kb silvolite hypereutetic männät ja ilokaasu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja kylänmies Asseri, 25.8.2008.

  1. Elikkä mites tollaiset Hyperteettiset männät mahtaa tulla toimeen naurukaasujen kanssa? On tossa vaan vähän tullut mietittyä,ilostuttaa Caprisen 388 Stroukkerin elämää :D on vaan ollut huhuja,et nämä männät ei kestä nakutusta ja paloja halkeais helposti :eek: No tietysti,meni multa jo yhdet,mut sillouin kone pääsi laihalle :oops: Elikkä,jos kaikki pelaa ja vehkeet toimii kuten on ajateltu,niin kestääkö männät naurattamista :odroll:
     
  2. Henkseli

    Henkseli Gearhead

    Oisit vaan ostanu ne takomännät ensimmäisen kokemuksen jälkeen.
     
  3. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead

    taitaa olla noi hypereunukkimännät huonompia kun vakiot valumännät.
     
  4. always bb

    always bb Gearhead

    ääni tämän aikaisemman kirjoittajan tapaan
     
  5. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    No ei ole ollut mulla ainakaan noilla eunukeilla mitään ongelmia.. tosin en ole niitä naurattanut.

    Niin ei eivät ole KB:t.
     
  6. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Meillä on tossa paatissa juurikin kb:n pattipää silvolitet... Eipä ainakaan vielä ole hajonneet...
     
  7. camaroo

    camaroo 1st gear

    no onko noista kp hypern.. männistä ollut muillakin harmia ei muuten mutta olen just suunnittelemassa stroukkia noilla männillä
     
  8. oh1gcg

    oh1gcg 3rd gear

    hieman off topic

    itse olen ostamassa kb hypereunukki flattipää männät
    mahtaako kestää muuten hyvin ilman nauruja?
     
  9. tapio

    tapio Gearhead

    Ihme touhua toi KB:n mäntien mollaaminen.

    KB:n asennusohjeissa todetaan varsin selkeästi, että ylemmän männänrenkaan välys pitää olla tietyn suuruinen (selkeästi isompi kuin normimännässä), muuten männänrenkaan päät ottavat yhteen männänlaen lämmetessä ja vaurioita saattaa syntyä.

    Jos näitä ohjeita ei noudateta, niin mielestäni vika löytyy koneen rakentajasta, ei männistä.

    RTFM!
     
  10. Se ylemmän männänrenkaan päittäisvälys on todella tärkeä näissä männissä :soosoo: jos vaan laittaa renkaat sellaisenaan paikalleen,niin varmasti taklaa kiinni. Välystä tarttis olla 0,60-0,70mm. Itselläkin oli renkaiden välys vain 0,40mm,eli viilata tarvitsi.
     
  11. CHEVY HESSU

    CHEVY HESSU 3rd gear

    Täysin samaa mieltä,kun asiat tehdään oikein,niin hyvin on kestäny,kolme kesää ja n.10 tkm ja ei ole säästelty,vaan kenkää on sbc 327 saanu,niin että rittää ja useita varttimaili lähtöjä ja täyskaasu-suddailua ja jengattelua yli 7500 r/min ja vielä vaan hepernenukit on pysyny läjässä
     
  12. CHEVY HESSU

    CHEVY HESSU 3rd gear

  13. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Monet ajaa valumännilläkin kaasuilla. Meneehän se, aikansa. Jos ite olisin suunnittelemassa kaasujen käyttöä ja rakentamassa moottoria, niin vihkimävarmasti valitsisin siihen käyttöön soveliaimmat männät, vaikka ne maksais sitten parisataa euroa enemmänkin. Ero tulee siinä, että minkälaista virhettä ne antaa anteeksi. siinä vaiheessa kun olet vaihtamassa hypereutektisia ja valumäntiä, et vielä edes ongelmasta ole tietoinen takomännillä. Mun mielestä toi on moottorinrakennusvaiheessa säästämistä väärässä kohdassa, jos on ahdettua tai kaasumoottoria tekemässä.
     
  14. kime2

    kime2 Gearhead

    Meillä ainakin kestäneet hyvin 10,03:1 puristuksilla ja aika lievällä nokalla et dynaaminen ruttu on ollut aika lailla korkea ja koneella on ajettu n.40kpl vartin rykäsyjä kelloja vastaan ja ainakin saman verran kadulla kokeiluita ja muuten katuajoa joskus liki kellon ympäri putkeen kun poijjaat on pikkasen päivystäneet 8)

    Joskus on ollut kokonaisennakkoakin aika reilusti...
     

Kerro tästä muillekin!