katsastusvilkut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja towncar, 3.12.2003.

 1. towncar

  towncar 1st gear

  Autossani on takana jarruvaloihin yhdistetyt vilkut, elikkä kun vilkuttaa niin jarruvalot vilkkuvat. Katsastukseen pitää laittaa ylimääräiset vilkut jotka vilkuttaa keltaista taakse.Ongelma on se ettei jarruvalot toimi kytkentöjeni jälkeen .
  Millä kytkennällä saan valot toimimaan oikein. Viimeksi kun katsastin ei jarruvalot toiminut ja uusintakatsastuksessa olin ottanut ylimääräiset vilkut pois ( Uusinta katsastuksessa katottiin vain jarruvalot ) Tietysti voi nytkin käydä katsastamassa autoni kaksi kertaa ja maksaa joku vajaat 20 egua ylimääräistä, mutta jos ja kun joudun ylimääräiset vilkut laittamaan katsastuksen ajaksi olisihan se kiva jos kaikkin valot toimis oikein.
   
 2. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  ????
  Noin mun Comanchessakin ja Wagoneerissa ja ex-Ford P/U:ssa vilkkuu, miksei toi kelpais??
  Mikä auto ja vuosimalli?
   
 3. Bronco II -89

  Bronco II -89 1st gear

  eli vedät ne alkuperäiset jarru piuhat niille keltaisille vilkuille ja sit jarru polkimelta poikki piuha joka menee vilkun releelle ja siitä uus piuha perään jarru valoille (sulakkeitkin kannattaa käyttää).
  niin ja jos vakionopeussäädin niin sille pitää viedä polkimelta piuha et tippuu pois päältä kun jalkaa tarjoo jarrulle(haarautuu usein sieltä vilkun releeltä.
   
 4. SamiL

  SamiL Gearhead

  Ruotsissako ne keltaiset vilkut vaaditaan? Meillä kelpaisivat alkuperäisetkin. Vedä niille johdot etuvilkuilta.
   
 5. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Katos, enpäs huomannukkaan, asutkin Ruotsissa, siellähän on kerrankin jotain huonommin kuin meillä (autonrakennuspuolella nimittäin)!!
   
 6. towncar

  towncar 1st gear

  SamiL
  Se että vetää piuhat etivilkuilta ja irroittaa jarruvaloille menevän vilkku- piuhan vaikuttaa niin yksinkertaiselta, ettei semmoista kovin helposti tuu ajateltua.
  Muutto autot ja vanhemmat autot saavt pitää punaiset vilkkunsa, mutta uudemmat tuontiautot pitää varustaa täällä katsastukseen keltaisilla vilkuilla. Ei niitä sen jälkeen kukaan kysele.
  Kiitos avusta
   
 7. mjo33400

  mjo33400 Gearhead

  Siirrä jarruvalojen piuhat uusille vikuille ja irrota johto jarrupolkimen kytkimeltä. Vedä uusi johto jarruvalokytkimeltä jarruvaloille, selviät yhdellä piuhalla taakse ja yhdellä poikittaisvedolla toiselle jarruvalolle, jollet halua varmentaa kahdella johdolla.
   
 8. towncar

  towncar 1st gear

  Joo kävimpä katsastamassa ja kaveri olisi muuten kattonut punaset takavilkut läpi sormien, mutta ku se ei löytänyt raaminumeroa ja joutui hakemaan pomon paikalle ,jonka kanssa ne puolentunnin etsiskelyn jälkeen löysi numeron ja sitten sen pomo sano etää vilkut uusiksi. Sähköt jarruvaloille aion ottaa takalasin keskeltä olevasta jarruvalosta ja vilkun sähköt taakse saan vanhoista jarruvaloille menevistä piuhoista ( pitäs ainakin löytyy) ja sivulle tietysti etuvilkuisyta. Jos tekee näin ei taartte purkaa vanhoja kytkentöjä eikä tartte vetää etuvilkuilta piuhaa takavilkuille.
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Muuten oikein. Itsekin otin peräkärryn pistoketta varten sähköt keskijarruvalolta.
  Mutta: "vilkun sähköt taakse saan vanhoista jarruvaloille menevistä piuhoista " Jos et poista yhteyttä jarruun, saat jarrutettaessa syttyvät takavilkut..
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  totanoin. mitenhän noi vanhat vilkut nyt sitten oikein toimiikaan? Mikä pirun impulssi sen takajarruvalon saa vilkuttamaan ?
   
