Katsastuksen hinta.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja caminoss, 9.12.2007.

  1. laakkius

    laakkius Gearhead

    mäntsälässä moottorin muutoskatsastus 240€, sano vaan että eivät halua niitä tehdä ja jos joku välttämättä haluaa niin se on rahat pois...
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Tuntivat maanantaina noi hinnat nousseen. On se kumman ku kympin hommasta joutuu yli 50 egee maksamaan.
     
  3. jope5

    jope5 Gearhead

    katsastus hinta

    -niin oli noussut vuosikats.+bensaauton päästöt 75 euroa että näin suolahdessa
     
  4. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Jumalauta, toihan on ryöstö... Törkee ryöstö.

    Eikös muutoskatsastuksissa näyttövelvollisuus ole asiakkaalla. Jos luuloni osuu oikeaan, niin eihän katastusasema joudu tekemään asian eteen muuta kuin tarkistamaan asiakirjat...

    TheJonssi
     
  5. jusi99

    jusi99 Gearhead

    Tarkistettu versio 2.0 LiVM 7/2002 vp - HE 23/2002 vp
    Hallituksen esitys suostumuksen antamisesta Suomen Autokatsastus Oy:n osakkeista luopumiseksi


    JOHDANTO
    Vireilletulo
    Eduskunta on 19 päivänä maaliskuuta 2002 lähettänyt liikennevaliokuntaan valmistelevasti käsiteltäväksi hallituksen esityksen suostumuksen antamisesta Suomen Autokatsastus Oy:n osakkeista luopumiseksi (HE 23/2002 vp ).

    Asiantuntijat
    Valiokunnassa ovat olleet kuultavina

    ylijohtaja Samuli Haapasalo, liikenne- ja viestintäministeriö
    budjettineuvos Esko Tainio, valtiovarainministeriö
    toimialajohtaja Kari Wihlman, Ajoneuvohallintokeskus
    apulaisjohtaja Martti Virtanen, Kilpailuvirasto
    apulaisjohtaja Päivi Seppälä, Kuluttajavirasto
    hallituksen puheenjohtaja Pekka Kotro, Järvi-Suomen Ajotutkinto Oy
    hallituksen puheenjohtaja Erkki Lamberg, Savon Ajotesti Oy
    toimitusjohtaja Lasse Korppi, Suomen Autokatsastus Oy
    varatoimitusjohtaja Pekka Niemi, Autoalan Keskusliitto
    apulaisjohtaja Pasi Moisio, Suomen Kuorma-autoliitto
    toiminnanjohtaja Matti Ojala, Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry
    puheenjohtaja Aarno Hannula, Autokatsastajat AK ry
    puheenjohtaja Pirjo Pirhonen, Suomen Autokatsastuksen Henkilöstöyhdistys SAHY ry


    Lisäksi kirjallisen lausunnon on antanut


    Moottoriajoneuvojen Katsastusmiehet ry.

    HALLITUKSEN ESITYS
    Esityksessä ehdotetaan, että eduskunta antaisi suostumuksensa siihen, että valtio voi luopua Suomen Autokatsastus Oy:n osakkeista kokonaan. Osakkeista luopuminen voisi tapahtua osakepohjaisin ostoin ja fuusioin, myynnein, strategisin järjestelyin tai muin toimenpitein.

    VALIOKUNNAN KANNANOTOT
    Perustelut
    Hallituksen esityksen perusteluista ilmenevistä syistä ja saamansa selvityksen perusteella valiokunta pitää esitystä tarpeellisena ja tarkoituksenmukaisena. Valiokunta puoltaa hallituksen esitykseen sisältyvän ehdotuksen hyväksymistä.

    Valiokunta korostaa, että EU:n alueella ajoneuvojen katsastustoiminta perustuu direktiiveihin, jotka jättävät vapaaksi toiminnan yksityiskohtaisen järjestämisen sillä minimiedellytyksellä, että katsastustoiminta on vähintään viranomaisten valvomaa. Suomessa katsastustehtävien hoitaminen perustuu Ajoneuvohallintokeskuksen myöntämään katsastusasemakohtaiseen toimilupaan. Tämän lisäksi Ajoneuvohallintokeskuksen tehtävänä on myös ohjeistaa ajoneuvojen katsastustoimintaa ja valvoa katsastusten laatutasoa. Valiokunta toteaa, että ajoneuvojen katsastustoiminnalla on suuri merkitys liikenneturvallisuuden edistämiselle, ja painottaa, että on erittäin tärkeätä, että Ajoneuvohallintokeskus valvoessaan katsastusten laatutasoa kiinnittää huomiota liikenneturvallisuuden toteutumiseen ja katsastusten merkitykseen autojen kuntoa valvovana toimintana.

