Kautta aikojen nopeimmat Suomalaiset katuautot TOP-15

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja raggare, 2.5.2015.

  1. Yorcci

    Yorcci Gearhead

    Pitäiskö otsikkoa vähän tarkentaa, onko kyseessä nopeimmat
    -varttimaililla?
    -maililla?
    -Ahveniston/Alastaron/jonkun muun radan ratakierroksella?

    Täällä tietysti ei monelle tuu mieleen (eikä merkitse) muu kuin varttimaili, mutta itse näkisin katuauton hieman monipuolisempana kuin pelkkänä varttimailerina.
     
  2. 1320

    1320 Gearhead

    Jos tässä nopeudessa kisataankin siitä mikä katuauto vuotaa vettä nopeimmin tiivisteenraosta, niin mä olen siinä luultavasti aika korkeella! :rotfl:

    Ei vaan hyvä tarkennus Yorccilta. Esimerkiksi mulle ei tullut edes mieleen, että tääkin voisi tarkoittaa jotain muuta nopeutta kuin varttimailia...

    En oikein ymmärrä että koko ajan pitää kerätä näitä listoja vähän erisäännöillä. Ilman muuta Blacklist katuautot ovat tosiaankin katuautoja, jos niillä pystyy ja uskaltaa sen kisaamisen jäljiltä lähtemään kadulle ajelemaan ilman että joku soittaa kytät paikalle ennenkuin on ehtinyt lentokentän portista pihalle. Ja olenpa nähnyt monia noista autoista Cruisingeissa sun muissa tapahtumissa viimekesän aikana, osan jopa lähes jokaisessa. Tällä hetkellä listallaolevista muistan viimekesänä nähneeni kadulla, siis muuten kuin kisojen yhteydessä, 5 autoa ja listallahan on nyt 7 autoa.

    Epäilen ettei moni jaksaisi tulla katselemaan paikanpäälle jos sataprosenttisen laillisilla, jokaisen määräyksen täyttävillä katuautoilla ajettaisi kiihdytystä. Tai siis en minä ainakaan jaksaisi. Sen sijaan nuo lentokenttäkisat kuten esimerkiksi Street Slide ja Burnout Party on pirun mielenkiintoisia.

    FHRA Streettikilpurit nyt ei ihan katulaillisten autojen määräyksiä toki täytä, mutta toisaalta onpa siellä joukossa leimattuja laitteitakin näkynyt.
     
  3. unknown

    unknown 3rd gear

    Hyvä pointti;
    Olisikohan se Lamborghini Aventador nopein katuauto suomessa, koska sen huippunopeus on +350km/h (Sport Auto magazine: 370 km/h)
    Vai oliko vielä nopeampia vakioautoja kilpien välissä.
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Mitään en tästäkään aiheesta ymmärrä, mutta kommentoin silti. Eikö SIX-5 Corvette ole vanhaksi autoksi aika pätevä tuohon triathloniin? Voisi pärjätä uusien vakiounelmasporttien seassakin välttävästi.
     
  5. hantta

    hantta Double Gearhead

    On totta, että katsottavampaa kisailu tosinopeilla "katuautoilla" on, mutta kyllä tosiasia on se, että ihan laillista autoa ei taida palkintopallilta löytyä, eli tilanne on hiukan sama, kuin jossain Ranskan ympäriajossa, eli se hemmo polkee nopeiten, kenellä on parhaat lisäaineet veressä, oli se sitten laillista tai ei, yleensä ei.


    Hantta
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Melkein vois väittää että jos katsastetuilla katuvessoilla ajetaan heads up kisaa niin 10 nopeinta on "laittomia" :rotfl: .
     
  7. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Hyvä pointti, vaikka varttimaileri olenkin. Täältä löytyy paljon autoja mitä olisi mielenkiintoista nähdä tositoimissa. Pari Aston Martinia, toinen maailman ainoa tehtaan tuplilla mekaanisilla ahtimilla (?) 220 Jagge ym ja autoja mitä en saa mainita. Erittäin mielenkiinnolla odotan näkeväni jossain tänne viime loppuvuodesta verotettu Pantera 7.0 litre..
    Uus Jaggen nopein mallikin on nopea, mutta ei ole vielä täällä näkynyt. Yllättävän nopeita uusien autojen nopeimmat mallit.
     
  8. peltsi

    peltsi Gearhead

    Missäpäin suomee toi lambo noin lujaa veti? Oliko suomalaisen omistama/ajama auto?
     
  9. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ite muistan yhden tuplaturbolambon joka hävis varttimaililla teinikorollalle :poff: .
     
  10. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Joo näin sen videon. Tuplaturbo, ei tuplasti mekaanisesti ahdettu niin kuin Aston Martin. Lambolla oli jotain ongelmia kun prötäs ja paukku niin perkeleesti. ^^ ja sitten päivän saivartelut. Tuo Lamborghin on täällä kilvissä. Tod näk nopein mikä täältä löytyy. Tehdas lupaa 350km/h, hunnit ajoi testissä 370km/h. Omistajalla tuo varmasti tiedossa ja tuskin tarvetta sitä lähteä todistelemaan. Olisihan tuo tosi siistiä nähdä maililla. Siis nopein on se mikä ajannut nopeimman ajan?
     
  11. XJR

    XJR 3rd gear

    Maililla vakio Aventador 304km/h rajan itäpuolella.
    https://www.youtube.com/watch?v=k09EGuJK-zQ
     
  12. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Äijät ajaa kaks autoo vierekkäin ja alun suditus jäljistä näkee että toisen kaistalla on käyty. Oh those russians.
     
  13. Bukero

    Bukero Gearhead

    Mites suut sitten pannaan jos joku "lottovoittaja" keksii keventää tuommosta Tesla p85d kulkinetta. Sillähän osaa mummokin vetää vartin alle 12sec...siinä saa suonikohjut kyytiä. kts eilinen teknavi-ohjelma
     
  14. XJR

    XJR 3rd gear

    Venäjällä on öljyä muttei öljysheikkejä. Meillä asiat on toisin päin.
     
  15. Sute

    Sute 1st gear

    On tuolla itänaapurissa ollut nopeatakin Lamboa viivalla, muutenkin ote tuntuu olevan tuossa Unlimited 500+ tapahtumassa vähän eri kuin suomalaisessa katuneppailussa..:)

    https://www.youtube.com/watch?v=M-AM6P9gAmA
     

Kerro tästä muillekin!