Katsastamaton auto, poliisi vei kilvet...

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja M, 23.6.2010.

 1. M

  M Gearhead

  jep jep, asia kunnossa. kilvet tulee "kotikonttorille" postissa. nyt vaan auto katsastuskuntoon ja leiman perään... kiitos kaikille vastanneille.

  joskus tämä palsta palvelee nopeasti, kun esimerkiksi ongelma iskee viikonloppuna, jolloin konttorit ei ole auki. ja koska tätäkin palstaa lukee ja täällä kirjoittelee myös katsastusasioiden ammattilaiset, apu tulee usein nopeastikin.
   
 2. Tuide

  Tuide 1st gear

  "Joskus tämä palsta palvelee nopeasti, kun esimerkiksi ongelma iskee viikonloppuna, jolloin konttorit ei ole auki. ja koska tätäkin palstaa lukee ja täällä kirjoittelee myös katsastusasioiden ammattilaiset, apu tulee usein nopeastikin."

  No näinpä on, en tullut ajatelleeksi... Ja me jotkut palvelemme näin öisinkin... ;) Hyvä että homma kunnossa. Varsinkin noita ameriikan ihmeitä ja niiden omistajia on aina ilo konttorilla palvella. :)
   
 3. Classic1964

  Classic1964 Gearhead


  :eek: ammattilaiset...., kyllä tälläkin palstalla saa niin sekavia ohjeita että siitä on ammattimaisuus kaukana.. :poff:
   
 4. pas2

  pas2 Gearhead

  Blarrgh!

  Auton katsastus:

  Auto, joka on poistettu liikennekäytöstä kilvet palauttamalla: Hae siirtokilvet ja varaa aika katsastukseen ja siirrä auto siirtokilvillä katsastukseen.

  Auto, joka on poistettu liikennekäytöstä mutta ei kilpiä palautettu: Varaa aika konttorilta ja aja varatulle ajalle katsastukseen.

  Auto, josta poliisi on poistanut kilvet: Varaa aika katastukseen ja aja konttoorille.
   
 5. Tomaso

  Tomaso 3rd gear  Aikaa käydä uusintanäytössä 1 kuukausi, ajoaikaa 2 kuukautta (viat korjattuna).


  Alan ammattilaisella kommentoitavaa?
   
 6. jake74

  jake74 1st gear

  näin on. oon kerran keskustellut asiasta polliisien kans. nuorempi pöliämpi konstaapeli oli kirjottamassa sakkoa. mä ja vanhempikonstaapeli suomennettii nuoremmalle asiaa ja puolen tunnin väittelyn jälkeen se anto periksi ja mä sain jatkaa matkaa :lol:
  vanhempikonstaapeli tais sanoa nuoremalle että soita ake:lle jos et usko :lol:
   
 7. Tuide

  Tuide 1st gear

  Näin se tavallaan on, pieni takaportti jota ei kyllä mainosteta...
  T: Katsastustäti, ei vielä ammattilainen
   
 8. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Niin, laissahan on tuo 2kk, mutta sitä ei tosiaan mainosteta katsastuskonttorien taholta koska aiheuttaa kuulemma sekaannusta.

  Edit
   
 9. transport01

  transport01 3rd gear

  Lainaus:
  Ajoneuvoa voidaan käyttää korjattuna enintään 2 kk:n ajan katsastuksessa hylkäämisen jälkeen, mikäli katsastus on tehty ajoneuvon katsastusaikana

  http://www.ake.fi/AKE/Katsastus_ja_ajon ... 4minen.htm
   
 10. Tuide

  Tuide 1st gear

  Eli mittee tästä opimme? Pietään vehkeet kunnossa ja hoijjetaan hommat ajoissa.. :) (Asiassa kuin asiassa yleensä vielä edullisin vaihtoehto)

  Ite mälläsin auton tänään ja kaipailen nyt neuvoja sen suhteen, mut eiköhän tuohon joku ratkaisu löytyne. Tuli auto oikealta kylkeen kun huomio(ni) kiinnittyi hetkeksi vasemmalle.. :-/ Tais mennä kesän kaljarahat nyt oviremppaan.. Kallis harrastus se on tämä auton pito ....
   
 11. köyhä

  köyhä 3rd gear

  Edullisinta on ajaa ehjällä autolla ilman katsastusta kiinni jäämättä :rotfl: T:kilvet konttorilla.
   