    Valiokunta korostaa katsastustoiminnan riippumattomuuden periaatetta. Katsastusten ja kuljettajantutkintotehtävien riippumattomuudesta säädetään erikseen, katsastuksen osalta laissa ajoneuvojen katsastusluvista (1099/1998) ja tutkintojen osalta laissa kuljettajantutkintotoiminnan järjestämisestä (535/1998). Katsastustoiminnan riippumattomuus on kuluttajansuojan kannalta tärkeää. Tämän vuoksi valiokunta pitää tärkeänä, että säädöksiä on tulkittava siten, että riippumattomuus asiallisesti ottaen säilyy. Näin katsastustoiminnan tulee jatkossakin säilyä riippumattomana ajoneuvojen kaupasta, korjauksesta, huollosta ja markkinoinnista sekä vakuutustoimintaan liittyvästä vahinkotarkastustoiminnasta ja luvanvaraisesta liikenteestä. Myös kuljettajantutkintojen vastaanottamisen ja siihen liittyen mm. ajo-opetuksen valvonnan tulee olla kuljettajaopetusta antavista tahoista riippumatonta.

    Asiantuntijakuulemisessa on todettu, että katsastussektorin vapauttamisen myötä palveluiden tarjonta on lisääntynyt Suomessa merkittävästi ja palvelujen käyttäjien matka lähimmälle katsastusasemalle on lyhentynyt oleellisesti. Valiokunta pitää tärkeänä, että valtio toimialan valvojana jatkossakin keskittyy varmistamaan palvelujen saatavuuden ja korkean laadun, ja korostaa raskaan kaluston katsastuspalveluiden valtakunnallista kattavuutta. Toimialan kilpailun lisääntyessä edelleen Suomen Autokatsastus Oy:n yksityistämisen seurauksena on nykyisen katsastuslupalainsäädännön toteutumista seurattava yhä tarkemmin. Uusia katsastustoimilupia myönnettäessä tulee varmistaa, että uusilla toimijoilla on haja-asutusalueillakin tarkoituksenmukaiset valmiudet täyttää velvoitteensa myös raskaan kaluston katsastusten osalta.

    Valiokunnan pyynnöstä liikenne- ja viestintäministeriö antoi 24.10.2001 selvityksen kilpailun toimivuudesta kuljettajantutkintotoiminnassa (MINS 6/2001 vp ). Asian johdosta järjestetyissä asiantuntijakuulemisissa ei valiokunnan mielestä tullut esiin mitään sellaista, joka olisi ainakaan siinä vaiheessa edellyttänyt lainsäädäntö- tai muita toimenpiteitä valtioneuvostolta. Sen vuoksi valiokunta päätti, että ministeriön antama selvitys ei antanut aihetta lausunnon antamiseen, vaikka valiokunnan huomiota oli kiinnitetty siihen, että kilpailuttamisella saattaa olla seurauksia, jotka eivät ole samansuuntaisia kuin aikanaan hallituksen esityksen tavoitteet. Valiokunta katsookin uudistaen aikaisemman kantansa asiassa, että kilpailun toimivuutta kuljettajantutkintotoiminnassa ja kuljettajantutkintotoimintaa koskevan lainsäädännön tarkoitusperien toteutumista tulee jatkossa seurata ja tulee ryhtyä asian kulloinkin vaatimiin toimenpiteisiin.

    Päätösehdotus
    Edellä esitetyn perusteella liikennevaliokunta kunnioittavasti ehdottaa,

    että eduskunta antaa suostumuksensa sille, että valtio voi luopua omistamistaan Suomen Autokatsastus Oy:n osakkeista kokonaan.
    Helsingissä 30 päivänä toukokuuta 2002

    Asian ratkaisevaan käsittelyyn valiokunnassa ovat ottaneet osaa

    pj. Erkki Pulliainen /vihr
    vpj. Annika Lapintie /vas
    jäs. Klaus Bremer /r
    Jyri Häkämies /kok
    Erkki Kanerva /sd
    Saara Karhu /sd
    Marjukka Karttunen /kok (osittain)
    Risto Kuisma /sd
    Eero Lämsä /kesk
    Raimo Mähönen /sd (osittain)
    Markku Rossi /kesk
    Ismo Seivästö /kd
    Timo Seppälä /kok
    Harry Wallin /sd
    Raimo Vistbacka /ps
    vjäs. Kari Myllyniemi /kesk



