Katsastamaton auto, poliisi vei kilvet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja M, 23.6.2010.

  1. M

    M Gearhead

    jep jep, asia kunnossa. kilvet tulee "kotikonttorille" postissa. nyt vaan auto katsastuskuntoon ja leiman perään... kiitos kaikille vastanneille.

    joskus tämä palsta palvelee nopeasti, kun esimerkiksi ongelma iskee viikonloppuna, jolloin konttorit ei ole auki. ja koska tätäkin palstaa lukee ja täällä kirjoittelee myös katsastusasioiden ammattilaiset, apu tulee usein nopeastikin.
     
  2. Tuide

    Tuide 1st gear

    "Joskus tämä palsta palvelee nopeasti, kun esimerkiksi ongelma iskee viikonloppuna, jolloin konttorit ei ole auki. ja koska tätäkin palstaa lukee ja täällä kirjoittelee myös katsastusasioiden ammattilaiset, apu tulee usein nopeastikin."

    No näinpä on, en tullut ajatelleeksi... Ja me jotkut palvelemme näin öisinkin... ;) Hyvä että homma kunnossa. Varsinkin noita ameriikan ihmeitä ja niiden omistajia on aina ilo konttorilla palvella. :)
     
  3. Classic1964

    Classic1964 Double Gearhead


    :eek: ammattilaiset...., kyllä tälläkin palstalla saa niin sekavia ohjeita että siitä on ammattimaisuus kaukana.. :poff:
     
  4. pas2

    pas2 Gearhead

    Blarrgh!

    Auton katsastus:

    Auto, joka on poistettu liikennekäytöstä kilvet palauttamalla: Hae siirtokilvet ja varaa aika katsastukseen ja siirrä auto siirtokilvillä katsastukseen.

    Auto, joka on poistettu liikennekäytöstä mutta ei kilpiä palautettu: Varaa aika konttorilta ja aja varatulle ajalle katsastukseen.

    Auto, josta poliisi on poistanut kilvet: Varaa aika katastukseen ja aja konttoorille.
     
  5. Tomaso

    Tomaso 3rd gear



    Aikaa käydä uusintanäytössä 1 kuukausi, ajoaikaa 2 kuukautta (viat korjattuna).


    Alan ammattilaisella kommentoitavaa?
     
  6. jake74

    jake74 1st gear

    näin on. oon kerran keskustellut asiasta polliisien kans. nuorempi pöliämpi konstaapeli oli kirjottamassa sakkoa. mä ja vanhempikonstaapeli suomennettii nuoremmalle asiaa ja puolen tunnin väittelyn jälkeen se anto periksi ja mä sain jatkaa matkaa :lol:
    vanhempikonstaapeli tais sanoa nuoremalle että soita ake:lle jos et usko :lol:
     
  7. Tuide

    Tuide 1st gear

    Näin se tavallaan on, pieni takaportti jota ei kyllä mainosteta...
    T: Katsastustäti, ei vielä ammattilainen
     
  8. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Niin, laissahan on tuo 2kk, mutta sitä ei tosiaan mainosteta katsastuskonttorien taholta koska aiheuttaa kuulemma sekaannusta.

    Edit
     
  9. transport01

    transport01 3rd gear

    Lainaus:
    Ajoneuvoa voidaan käyttää korjattuna enintään 2 kk:n ajan katsastuksessa hylkäämisen jälkeen, mikäli katsastus on tehty ajoneuvon katsastusaikana

    http://www.ake.fi/AKE/Katsastus_ja_ajon ... 4minen.htm
     
  10. Tuide

    Tuide 1st gear

    Eli mittee tästä opimme? Pietään vehkeet kunnossa ja hoijjetaan hommat ajoissa.. :) (Asiassa kuin asiassa yleensä vielä edullisin vaihtoehto)

    Ite mälläsin auton tänään ja kaipailen nyt neuvoja sen suhteen, mut eiköhän tuohon joku ratkaisu löytyne. Tuli auto oikealta kylkeen kun huomio(ni) kiinnittyi hetkeksi vasemmalle.. :-/ Tais mennä kesän kaljarahat nyt oviremppaan.. Kallis harrastus se on tämä auton pito ....
     
