton kotiin, MUTTA. myyjä oli sitä eilen siirrellyt ja tietty poliisit sattunu kohdalle. auto oli katsastamaton, mutta otettu liikenteeseen ja vakuutukset siis ok. poliisit oli ruuvannu kilvet irti, koska käyttökiellossa katsattamattomuuden vuoksi. kilvet saa kuulemma konttorilta, mutta ilmeisesti vain kun auto läpäisee katsastuksen? olenko oikeassa? mahdollisesti muita esteitä edessä vielä?
     
  17. signet

    signet Gearhead

    Kilvet saa takas kun saat leiman,muita esteitä voi olla entisten omistajien verot...
     
  18. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    ja pidä huoli etukäteen siitä että kilvet lähetetään sinne konttoriin missä leimaat niin saat heti ajoon kun on leima, muutoin joudut odottamaan vanhoja kilpiä
    Saa toki uudetkin kilvet jolloin saa myös heti ajoon.
     
  19. M

    M Gearhead

    ei vero-ongelmaa, iso auto.
     
  20. Tuide

    Tuide 1st gear

    Mulla ei ole mitään näitä keskusteluforumeja vastaan, päin vastoin, mutta ajantasaisen ja oikean neuvon saa nopeiten soittamalla katsastuskonttoriin tai Trafiin (tai menemällä Trafin nettisivuille) :)

    Tässäpä kuitenkin vähän yleistietoa:
    Lähtökohta on, että tieliikenteessä olevalla ajoneuvolla pitää olla ajoneuvolle tehty vakuutus, sen pitää olla katsastettu (hyväksytysti) ja ajoneuvovero maksettu (poikkeuksena verovapaus yms). Huolehtikaa nämä kuntoon.
    Katsastamattomalla kilvellisellä ajoneuvolla saa ajaa ilman siirtokilpiä katsastukseen, ja mikäli ilmoittaa rekkarin etukäteen konttorille, voi ratsiaan ajaessaan kertoa poliisille, että tieto on konttorilla, jolloin välttyy sakolta. Aikaa ei tarvitse tavalliseen katsastukseen varata (ainakaan meillä). Liikennekäyttöönoton voi tehdä samalla kun katsastuttaa.
    Rekisteröinti- ja muutoskatsastuksiin varataan aika.

    Mikäli ajaa minne tahansa siirtokilvillä, on mahdolliset allaolevat kilvet peitettävä huolellisesti; poliisin tiedetään sakottaneen kaksilla kilvillä ajamisesta!

    Mikäli katsastusajankohta on jo umpeutunut, voi hylätyn päätöksen saanutta autoa siirtää katsastuksen jälkeen vain korjaamolle. Mikäli taas katsastutat auton määräajan puitteissa, hylkypäätöksen tullessa saat kuukauden verran korjaus- ja ajoaikaa.

    Liikennekäyttöönoton ja -poiston voi tehdä nykyään myös Trafin (ent. Ake) nettisivuilla verkkopankkitunnuksilla. Otteet lähetetään postitse. Hinta tietääkseni 6,50 euroa. Suosittelen tulostamaan itselleen jotain dokumenttia "kuitiksi".
    Et tarvitse odottaa postin tuomaa otetta, sillä poliisin pysäyttäessä he pystyvät tarkistamaan tekemäsi rekisteröinnin Trafista (näin ainakin oletan!) Jos et ole varma että asia hoituu netissä, tule konttorille.

    Rekisteröinti maksaa konttorilla nykyään 10,20 sijasta 12 euroa. Korotus astui voimaan muistaakseni 1.6.2010. Kyseessä on viranomaismaksu, joka on sama konttorista/paikkakunnasta riippumatta. Näistä ei myöskään voida myöntää esim. kerhoalennuksia.
    Mikäli rekisteröintiin tulee jotain liitteitä, on konttorihinta 17 euroa/rekisteröinti. Valtakirjaa ei lasketa maksulliseksi liitteeksi.

    Rekisteröinnit ja kaikki muutokset, kuten vakuutusyhtiön vaihto tehdään rek.otteen ilmoitusosalla. On suositeltavaa säilyttää se kotona tallessa ja siistinä, sillä uuden tulostaminen maksaa 12 euroa. (Kaikki muutkin tulosteet, kuten kaupparekisteriote, maksaa)
    On hyvä täyttää lomake etukäteen valmiiksi, joka nopeuttaa asiointia. (Liikennekäyttöönotossa ja omistajan vaihdossa katsastuskonttorin tädit ilahtuvat suuresti jos vakuutus on tehty valmiiksi!) Vakuutuksen voi tehdä puhelimitse, ja se astuu heti voimaan. Mikäli auto on ollut nykyisellä omistajalla seisonnassa ja sillä on ollut vakuutus, laitetaan vanha vakuutus jatkumaan.

    Vakuutus on hoidettava kuntoon 7 pv:n sisällä omistajan vaihdosta (luovutuspäivämäärä). Jokaiselle ajoneuvolle pitää olla oma erillinen, voimassa oleva vakuutus. Mikäli vakuutus tehdään 7 pv:n jälkeen, tulee korotettua vakuutusmaksua.

    Vanhat erääntyneet verot siirtyvät omistajan vaihdoksessa uuden omistajan velvollisuudeksi.

    Omistajan vaihdossa kannattaa huolehtia, että ilmoitusosassa on kaikilta tarvittavilta osapuolilta allekirjoitukset ja nimenselvennykset.
    Luovutuspäivämäärää ei saa korjata/sotkea/muuttaa niin, että siinä on tulkinnavaraisuutta. Mikäli päivämäärä on vähänkin epäselvä, on asiakkaan korjattava päivämäärä ja merkitä korjaaminen "lisätietoja" -kenttään ja tähän on pyydettävä jälleen allekirjoitukset eli rekisteröinti voidaan hoitaa loppuun vasta tämän jälkeen.

    Tässäpä jotain infoa, toivottavasti osasin selittää asiallisesti ja selvästi. Tässä tuli varmasti paljon itsestään selvyyksiä, mutta tiskillä näkee päivittäin mitä ihmeellisempiä tapauksia! Vakuutus ei voi olla yhtiössä nimeltä "Kotivakuutus"...

    Lisätietoa saa rekisteröintejä tekeviltä konttoreilta ja viranomaisilta! :)

    T: Katsastustäti
     

Kerro tästä muillekin!