    Valiokunnan sihteerinä on toiminut

    valiokuntaneuvos Mika Boedeker


    VASTALAUSE
    Perustelut
    Valiokunnan enemmistö on hyväksynyt hallituksen esityksen suostumuksen antamisesta valtiolle luopua kokonaan omistamistaan Suomen Autokatsastus Oy:n osakkeista. Mietinnössä on aivan oikein painotettu katsastusten ja kuljettajatutkintojen vastaanottamisen saatavuutta ja korkeaa laatua. Tämä ei ole valiokunnalta kuitenkaan riittävän selvä ja painotettu kannanotto valtioneuvostolle. Mielestämme mietintöön olisi tullut liittää vähintäänkin edellä mainittuja asioita korostava lausuma.

    Suomen Autokatsastus Oy:n yksityistämisen seurauksena on vaarana, että katsastusten ja kuljettajantutkintotehtävien saatavuus keskittyy ja se tulee omalta osaltaan lisäämään niin autonomistajien kuin myös ajokorttia hankkivien kustannuksia. Käsityksemme mukaan ennen kuin valtiolle annetaan suostumus siihen, että se voi luopua omistamistaan Suomen Autokatsastus Oy:n osakkeista, tulisi lakia ajoneuvojen katsastusluvista (1099/1998) ja lakia kuljettajantutkintotoiminnan järjestämisestä (535/1998) muuttaa siten, että lain tasolla varmistettaisiin palvelujen saatavuus ja korkea laatu kaikkialla maassamme ja myös korostettaisiin raskaan kaluston katsastuspalvelujen saatavuutta.

    Suomen Autokatsastus Oy:n yksityistämisen seurauksena tietenkin on luonnollista, että yhtiön tarkoituksena tulee olemaan taloudellisen voiton tuottaminen omistajilleen. Tämän seurauksena on vaarana, että todellista kilpailua ei kaikkialla synnykään, kuten on käynyt mm. kilpailussa kuljettajantutkintotoiminnan osalta. Tällä hetkellähän kuljettajantutkintoja ottaa vastaan määräaikaisen toimiluvan nojalla vain yksi toimija. Tämä näennäinen kilpailu mitä ilmeisimmin tulee nostamaan palvelusuoritteiden hintatasoa entisestään autokatsastus- ja kuljettajantutkintotoiminnassa.

    Ehdotus
    Edellä olevan perusteella ehdotamme,

    että hallituksen esitys suostumuksen antamisesta Suomen Autokatsastus Oy:n osakkeista luopumiseen hylätään.

    Helsingissä 30 päivänä toukokuuta 2002

    Raimo Vistbacka /ps
    Eero Lämsä /kesk
    Markku Rossi /kesk
    Ismo Seivästö /kd
    Kari Myllyniemi /kesk.
     
  6. willalande

    willalande 2nd gear

    kuopiossa leväsenautokatsastus. vuosikatsastus 19 eyroa ja päästömittaus 21 euroo!!
     
  7. saresks

    saresks Gearhead

    Hyvää työtä jusi99 hallituksen esityksen esillekaivamisesta !

    Tästä näkee, että jos hallitus haluaa esityksensä menevän läpi, hankitaan lausunnonantajiksi enemmistö esitystä puoltavia tahoja ( kuluttajavirasto + kilpailuvirasto vs. kaikenmaailman katsastusmiesten kerhot )

    Sitäpaitsi vastalauseen esittäjillä on ollut harvinaisen kirkas kristallipallo.

    Tulee melkein ikävä Hakuninmaan entistä "palvelua" ja pakollisia Forssan reissuja katsastamaan väliseinätöntä piilofarkkua ...
     
  8. wili

    wili 3rd gear

    Myös Kuopion uusi Q-katsastus tarjoaa samaan hintaan. Päivän lehdessä oli myös A-Katsastuksen mainos "vain" 39€ :D
     
  9. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kysyin kilpailuviraston mielipidettä, todettiin tiedossa on. Ei vaan oikeesti
    haluta tai "voida" puuttua asiaan. "Helpotetaan uusien yrittäjien alalle tuloa"
    oli ainoa ratkaisuvaihtoehto.

