katsastusmiehen musta päivä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tampio, 27.6.2005.

 1. tampio

  tampio 1st gear

  jees,yritinpä tässä coronettia leimaan,no eihän se läpi menny.auto on ollu pois liikenteestä muutaman vuoden,joten se syynättiin tosi tarkkaan.v***ttaa vaan kun isolla työllä hitsannu ja nysvänny monta kuukautta sitä vekotinta.jostain helvetin pissapojan moottorista jne.pienestä kiinni.jos ois ollu siisti päälle päin -leima paperiin tulis.ei taida kaikki konttorilla ymmärtää jenkkiharrastusta :mad:
   
 2. ajw

  ajw Gearhead

  totta töriset. kaikki katastusmiehet (=lue 93 %) on kateellisia - varmaan, kun ajelevat suurin osa c-mallin kadeteilla tai joillain riisikupeilla. itsellä ollut kanssa aika huonoja kokemuksia. parasta palvelua letukan kanssa olen saanut helsingin konalan katastusasemalta tänä keväänäkin...toisin kuin tattikselta, jossa meni katastusjorman kanssa jo vittuiluksi!
   
 3. Dartsan

  Dartsan Gearhead

  Se nyt vaan lain mukaan pitäis toimia sen pissapojan. Ne inssit tekee työtään. Ei niitä pidä siitä syyttää. Toiset vaan tekee lepsummin sen homman. Jos ne ois duunareita, niitä sanottas laiskoiks kun eivät joka paikkaa tarkista.
   
 4. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  ajw on varmaan Konalassa asioinut tämän erään itsekin GM-laitteita harrastavan inssin kanssa, ko. kaveri on kyllä asiallisin katsastusmies mitä on tähän mennessä vastaan tullut!
   
 5. chevy 2

  chevy 2 Gearhead

  juu samaa mieltä että työtään ne tekee.eipä niitä siitä parane moittia.tuskinpa ne tuumaa kun harrastejenkin pihas näkee "että nyt tuupitukka kyykkyy".
  asiallisesti ne suhtautuu kun niille on asiallinen.jos ne jostain sanoo niin ei tartte heti ottaa niitä henkilökohtaisesti.ja ei,en ole inssimies.... :D
  mun harrastejenkis on rosentteja vaikka muille jakaa(ja kaikki otteessa)
  ja ovat aina helevetin asiallisesti siihen suhtautunut.
  ja kaikki muutokset on keskusteltavissa kun niistä menee ENNEN MUUTOKSIA puhumaan ja tiedustelee niiden kantaa.
   
 6. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Jos auto on kerraan muutaman vuoden ollut poissa liikenteestä niin silloinhan se on myös ollut poissa rekisteristä, vai kuinka?
  Rekistöröinti katsastuksessa ei saa olla edes niitä ykkösvikoja ollenkaan.
   
 7. Bitch

  Bitch Gearhead

  Kävinpä minäkin eilen katsastuskonttorilla. Sain kuukauden aikaa tehdä jotain maininnalle: "pakoputkisto vaihdettu, liian kova meteli".

  Onko kellään tietoa mihin lakipykälään pakoputkiston äänen voimakkus tai sen mittaaminen perustuu? Viime vuonna katsastuksessa ei ollut ongelmia samaisilla putkilla. Kysyin perustetta inssiltä, niin hän sanoi, että ne kuulostaa liian kovilta. Kysyessäni desibelimittarin lukemaa niin tuli ilmi, ettei ääniä mitattu, vaan oli inssin mielipide.

  Ja seuraavaksi: mistähän saisi desibelimittarin lainaksi?
   
 8. Dartsan

  Dartsan Gearhead

  Pitäis niillä olla mittarit siellä asemalla. Tuossa naapurimaalaiskaupungissa käytti yks jannu Novaa leimalla sivuputkilla. Hirvee mekkala koko konttorissa. Kait se 454 sen verran hönkii. Oli vaan inssi sanonu, että älä ajele yöllä ja illalla kylillä.
   
 9. Bitch

  Bitch Gearhead

  Jälkipyykille...
   
 10. toikka

  toikka 1st gear

  PAKOÄÄNET

  mun yks kaveri katsasti 6,2d vanin suorilla putkilla 110desipelii metrin päästä mitattuna,et sillee kyl varmaan( katsastusmies) vois peiliin katsoo
  jos pakoputkista valittaa ja ne on muuten ehjät! :pinup:
   
 11. Bitch

  Bitch Gearhead

  Ehjäthän ne kun vuosi sitten tehty.

  Mutta löytyiskö jostain lakipylälää?
   
