Katukiihdytysauton rakentaminen

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Taunus2.6, 8.2.2002.

 1. Taunus2.6

  Taunus2.6 1st gear

  Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon kun rakennetaan ko. peliä?
  Onko mitään rajoituksia/helpotuksia kun rakennetaan autoa,vai koskeeko samat säännöt kuin "tavallista" autoa muuteltaessa? entä onko auton käyttöä rajoitettu vain kilpailuihin ja kilpailupaikalle siirtymiseen tms.? jostain on kuulunut villejä huhuja että olis vapaampaa rakennella jos katsastaa katukiihdytysautoksi... mitä sitten tarkoittaakaan. kaikki tieto tervetullutta!
   
 2. whiic

  whiic 1st gear

  No jo on kumma, jos Suomessa on määritelty "katukiihdytysauto", mutta sen sijaan harrasteauton määrittelemiseen "ei ole nähtävissä mitään tarvetta". <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_evil.gif">
   
 3. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Näin on. Haloo ihmiset! Me asutaan Suomessa! Ei kai täällä mitään helpotuksia ole minkään rakentamiselle. Äly hoi.
   
 4. Rubberduck

  Rubberduck 1st gear

  No, joitakin "helpotuksia" sentään löytyy. Jos auton rekisteriotteessa on merkintä kilpailukäytöstä ja sillä on katsastuskortti (siis kisakatsastusta varten), ei tarvitse sen koommin huolehtia pakokaasumittauksista. Rekisteriotteen merkintä kylläkin lopettaa siviiliajon kokonaan, autoa kun ei periaatteessa saa käyttää kuin kilpailuissa. Näin ainakin ralliautoissa...

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Rubberduck 2002-02-08 08:40 ]</font>
   
 5. mg

  mg Gearhead

  jups. eli miulla o käsitys, että 'katukiihdytysauto' -käsitystä ei olisikaan. noihin 'kiihotusauoihin' pätee samat säädökset kuin muihinkin autoihin. SIIS jos on aikomus pitää rekisterikilvet paikallansa, mutta jos ei kilvillä tee mitään, ni sit asia onjo toinen. mut korjatkaa vaa jos oon jotenki hakoteillä
   
 6. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Juu, ei. Samat säännöt koskee kun naapurin folkkariakin; niiden puitteissa voi sitten rakennella mitä tahtoo. Eli ei paljoa. FHRAn katukisoissa ei ole rekisteröinti eikä katsastuspakkoa, eikä useimmat kärkiautot muissakaan kisoissa ole tieliikennelain edellyttämässä kunnossa. Jossain on (oli)lepsuja konttoreita tai suhteita joilla "laittomia" muutoksia on saatu muutoskatsastettua ja sen jälkeen kun ne on otteessa on leimaäijän asioihin paha puuttua. Nykyään se on hankalampaa.
   
 7. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Näinhän se on. Katulaillisella autolla ei kärkeen ole asiaa. Nykyiset katukilpurit onkin katupaperit omaavia puhtaita kilpureita.
  Eri juttu on jos haluaa ajaa näitä kadunmiehen kiihdytyspäiviä mutta sitä varten tuskin kannattaa pilata autonsa käyttöominaisuuksia.
   
 8. Jas

  Jas Gearhead

  Onkos muuten noita kadunmiehen tapahtumia ensi kesänä?
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  onhan niitä ympäri maata. Virtasalmella on pari ja muuallakin katukisojen yhteydessä 'streetman' luokassa ja varmaan taas on joku fyyrankin järjestämä juttu.
   
 10. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Kiihdytysmaailmaa sen enempää tuntematta ihmetyttää esim veekasissa esiteltävät kilvissä olevat eurokisapelit, joissa tehoa sanotaan olevan tuhannen hevosta. Tämänhän pitäisi olla laitonta ihan jo teho/painosuhteen rajan takia. Vai meneekö leimaan alentamalla ahtopaineita?
   
 11. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Nykyään kun ainakaan fyyran kisoihin ei enää ole katsastuspakkoa ei kait kukaan noita leimaakaan. Pitävät seisonnassa tai palauttavat laput pois.
  Muutenhan tehon säätö on turboruuvista ihan helppoa jos tarvetta tulee.
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jos rekisteriotteessa ei ole rajoitettu turbon kokoa tms. ja auto on muutoskatsastettu joskus aikoinaan näin niin 1000 heppaa on laillinen. Muttei katukelpoinen.
   
 13. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Miksei 1000 heppaa olis katukelpoinen? Eihän niitä kaikkia tarvitse jatkuvasti käyttää.
   

Kerro tästä muillekin!