Kauanko olette ajelleet, millä ja kuinka kalliisti?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ripe, 8.9.2006.

  1. ripe

    ripe 1st gear

    Allekirjoittanut aloitti autoilun keväällä -82.

    Eka autoni oli Chrysler 4d ht -74.
    Se oli mulla 7vuotta ja km. tuli kait jotain 130 000.
    Kone kerran auki, samoin laatikko. Osto ja myynti hinta oli sama 24 000mk

    Sit siinä oli välissä tuhanen markan kotturoita muutama.

    -93 keväällä ostin -77 mallin bensamersun jolla ajelin 6vuotta ja muija 5v.
    Km tuli tänä aikana mittariin 340 000 lisää.
    Kaasutin temppuili loppupeleissä, Jakokettinkin vaihdoin kerran. Nokka-akselit paskana kerran ja kansi pahvi tarvi vaihtaa.
    Laatikosta hävis pakki. Nyt auto on seissyt tallissa pari vuotta.
    (remontteihin meni kaikkiaan kait n.3000Mk. Bensaa aivan sairaasti. n. 50 000litraa ja sit viä arvonalennus)

    Viimeset 7vuotta olen sit ajellut jenkki Forttilla, mersun tekniikalla. Km. takana 270 000
    Muijalla vajaa 2-vuotta -84 mersun 300-diesel. Jolla se on keriinnyt ajaan 90 000km

    Näistä vois päätellä että tolla bensa mersulla on tullut kilometrit kalleimmaksi, jenkkiforttilla tällä hetkellä edullisinpia.
    Muijan mersulla tulee varmaan ajan kanssa viä edellisenpia, kun auto tulee varmaan olen meillä seuraavat 10-vuotta ja 500 000km lisää.
    Tän hetkinen arvo ei enään laske. Remonttikuluista ei tietenkään tiedä.
    Tähän mennessä siihen ei ole tarvinnut vaihtaa kuin takaiskarit jarrupalat ja tuulilasi. Keskikulutus oli ekalla 50 000km 7,62L/100km
     
  2. jaketin

    jaketin Gearhead

    muista en tiedä, mutta jos noita kuluja laskee, niin tuo ahdistus alkaa painamaan päälle pahasti.. itse en ole hirmu ihmeellisiä kuluja laskenut, parempi niin.. kaikki rahat saa helposti menemään noihin vehkeisiin..
     
  3. aplari

    aplari 1st gear

    Veit sanat suusta! käyttöautoakin tekis mieli vaihtaa, mut ku ei siitä saa juuri mitään vaihdossa, niin ehkä viksumpaa ajaa sekin rottelo loppuun.
    Auto on varmaan huonoin sijoitus... ainakin uudehko auto.
     
  4. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    -90 kun olin ahellu pari vuotta tanarilla vaihdoin diesel sunnyyn vm 86 b11 maksoin 24500mk. Ajoin 100tkm (vaihdoin kansipahvin pyöränlaakerin takaiskarit) ja -94 hyvittivät liikkeessä vaihdossa 20tmk -90 corollaan jolla ajoin 8v:ssa 130tkm vaihdoin iskarit vesipumpun pari pikkupaikkaa hitsasin) myin -03 sain väliä 1600e -89 sunnyyn (vieläkin ajossa tutulla) :rotfl: Suzuki baleno tuli -02 nyt ajettu joku 20tkm eikä mitään muuta kun tulppia ja putsareita öljyä ja bensaa...

    sitten noita pitkätukkien jenkkirautoja (stw:llä joku 25000km eikä muuta kun jarrukengät iskari startinputsaus hehkut putsarit)
     
  5. pas2

    pas2 Gearhead

    Käyttöautona on aina ollu joku "kiva" tonnin pommi ja näin euroaikana sitten 100-800 euron käyttiksillä päristäny. Bensaa palaa aina, suurin käyttöautokulutus lienee eukon buickissa, 16l / 100 km.
     
  6. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Halvin oli 86 Escort.
    Hintapyyntö oli euron, mutta maksoin tuplaten, kun ei ollut pienempää.

    Uusi nokka-akseli, parit öljynvaihdot, jotain pientä ja muutama vuosi paljon ajoa.

    Tosin ilmaiseksi meni eteenpäin.
     
  7. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Amerikkalaisella 18-vuotiaasta enkä oo vielä ottanut pankkilainaa gasoon...
     
  8. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Ennen tuli ajeltua niillä tonnin pommeilla, eli noin 11 vuotta ja kilsoista ja kuluista ei hajuakaan. Viime talvena kuitenkin sitten kyllästyin siihen ja hankin uudehkon Mondeon toiveena oli ettei tarttis käyttöautoa ropailla että vois keskittää tarmonsa harrastamiseen. No en tiedä vielä oliko järkevää vai ei, mutta enpä vielä ole katunut.
     
  9. harri60

    harri60 Gearhead

    -78 tuore kortti ja autoksi -65 Dart. Nyt autona -90 Caprice 8-hengen farkku. Välissä 28 muuta jenkkiä ja muutama käyttis. Rahaa on menny muutama omakotitalollinen :eek: , mutta sellasta se on. Voishan sitä ajella vaikka Fiat Puntolla...............ei nyt sentään :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!