  11. köyhä

    köyhä 3rd gear

    Edullisinta on ajaa ehjällä autolla ilman katsastusta kiinni jäämättä :rotfl: T:kilvet konttorilla.
     
  12. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Niinpä, kun kattoo että kaikki valot toimivat ja auto on pääpiirteissään siisti ja puhdas niin eipä sitä juuri pysäytellä. Puhallusratsioissakin vain puhalletaan.
     
  13. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    joo mut on pysäytetty ainoastaan syystä :poff:
    oli sitten ylinopeus tai jokin muu rike, ei koskaan "turhaan".

    nykyjään perhanat vaan meinaa yleistää niitä rekisterinlukuautomaattejaan jotka tarkistaa tiedot automaattisesti :mad:
     
  14. Razorass

    Razorass 1st gear

    Jos autossa toimii ne valot ja muut ja on turvallinen liikennöidä niin miksei sitä sitten katsasta? Kun kaikilla luonnollisesti on vehkeet kunnossa kun tiellä liikutaan niin se katsastushan on sitten vain muodollisuus ja lähinnä rahastus..
     
  15. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    Mä aattelin huomenna sijoittaa sellasen n.300e a.katsastukseen tuomaan lisäarvoa osakkeen omistajille
     
  16. human62

    human62 1st gear

    No onhan niillä "automaattinen" lukija jo osassa autoja joka tuo 1 minuutissa tai nopeamminkin tiedot onko auto leimassa ja verot maksettu.(en muista oliko tästä jo)
    Näin mutkin napattiin lähes tasan vuosi sitten Stadin cruisingin yhteydessä josta tuli 2 kortin päälle käyvää rangaistusta.(toinen siitä et ei ollut ajokortti mukana).
    Ehtivät ajaa perässä muutaman sata metriä ja sit pysäyttivät.Enkä takuulla ois ajanut jos oisin tiebbyt että verot olis pitänyt makssa muutamaa päivää aiemmin, muistutus verosta tulikin 3 päivän kuluttua....josta ois tajunnut unohtaneensa veron.

    Automaattilukijat jotka lukevat rekisterinumeron, yleistyvät ja liikenteen valvonta helpottuu siten että poliisien ei tarvitse tarkistaa joka autoa löytääkseen sen katsastamattoman.

    En kyllä yhtään pidä tästä holhousvaltio tyylistä, kyllä täällä yksilönvapautta rajoitetaan jo monella tapaa...
     
  17. virta

    virta Gearhead

    Joskus puhalluttivat juhannuksen aikoina isommalla tiellä,edellä sitten auto alkoi kääntymään ympäri ja pakoon yrittämään :D :D No moottoripyöräpoliisit perään jotka oli valvomassa.
    Huvittavinta oli kun juttua katseltiin,tämä kaveri ois päässyt puhaltamatta läpi jos hermo ois pitänyt!Koska liikenne oli niin vilkas että vain osa puhallutettiin. :p
     
  18. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No esim. 1 pakokaasu-päästöt... (ei vaikuta turvallisuuteen ja usein silti myös kunnossa vaikka päästöt ylittää direktiivit.)
    Esimerkki 2. Kuluneen kuukauden työttömyyskorvauksesta (tai muuten pienistä tuloista) on ainoastaan kuntoon pistämiseen riittänyt rahat, mutta toi leimaamis-maksu joka vissiin lienee henkilö-/pakettiautossa vähintään noin 40€ tai yli ja kuorrma-autossa noin 70€ tai enemmän paikasta riippuen... Kuitenkin joillekin auto on pakollinen liikkumiseen koska julkinen liikenne ei kaikkialla toimi...
    Esimerkki 3. Katsastus on kallista vittuilua :rotfl:
     
  19. virta

    virta Gearhead

    Kiusantekoa tuo kilpien vienti jos ajoneuvovero vähän myöhässä,Trafin maksulappusten lähettely on vähän niin ja näin.
    Vai verovelvollisen pitäis itse huolehtia,,kukas noita osais itsekseen laskea :eek: :eek:
     
  20. Harald

    Harald 1st gear

    Nyt kaikki katsastamaan autonsa Kehä Katsastukseen.Asiantuntevia ukkoja ja harrastepelejä heilläkin.Mukava palvelu ja edulliset hinnat
     

Kerro tästä muillekin!