Katti pois.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja mjo, 20.9.2005.

  1. mjo

    mjo 1st gear

    Ajattelin ottaa autostani katin pois, miten vaikuttaa kulutuksiin ja tehoihin, ja onko kellään mittään kokemusta mitä konttorilla siitä sanotaan, Autona mulla on Caprice classic -91 305 koneella, otteessa lukee että vähäpäästöinen mutta mulla on sellainen käsitys että ennen vuotta 92 rekisteröidyissä autoissa ei tarvi olla kattia.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    ei tuu onnistuun tekstin vähäpäästöinen takia.... mutta ns. sokean katin pystyt tekemään eli siis otat katin irti ja lyöt rautakangen läpitte.... juurikaan merkitystä sillä ei oo kulutukseen/tehoon.... ehkä teoreettisesti hieman mutta perseessä se ei tunnu lainkaan.... et melkeimpä turhaa työtä teet....ja useasti noissa on jo valmiiks "sokea" katti.... eli enemmän saat tehoo kun otat takapöntön pois ja rapistelet katin palaset pois sieltä... 8)
     
  3. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    kirjautuminen.... 8)
     
  4. T604

    T604 1st gear

    Jos otteessa lukee vähäpäästöinen,niin et saa ottaa kattia pois.
    Jos katalysaattori käytettävä lyijytöntä polttoainetta,et voi ottaa kattia pois,mutta ei tarvi toimia.
    Jos ei mainintaa katista ollenkaan tai -86 tai vanhempi voi ottaa pois kyselemättä.
    Muutoskatsastus höpinät voi unohtaa,ei onnistu ilman todistuksia joita taas et saa mistään.
    Vaihda sinne race- tai vapaavirtauskatti ja avarampi putkisto,ajaa saman asian.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos rek.otteessa lukee vähäpäästöinen niin se ei vielä pakota että katti pitää löytyä.
    jos siinä erikseen maintaan katti niin sit täytyy olla.

    Katsastin juuri oman capricen ja otteessa luki vähäpäästöinen, katsastus mies kyllä näki ettei katti ole.


    Tai sitten se oli saanut edellisenä yönä ja oli hyvällä päällä kun ei mittään maininnut.. :rotfl: :D
     
  6. Malibu Mies

    Malibu Mies 1st gear

    Se tuo pari heppaa lisää mut katsastukses tarvi olla se katti. Kulutukseen vaikuttaa pikkusen. Tee kaks putkee... toinen katilla jonka laitat kii katsastukseen ja toinen ilman kattii ajoon. Vähän leikkimiseks se menee mut tein silleen omaan voortiin.
     
  7. Timmo

    Timmo 1st gear

    Löytyisikös tällä pykäläpohjalta perusteluja? Olen katsastanut monet kerrat auton ilman kattia vaikka otteessa lukee "katalysaattori, käytettävä lyijytöntä polttoainetta". Kertaakaan ei ole edes mainittu.

    Vähäpäästöinen taas tarkoittaa tiukempaa arvosteluasteikkoa päästömittauksessa.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Turhaa. Katti lähtee parhaiten kun heität hännästä sen pihalle etkä anna sille enää ruokaa.
     
  9. Malibu Mies

    Malibu Mies 1st gear

    Se tuo pari heppaa lisää mut katsastukses tarvi olla se katti. Kulutukseen vaikuttaa pikkusen. Tee kaks putkee... toinen katilla jonka laitat kii katsastukseen ja toinen ilman kattii ajoon. Vähän leikkimiseks se menee mut tein silleen omaan voortiin.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    voi lapset :soosoo:
    tehkääs nyt niin että otatte sen katamylusaattorin siihen pöydälle ja tökkäätte jotain kovaa ja sopivan pitkää siit läpi, mut älkää omaa heppiä siit lykkikö. ja sen jälkeen otatte sopivan putken pätkän ja hitsaatte sen sinne sisään. jonka jälkeen hitsaus paikoilleen. tuntuu samalta ku olis ilman kattii mut ulkonäön vuoksi näyttä että olis tuo suuri ja paha tehon vihollinen paikoillaan. jotta näin.
    ps. anteeksi kielen käyttöni alkon tuotteiden vuoksi :oops:
     
  11. dustez

    dustez Gearhead

    painaa toi katti aiski 20 kiloo 8)
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Katin kuorten sisälle voi laitta solmun, sillä ne tehotkin nousee enemmän kuin 2 hepoa.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    ota vaan se katti pois siitä autosta, niin tuut huomaamaan että kulutus kasvaa,eikä kumminkaan tullut kaarnalaivasta mitään tykkiä.riivi samalla muutkin saastekamppeet pois siitä niin autos sen kuin huononee :soosoo:
     
  14. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    Jos otteessa lukee katalysaattori käytettävä lyijytöntä polttoainetta niin sen voi ottaa pois muutos katsastuksella ja menee pieneen muutokseen... eli noin 40 e nimim. viikkositte muutoskatsastuksessa... se taas jos lukee et vähäpäästönen niin vaati enemmän töitä... ja mä en kyl mitään "race" kattia rupeis hommaan kun siitä todellisuudessa ei mitään hyötyä oo.... enemmän taitaa saada kun vaihtaa ilman putsarin uuteen.....tai uudet tulpat....
     
  15. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    no joo sanotaanko et kun on huonosti toimivat saastelaitteet <- tarkottaa ettei toimi ollenkaan niin mitä järkee sitä on pitää siinä (ilmapumpun pyörittäminen vie hevosia = kuluttaa polttoaine ilma seosta enemmän 8)
    itte otan koko helvetin tietokonehärpäkän V*****N kun vaan saan ostettua kaasarin ja virranjakajan..... moottorin ohjaus yksiköt ei vielä tänä päivänäkään toimi kunnolla niin kuinka ne vois toimi 20-25 vuotiaissa autoissa vaikka ovatkin ameeriikkalais valmisteisia.....
     

Kerro tästä muillekin!