Katsastusasemat testissä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja maxvo2, 13.1.2011.

  1. Ck

    Ck Gearhead

    Joo muutoskatsastukset/rekisteröinnit täytyy edelleen suorittaa "vanhan ajan" konttorilla. Mutta melko varmaan se jälkitarkastus onnistuu missä asemalla tahansa, sitä ilmeisesti kans ollaan muuttamassa.

    No lait ja asetukset täytyy tietää kaikkien katsurien (ulkoa ei kaikkee voi muistaa) mutta muutoskatsastus/rekisteröinti jutut hoitaa ne jotka on siihen käynyt lisäksi kevyen kaluston rekisteröinti/muutoskatsastuskurssin.
    Perus kevyen kaluston määräaikaiskatsastuskurssilla luetaan lähinnä lakia, ei siellä juurikaan autoja pääse "katsastamaan".


    Villejä veikkauksia mihin hintaan korjaamot katsastusta tekee? Tänään viimeks tutkailin kuittia missä katsastus"tarkistuksen" hinta päästömittauksineen oli 50e. Tuskin ainakaan halvemmalla?
     
  2. audiq

    audiq Gearhead

    Mutta korjaamon katsastustarkastuksessahan tarkistetaan ajoneuvon kunto paljon tarkemmin kuin vuosikatsastuksessa. Näin ainakin olen ymmärtänyt.
     
  3. Ck

    Ck Gearhead

    Siihen kyllä saattaa kuulua myös nesteiden tason tarkistuksia/pakkaskestävyyden mittauksia jne, riippuu varmaan hieman tarkastuksesta. Suurin hinta mitä oon nähny oli eräällä fordin merkkiliikkeellä, 75e katsastustarkistus.

    Mutta jos korjaamoissa katsastetaan esimerkiksi 10 autoa päivässä, ei hintana voi olla 30e? Ei kaikki autot kuitenkaan oo huollossa jossa voidaan rahastaa vähän enemmänkin. Eihän sellanen kata mitenkään tollasien laitteiden ja työntekijöiden kuluja, ja lisäksi trafi ottaa muutaman euron jokaisesta rekisteriotteen tulostuksesta joka syö "pottia".
     
  4. Antabus

    Antabus 3rd gear

    Kyllä tuolla testillä vaikutusta näky katsastuksen tarkkuuteen olevan. Tul eilen käytettyä ajoneuvoa katsastuksessa ja melko tarkkaan katsuri syynäs.. Samalla äijällä ennenkin käyttänyt ni ei oo nuin tarkkaan se ukkeli enne syynännyt.. Vaan eipä tuo maailmaa kaatanut. Aiheesta tuli sanomista..
     
  5. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    tää nyt jäi vaivaamaan..

    onko nyt siis niin et siulta on rikottu yhdeksän pulttia kymmenestä, vai mikä on ongelmana?
     
  6. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    unoha koko juttu, kräkki-päissään tulee kirjoteltua kaikenlaista, tosin kyllähän täällä on ihan oikeestikin huvittavaakin tekstiä jota jotkut on suoltanu ihan tosissaan, rillejään etusormella nostellen, hyvin pitkälti koko tääkin aihe, aivan turha on ukista tämmösellä hömppäpellenolla-foorumilla vaikka jotkut luuleekin että niiden sepustuksilla on jotain vaikutusta asioihin..koitetaan pätee jauhamalla asioista joista ei tiedetä hevon v..tua, tää ei koske pelkästään tätä aihetta vaan voorumia, vaikka kyllähän hyvät naurut maittaa aina :rotfl:
     
  7. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    okei.. meni sit se kymmeneskin pultti vituiks.
     
  8. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    ^ allrigth
     

Kerro tästä muillekin!