 11. towncar

  towncar 1st gear

  siis mä kysyn.
   
 12. towncar

  towncar 1st gear

  ja mistä se yhteys tulisi katkaista?
   
 13. towncar

  towncar 1st gear

  Huomenna pitäs väsätä.
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tee niin ku tää Hietsu neuvoo. Toi vois toimia.
   
 15. towncar

  towncar 1st gear

  vieläkö olis joku muu ehdotus? En millään viittis repiä enempää ku on pakko. Enkä mene katkomaan mitään jarrupolkimelta meneviä piuhoja. Jarruvalot on jo hanskassa ja vikkuihin vaikuttaa olevan tahänmennessä ainoa järkevä keino se että vetää edestä vilkunpiuhat takavilkuille. Olisi tarkoitus jättää mahdollisuus palauttaa vilkkusysteemit alkuperäisiksi. Lisää ehdotuksia ja selitys siihen , mikä saa jarruvalot vilkkumaan? Onko siellä jossain esim valoissa joku rele mitä vilkku ohjaa vai onko rele jossain muualla?
   
 16. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Siis jarruvalo vilkuu silloin kun vilkkukatkaisija on kytketty esim vasemmalle niin vasen vilkkuu. Silloin ei tule signaalia jarruvalokatkaisijalta. Ja koko toimenpiteen hoitaa vilkkukatkaisija!
  Selvittikö mitään??
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jos haluat systeemin helposti palautettavaksi
  alkuperäiseksi, tee kuten itse tein peräkärryn pistokkeen sähkovedot. Vedä vilkuille piuhat etuvilkuilta (siis rintapellistä/ sulake rasian läheltä tai mistä vaan ne piuhat löydät. Sitten kiskaiset vilkkumattoman jarrun lisäjarruvalolta.

  Silloin sulla on selkeät vilkut ja jarru.

  Ne jenkki punavilkku/jarruvalojen sähköt tulevat samaa piuhaa taakse ja se vilkkuminen ja jarru sekoitetaan jo sulakerasian/ rintapellin johtohässäköissä.
  Siksi erikko piuhat vilkuille edestä ovat simppelimmät..

  Itse vedin koko johdotuksen sukassa alustaa pitkin rintapellistä taakse. On toiminut 6 vuotta ilman ongelmia, kun juottelee johdot OK ja pistää sukkaan, jos kulkee korin ulkopuolella veto..
   
 18. towncar

  towncar 1st gear

  Ihan totta . Mutta onko se yksi ja sama rele joka hoitaa nää hommat?Akulta sähkö vilkkureleelle sieltä jarrupolkimeen ja sieltä jarruvaloille. Vai akulta sähkö jarrupolkimeen ja sieltä jarruvalolle ja vilkkureleeltä sähkö jarrupolkimen ja jarruvalon väliselle releelle?
   
 19. towncar

  towncar 1st gear

  Jotenkin nää katsastushommat kiristää pinnaa. Taidan tehdä tyttäreni kanssa katsastusmiehelle valkoisen kepin johon kirjoitan: Ramnummersökare.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: towncar 2004-04-20 20:06 ]</font>
   
 20. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Vilkkurele saa sähkön akku >> virtalukko >> sulakerasia >> vilkkurele >> vilkkukatkaisija. Jarruvalot taas akku >> sulakerasia >> jarruvalokatkaisija >> vilkkukatkaisija. Jarruvalo-ohjauksessa ei ole releitä, vaan vilkkukatkaisija katkaisee sen puolen jarruvalotoiminnan jonka pitää vilkkua.
  Jos laittaa nelivilkut päälle niin silloin myös lisäjarruvalo saattaa vilkkua koska vilkkukatkaisin ei katkaise yhteyttä jarruvalotoiminnalta.
   

Kerro tästä muillekin!