Kattokaas tätä! (eduskunnassa jotain tolkkuako?)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja emil knievel, 13.10.2017.

  1. Substitute

    Substitute Gearhead

    Jos isoveli pelottaa tässä mielessä, niin ei kannata omistaa matkapuhelinta tai tietokonettakaan. Satelliittipaikannus mahdollistaa paljon hyvää myös harrastajille jos se vaan sillä tavalla toteutetaan. Olen aika varma että joillain tapaa se tulee.
     
    cdv70 tykkää tästä.
  2. Seejii

    Seejii Gearhead

    Onkohan valtion satelliittipaikannus kansainvälisten lakien ja sopimusten mukainen?
    Ettei vaan joutuisi kuseen ulkomailla.

    (Euroopan ulkopuolella)
     
    Muokattu: 14.10.2017
  3. Substitute

    Substitute Gearhead

    Luin että tuota suunnitellaan ihan Euroopan tasolla niin että olisi sama systeemi kaikkialla, maksut tietysti maakohtaisesti.

    Mutta tuo harrasteautojuttu eduskunnassa kyllä kaipaisi työntöapua.
     
    cdv70 tykkää tästä.
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Hyvä idea. Tosin nykyisin saa "täydet bonukset" aka alennusta vakuutuksista ajohistorian mukaan vissiin joka firmasta joten harrastevakuutus ei ole enää samalla tavoin merkityksellinen asia kuin aiemmin.

    Jos sisältäisi katsastuksen harvennuksen tai vaikka tietyn iän jälkeen kokonaan katsastuksen poiston, niin hyvä. Kun se katsastus kusaisee kuitenkin väärinkäytösten takia niin nehän voi pistokokein kutsua satunnaisesti jonkun konttorille tms.

    Mä oon koittanut ruokkia Trafia omalta osaltani ymmärtämään kuinka paljon heille vaivaa säästäisi tehdä autovanhuksille oma järjestelynsä. Tänäkin vuonna, kuten edellisinä myös avattaren auton maksettu autoveropalautus keskusteltiin 3 edestakaisella sähköpostilla

    1. Auto meni seisontaan. Siirtäkää maksettu vero joko xxxx auton hyväksi tai palauttakaa tililleni.

    2. Juu, sosiaaliturvatunnukseni on sama kuin viime vuonna. Se löytyy mailiketjussa alempana mutta tässä vielä uudestaan...

    3. Aivan, kiitoksia. Toki voin konvertoida ilmoittamani pankkitilin numeron teille IBAN muotoon. Olkaapa hyvä, se on FI68....

    Ja sitten pollaamaan tiliä, että raha on palautunut.
     
  5. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mä vähän veikkaan ettei se tuo mitään hyvää, mitä monimutkasemmin yksinkertaiset asiat hoidetaan sen kalliimpaa se on ja autoharrastaja maksaa.
    Onhan tulevaisuuden visioissa jo et kaikki ihmiset sirutetaan eli kaikkia pystytään seuraamaan ja valvomaan, eihän siinä mitään niin kauan kaikki on ok jos homma toimii, mutta entäs kun joku rikollinen varastaa sun identiteetin ja käy tekemässä jonkuin rikoksen ja poliisi tulee sut pidättämään vaikka et ole tehnyt mitään, sit on kiva istua tutkintavankeudessa monta kuukautta ennekuin homma lopulta selviää jos selviää, tai jossain syrjässä on tehty joku rikos ja tietokonejärjestelmän mukaan sinun auto on ainoa joka siellä on käynyt niin selitä siinä sitten poliisille et tuolla se on tallissa ollut kokoajan.
    Kyberrikollisuus on jo tätä päivää ja tälläiset alustat antaa vain rikollisille entistä paremmat mahdollisuudet.
    Kännykät ja tietokoneet on ok kun ne on vapaaehtoisia, ei ole pakko hankkia, silloin on satelliiti valvontakin ok jos se on vapaaehtoinen, ne ketkä haluaa saa myös maksaa viulut.
     
    sectoid tykkää tästä.
  6. Seejii

    Seejii Gearhead

    Käyttömaksun poistaminen harrasteajoneuvolta olisi mielestäni tavoiteltava asia.

    Nykyisellään harrasteajoneuvo laitetaan seisomaan kun sitä ei käytetä.
    Katsastus väliin ei ole minulla sanottavaa. Tieliikenne turvallisuus on vakio. Sitä on! Omissa pirsseissä joutuu vain huomioimaan milloin on normaali vuosikatsastus ja milloin kehitystyö on mennyt muutos rajoista yli, että joutuu muutoskatsastamaan tai muuten huomioimaan katsastusta varten.

    Olis tietysti ennen kuulumatonta, että harrasteajoneuvorekisteriin merkitty käyttötarkoitus voisi vähentää sääntelyä.
     