 12. pekka.j

  pekka.j Gearhead

  http://www.ake.fi/pdf/katsastuksen_arvo ... E-2002.pdf
  sieltä kohta C15.2 melu

  Raja-arvot kertoo konttori "mielellään", muista kysyä oikeaan vuosimalliin...

  Riitatapauksessa lienee järkevintä tehdä mittaukset aken ohjeiden mukaan. Tätäkään konttorilla eivät välttämättä usko, mutta silloin heidän tulee tehdä mittaukset uudelleen ja tiedätpähän ite silloin meneekö homma oikein.
   
 13. Bitch

  Bitch Gearhead

  Aivan. Musta kuulostaa hyvältä :rotfl: :rotfl: :rotfl:

  Jos kyseessä on "painaa kaasun pohjaan" niin kyllähän siitä ääntä lähtee. Tai mistä tahansa. Vaimentimethan eivät ole tuon ikäisessä vielä pakolliset. Tulihan tuo inssi sen verran vastaan, että sanoi, että laita nyt jotain niihin vähäksi aikaa (suom. näytön ajaksi). Mutta eipä innosta lähteä teettämään vaimentimia inssin takia.

  Koomista tässä on se, että inssi ajoi ensimmäistä kertaa noinkin vanhalla autolla ja istuin vieressä antaen ajo-ohjeita. Kun se yritti päästä rullilta pois, niin arvaatko oliko rundeja ja huusiko kytkin? Konttoreiden hallitiloissa ei taida olla hirveesti käytetty minkäänlaisia melu/äänieristeitä, että kyllä kaikuu hallissa kuin hallissa.

  Mielelläni silti menisin sinne käymään mukanani mustaa valkoisella meluhaitoista ja mittaamisesta ennen kuin teen muutoksia.

  Joni: haluatko kyytiä viikonloppuna?
   
 14. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  :rotfl: Ton vois tulkita kaksmielisesti :wink:
   
 15. Bitch

  Bitch Gearhead

  Ai miten niin voi? Mä ajattelen vain yksimielisesti :wink:

  Se on vastaanottajan korvien välissä se kaksimielisyys.
   
 16. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  :eek: Minäkö? Enhän mä... Paitsi joskus :lol:
   
 17. Kasi-Pasi

  Kasi-Pasi Gearhead

  Tais olla jossain toisessakin topicissa juttua meluista, mut mä en voi kyl ymmärtää tommosta, kun ajellaan vanhoilla ameriikanjenkkiraudoilla, joissa on puutteellinen äänenvaimennus! :soosoo:

  Nimim: Mun mielestä taipuisa hapisputki toimii ihan hyvin vaimentimien paikalla :rotfl:

  PS. Muakin kiinnostaa, jos jostain löytyy mustaa valkoisella vanhojen autojen vaimennukseen liittyen, vai kannattaako suosiolla leittaa leimalle jotain pönttöä putkiin...?
   
 18. Bitch

  Bitch Gearhead

  Miten niin puutteellinen? Eihän siinä ole. Käsittääkseni vaimennin tuli pakollisesksi vuonna -57 kuten moni muukin asia.


  Se inssi vilautteli jotain sinikantista kirjaa, josta saneli lakia. Mutta -tyhmänä naisena- en tajunnut kysellä sen tarkemmin mikä opus oli kyseessä. Laitoin AKE:lle kyselyn melumäärästä ja mittausmenetelmästä. Saas nähdä mitä ne vastaa.
   
 19. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Mä lueskelin noita säädöksiä ja oma tulkintani on, että äänenvaimennin ei ole edelleenkään autoissa pakollinen, moottoripyöriin se on tullut pakolliseksi 1957. Ainoa rajoitus on melu, joka ei saa ylittää 85dB tai niitä arvoja jotka ovat olleet voimassa auton käyttöönottohetkellä. Näistä kahdesta arvosta se alempi on se joka pätee eli jos käyttöönottovuonna ei ole ollut dB-rajaa on raja 85dB ja jos taas käyttöönottovuonna raja on ollut alle 85dB on se sitten se.
   
 20. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Jos muu ei auta niin käy ostamassa teräsvillaa ja tunge putkiin sen verran tiukkaan että kone vielä jaksaa lähteä käyntiin niin ne kyllä pysyy siellä leimauksen ajan. Sit ajat konttorille, leimaat ja heti kontorilta poistuttaessa annat kunnolla rundia koneelle niin sieltä ne sit alkaa valua ulospäin ja kotona loppuja voi rassata ulos vaikka rautalangalla.
  Tolleen pojat on katsastaneet mm. kilpureita kisojen äänenmittauksissa joten miksei se toimis siviilikatsastuksessakin :wink:
   

Kerro tästä muillekin!