 12. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  Niinpä, kun kattoo että kaikki valot toimivat ja auto on pääpiirteissään siisti ja puhdas niin eipä sitä juuri pysäytellä. Puhallusratsioissakin vain puhalletaan.
   
 13. vinkkeli

  vinkkeli 3rd gear

  joo mut on pysäytetty ainoastaan syystä :poff:
  oli sitten ylinopeus tai jokin muu rike, ei koskaan "turhaan".

  nykyjään perhanat vaan meinaa yleistää niitä rekisterinlukuautomaattejaan jotka tarkistaa tiedot automaattisesti :mad:
   
 14. Razorass

  Razorass 1st gear

  Jos autossa toimii ne valot ja muut ja on turvallinen liikennöidä niin miksei sitä sitten katsasta? Kun kaikilla luonnollisesti on vehkeet kunnossa kun tiellä liikutaan niin se katsastushan on sitten vain muodollisuus ja lähinnä rahastus..
   
 15. vinkkeli

  vinkkeli 3rd gear

  Mä aattelin huomenna sijoittaa sellasen n.300e a.katsastukseen tuomaan lisäarvoa osakkeen omistajille
   
 16. human62

  human62 1st gear

  No onhan niillä "automaattinen" lukija jo osassa autoja joka tuo 1 minuutissa tai nopeamminkin tiedot onko auto leimassa ja verot maksettu.(en muista oliko tästä jo)
  Näin mutkin napattiin lähes tasan vuosi sitten Stadin cruisingin yhteydessä josta tuli 2 kortin päälle käyvää rangaistusta.(toinen siitä et ei ollut ajokortti mukana).
  Ehtivät ajaa perässä muutaman sata metriä ja sit pysäyttivät.Enkä takuulla ois ajanut jos oisin tiebbyt että verot olis pitänyt makssa muutamaa päivää aiemmin, muistutus verosta tulikin 3 päivän kuluttua....josta ois tajunnut unohtaneensa veron.

  Automaattilukijat jotka lukevat rekisterinumeron, yleistyvät ja liikenteen valvonta helpottuu siten että poliisien ei tarvitse tarkistaa joka autoa löytääkseen sen katsastamattoman.

  En kyllä yhtään pidä tästä holhousvaltio tyylistä, kyllä täällä yksilönvapautta rajoitetaan jo monella tapaa...
   
 17. virta

  virta 3rd gear

  Joskus puhalluttivat juhannuksen aikoina isommalla tiellä,edellä sitten auto alkoi kääntymään ympäri ja pakoon yrittämään :D :D No moottoripyöräpoliisit perään jotka oli valvomassa.
  Huvittavinta oli kun juttua katseltiin,tämä kaveri ois päässyt puhaltamatta läpi jos hermo ois pitänyt!Koska liikenne oli niin vilkas että vain osa puhallutettiin. :p
   
 18. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  No esim. 1 pakokaasu-päästöt... (ei vaikuta turvallisuuteen ja usein silti myös kunnossa vaikka päästöt ylittää direktiivit.)
  Esimerkki 2. Kuluneen kuukauden työttömyyskorvauksesta (tai muuten pienistä tuloista) on ainoastaan kuntoon pistämiseen riittänyt rahat, mutta toi leimaamis-maksu joka vissiin lienee henkilö-/pakettiautossa vähintään noin 40€ tai yli ja kuorrma-autossa noin 70€ tai enemmän paikasta riippuen... Kuitenkin joillekin auto on pakollinen liikkumiseen koska julkinen liikenne ei kaikkialla toimi...
  Esimerkki 3. Katsastus on kallista vittuilua :rotfl:
   
 19. virta

  virta 3rd gear

  Kiusantekoa tuo kilpien vienti jos ajoneuvovero vähän myöhässä,Trafin maksulappusten lähettely on vähän niin ja näin.
  Vai verovelvollisen pitäis itse huolehtia,,kukas noita osais itsekseen laskea :eek: :eek:
   
 20. Harald

  Harald 1st gear

  Nyt kaikki katsastamaan autonsa Kehä Katsastukseen.Asiantuntevia ukkoja ja harrastepelejä heilläkin.Mukava palvelu ja edulliset hinnat
   

Kerro tästä muillekin!