Kaukovalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja dodgeman, 16.10.2017.

 1. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Toisella foorumilla muuan heppu teki mittaukset ja selvisi ettei kannata lähteä kikkailemaan 24v systeemillä vaan panostaa joko 100W polttimoihin tai erikoisempiin tehomalleihin kuten Osram Laser 150%.
   
 2. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Mites auttaisko se toimivalla hyöty suhteella ledi puolella?
  Nehän kestää 9-32 volttia, mutta lisääntyykö valoteho jos käyttää 24voltilla vai lyheneekö kesto huomattavasti huomaamattoman valon lisäyksen hinnalla
   
 3. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Ledilampuissa on virtalähde itsessään joka säätää sisääntulevan jännitteen ledipaketille sopivaksi joten input-jännitteen korottaminen ei sinänsä lampun tehoa nosta.
  Itsellä on Optibeam Commander jota koitin sekä Sprinteriin 12 voltin (lataa 14,1) että Landcruiseriin 24voltin (lataa 27,3) systeemiin, valaisin oli yhtä hyvä kummassakin, tosin itselläni ei tästä mittatietoa ole mutta ymmärtääkseni virtalähde toimii kuten yllä kirjoitin.
   
 4. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Kyllä se on ledi joka määrää jos ruvetaan 2018 tieliikenteessä valohippasille. Halogeeni ja xenon patterit kesyjä jo yhteen kunnon tankoon verraten
   
 5. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Komppaan.
  Hyvän löytämiseen kannattaa vähän nähdä vaivaa, sellainen pötkö joka luo suoraan auton eteen kirkkaan valopallon, haittaa pitkälle näkemistä yllättävän paljon.
   
 6. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Kyllä ne tieliikennehyväksytyt mitkä ei näytä perus kiinalaisilta on ollut aika hyvällä keilalla. Halvoista tulee valopallo eteen ja kiinalaisista spot flood combo bareista
   
 7. valpas

  valpas Gearhead

  Eilen tuli taas se sama lisäpitkäauto (meillä on näköjään sama aikataulu), eikä heti vaihtanu lähivaloille. No, itekkin takasin, ja pidin ne. Sekin laitto takasin. Siinä ajeltiin molemmat pitkillä. Kun katsoi sinne tien oik. laitaan, niin näki kohdatessa jopa paremmin, kuin lähivaloilla koskaan. Sitten ei näe, ellei ite pidä pitkiä.
  Monlla vaan on lähivalotkin suunnattu korkeelle, että sama häikäisy tulee, kuin pitkillä. Siihenkin auttaa, kun laittaa ite pitkille. Eikä se sitten loppujen lopuks haittaa, vaikka se toinenkin laittas. Oik. katsoessa ne omatkin pitkät valaisee aika hyvin (Lähivalojen näyttämä loppuu tiehen 50m:n päässä). Tosin, ei saa vilkastakkaan niihin vastaantulevan valoihin.
  Jatkossa vaihdan vasta, kun vastaantulijakin, jos edes tarvii vaihtaa.:D Vastaantulijan lisäpitkistä välittämättä.
  Tuulilasin puhtaana pitäminen vähentää heijastumia. Myös silmälasien puhtaus vaikuttaa, jos sellasia käyttää.
   
  mikaa7146 tykkää tästä.
 8. urho3

  urho3 Gearhead

  Tuo on hyvä konsti että vaihtaa heti kun toinenkin,yksinkertainen juttu.
   
 9. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Eilen pimiällä huomasin että usiampi vastaantulija vaihto lyhyille jo siellä mutkan takana enne ku päästään edes samalle suoralle. Ei nyt niin kirkkaat ne minunkaan lisävalot pitäs olla, kai.

  Sitte osa vaihtaa jo heti lyhyille kun päästään samalle suoralle, riippumatta miten pitkä se suora on. Sitte molemmat ajetaan pilkkopimiässä toisiamme vastaan, ku minulla lyhkäset on enempi myrskylyhty osastoa.
   
 10. valpas

  valpas Gearhead

  Joo, ei oo sekään kivaa. Pitkillä vaan sopivan matkan päähän, jotta näkee.
  Minun tarkoittamat vastaantulijat tulee yleensä nyppylän takaa ihan lähellä, eivätkä vaihda, ennenkuin ovat hetken olleet näkyvissä.
   
 11. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Aika lailla 20 vuotta sitten Vihti kk- Nummela välillä auto vastaan joka ei meinannut millään vaihtaa lyhyitä. Mulla oli lisäpitkinä "rekkavalot" 100w polttimoilla, ja räppäsin ne takas päälle.
  Sit vaihtui valot. Kohdalla huomasin, että nehän oli kytät.:eek:
  Olin ihan varma, että ne heittää ympäri, ja sitten tivataan mun valoista. Jatkoivat kuitenkin matkaa.
  Silloin oli ihan eri meininki, ja mietinkin heti, mitä niille vastaisin.
   
 12. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Mäkin oon rajavartioiden kanssa usein "kisannut" kun sieltä ei millään vaihdeta lyhyille. Ei oo vielä kääntyneet perään vaikka ovat poliiseja pikkumaisempaa porukkaa
   
  viikinki75 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!