    Muokattu: 14.10.2017
  7. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Harataan vastaan. Mä aattelin kokeilla kuinka pitkälle pääsee ilman että tarttee kulkea netti mukana. Joskin se tulee aika kalliiksi. Olivat sotkeneet linjauudistuksessa bussit, niin en päässyt kuin taxilla kotia baarista. Ei oo enää karttaa linjuriasemalla. Kaikillahan on luuri millä kysellä tietoa.

    Mut haraan silti vastaan. Seuraava haaste on pankkitunnukset.
     
  8. pantera

    pantera Double Gearhead

    Juu ei saatana mitään harrasteautorekisteriä. Kun sitä ei ollu kekkosen aikaan niin ei sitä tarvita nytkään.
     
    Rockmaple tykkää tästä.
  9. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Näin on perkele! Emme alistu tällaiseen valtaeliitin harjoittamaan kansalaisten kusettamiseen.
     
    Substitute tykkää tästä.
  10. Seejii

    Seejii Gearhead

    Kekkosen aikaan se vasta olikin kaikki erinomaisesti :)

    Kaikki kehitys tai muutokset eivät ole kuitenkaan olleet hyviä.
    Suomalaiseen tapaan menetettäisiin kasvot jos jokin asia korjattaisiin helpollatavalla, siksi ollaan kovasti tekevinään (ja ehkä tehdäänkin), että päästään pyörtämään jollakin tavalla huonot ratkaisut.
    Niitä ei suinkaan kumota koska silloin päästäisiin osoittamaan henkilöt huonon päätöksen takana.
     
  11. sectoid

    sectoid Gearhead

    Ei tuo ole toimiva perustelu. Matkapuhelin sekä tietokone ovat vapaaehtoisia. Ne voi sulkea, tai heittää romulavalle.
     
  12. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    En mä ainakaan vastusta harrasteajoneuvo rekisteriä, sitä olen odottanut jo monta vuotta, mutta ei siihen mitään satelliitti valvontaa tarvita, mutta turha kuvitella et halvemmalla päästäis kun valtion velka vaan lisääntyy ja eiköhän tässä se suurin vääntö tule siitä mikä luokitellaan harrasteajoneuvoksi.
     
    cutlass cruiser, rane58 ja sectoid tykkäävät tästä.
  13. sectoid

    sectoid Gearhead

    Yleensä kaikki valtion uudistukset ovat sössitty jotenkin. En pidätä hengitystäni odotellessani jotain myönteistä uudistusta.
     
    rane58 tykkää tästä.
  14. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Juu turha mitään myönteistä odottaa, siitä pitää huolen eu liittovaltio kehitys, Suomi ei ole enään itsenäinen maa, sitä ei näytä edelleenkään kaikki tajuavan, Suomi 100v on pelkkä vitsi vain.
     
    rane58 tykkää tästä.
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Kirjoittelin toiseen ketjuun, että tällä ei ole mitään muuta kuin rahastus takana ja samaa mieltä oli yks kenen kanssa puhelin

    Jos kaikki autot saadaan katsastettua, niin silloinhan ne on pakko katsastaa

    Eikä se sano että saako se jokkiauto olla jokkiskunnossa vai pitääkö siihen laittaa hyväksytyt valot kiinteästi pykälien mukaan asennettuna jne jne
     
  16. Lowry

    Lowry 2nd gear

    Mikä se toinen ketju mahtaa olla, jos sieltä sais jotain selkoa mitä tarkoitat noilla jokkis horinoilla?

    En ymmärrä miten tästä(kin) asiasta saadaan väännettyä näin negatiivinen asia, jos nyt vuosien odotuksen jälkeen tätä asiaa saataisiin eteenpäin. Tuskin tulee ikinä mitään kaikkia miellyttävää ratkaisua ikä- ja ajopäivä rajoituksineen, mutta isossa kuvassa kaikki harrastusta helpottava on aina tervetullutta.
     
  17. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Varmasti näin, mutta tuohan onkin jo harrastamista.
     
  18. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Eikä tartte edes huoltaa. Sanotaan joku omistaa eksoottisen erikoisauton (ferrari, köenigsegg) ja huollattaa sen liikkeessä. Hyvä jos edes ajaa sillä. On sekin harrastamista.
     
    rane58 tykkää tästä.
  19. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ei tule onnistumaan harrasteauton tai harrastajan määrittely muuten kuin omistajan itsensä toimesta. Jos systeemiä ei saada rakennettua niin että se pohjautuu vapaaseen omaehtoisuuteen niin se ei tule onnistumaan.
    Ja ehkä ei tulekaan.
     
    Muokattu: 15.10.2017
    rane58 ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  20. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Olet harvinaisen oikeassa. Eikä tämä nyt moite ole.
     
    rane58 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!