    Just joo, täällä Jkylässä nuo kilpailee ainoastaan sillä, kuka kehtaa nostaa
    hintaa ennemmin. Tai enemmän.
     
  10. timo.t

    timo.t Gearhead

    Tänään mopedin rekisteröintikatsastus 76€ on se hulluksi menny. :mad:
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    http://www.adressit.com/katsastusmaksut

    En tiedä onko tätä vielä "löydetty" tänne...mitään hyötyähän ei adresseista tietenkään ole, mutta mielipidemittauksena....itse olen allekirjoittanut tuon.
     
  12. Swinger

    Swinger Gearhead

    Mä meinasin ens vuonna käyttää leimalla autoo vaikka joensuussa jossa katsastusmaksut on kohdillaan.. täällä muistaakseni maksoi helmikuussa excursionin katsastus about 103e.. jos tuosta puoleen hintaan saa toisaalla vaikka vähän kauempana nii käy sukulaisten luona samalla kertaa.. ja vaikka muutenkin ajais vaikka ajamisen ilosta :)
     
  13. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Eilen käytin äipän käyttiksen leimalla Lauritsalan A-asemalla Lpr:ssa.
    Katsastus 52e jonka nyt vielä jotenkin ymmärtää, mutta siihen lisäksi päästömittaus 22e bensakoneisesta autosta...
    Jotenkin tuo päästömittauksella rahastus ihmetyttää. Pitäs aina ottaa päästöt jossain nyrkkipajalla mutta nyt ei kerennyt, kun oli leima jo kuukauden verran myöhässä :oops:
     
  14. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Kohtahan ne rokottaa "melumittauksesta" lisää...! :wc:
     
  15. ponupena

    ponupena 1st gear

    kävinpä leimaamassa buickkia, ja ihmettelin sitten hintaa... 85e! no eihän se läpi menny... ja uusintaan... ja lisää rahaa... sit tajusin kattoa et mitä vit*ua, otettu diiseli pakokaasu mittauksen hinta bensa vehkeestä! :mad: no sit kysyin että mitäs peliä tää on? :eek: no kassa neiti tokas et eikös toi ole paketti auto :odroll: sitten viel kysy inssiltä, et otitko tosta autosta diisseli mittaukset :lol: no sainhan sit vähä rahaa takas :rotfl: kassa neidin mielestä kaikki paketti autot on diiseleitä... :lol: :rotfl:
     
  16. Timestone

    Timestone Gearhead

    Entäpä maahantuontikatsastus? Ahvenanmaalta tuotu auto (eiks sen Suomea pitäis olla???), 257 euroa ilman pakokaasumittausta... :poff:
     
  17. C-mies

    C-mies Gearhead

    Turussa hupaisaa kun kävin katsastamassa käyttiksen Uhrilähteenkadun A-katsastuksessa.
    Siellä päästömittaus 20€ ja saman rakennuksen toisessa päässä olevassa pienessä pajassa 15€.... :rotfl:
    Olen ottanut tavaksi että haen aina päästölapun ennen katsastusta, koska jos jotain huomauttamista päästöissä, niin ei ainakaan tarvi maksaa uusintakatsastusta sen vuoksi.
     
  18. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Tarkoitatko IHAN OIKEASTI että Ahvenanmaalta esimerkiksi Tampereelle ostettu auto on maahantuontikatsastettava???

    Ei hyvää päivää, jos näin on.

    TheJonssi
     
  19. kmovat

    kmovat 1st gear

    Asiasta kolmanteen on tuolla Lauritsalan asemalla ollu hyvä palvelu jo pitemmän aikaa, viimeksi inssi sanoi jopa olevansa pahoillaan kun käyttiksen helmasta reikä löytyi eikä leimaa voinut antaa. tosin kai noillahinnoilla voikin odottaa ystävällistä palvelua :D
    on kuitenkin meikäläisen "kantapaikka"
     
  20. darpen

    darpen Gearhead

    Niin no eiks toi oo ihan oma maansa täällä Suomen sisällä?
    Onhan niil omat rekisterikilvetkin autoissa, eikä ne käy armeijaa, tai tee muutakaan meiän eteen. :-? Oon käsittäny niin, ettei Ahvenanmaalaiset oo ruottalaisia, eikä Suomalaisia, vaan ihan vaan Ahvenanmaalaisia.
     

Kerro tästä muillekin!