Keimola mutta mikä vuosi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja TopiCa, 23.11.2009.

  1. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Kiitos NDRA tulosten ja täällä viihtyvien Old Timer'ien sain oman kisavuoteni - 1976 - selville.
    Mutta, miltä vuodelta ovat ottamani kuvat? 1977? 1978? Selasin noita eri vuosien tuloksia mutta ei oikein valkene.
    Kuka muuten tunnistaa itsensä :) Muistan nuo hullun rohkeat "Burn out" sissit - ei poikia satasta pyörivät pyörät varpaita hipoen pelottanut...
    Prätkät olivat vaikuttavia ja panivat hyvän show'n myös burn-out'issa. Homma toimi ja kaikilla oli HAUSKAA. Tuo hauskuuus on hävinnyt moottoriurheilu tapahtumista.
    PS. Kopioikaa vapaasti talteen jälkipolville!
    http://s71.photobucket.com/albums/i122/mrtee7/
     
  2. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Väittäisin, et tossa on kuvia vuosilta '76, 77, ja '78, sekä Keimolasta, että Räyskälästä.
    Tosta hauskuuden katoamisesta niin tiedä, se on enempi varmaan kiinni ryhmästä kun ajasta. Siinä vaiheessa kun huolto vaatii suunnitelmallisuutta ja työtä kisoissakin rupee se hauskuus ehkä olemaan vähän sivummalla, mut ei toi noilla muilla mitään verissäpäin taistelua ole edelleenkään. Tietty ajat on erilaiset ja kisat sekä niiden vaatimukset kovastikin erilaisia kun 70-luvulla, mut kyl mä väittäisin, ettei se perusidea eikä ihmiset oo siitä juurikaan muuttuneet. Tota alkuaiokojen riemua ja henkeä sai, ja kenties saa vieäläkin kokea tuolla etelänaapurin kisoissa, lama vaan on vienyt siellä toistaseks isoimman terän touhusta.
     
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Parnilan Dusterissa on Jensenin mainokset ovessa. Sen perusteella voisi jotain päätellä vuosiluvusta. Muistan kun ne siihen ilmestyivät. En vain muista oliko vuosi 78 vai 79?
     
  4. turboman1

    turboman1 3rd gear

    Voi olla, että se hauskuus on siirtynyt sieltä varttimailin suoralta mutkaradalle...: 8)

    http://www.historicrace.fi/HGR09/HGR09.html

    Ilman turhia pinnistyksiä kisataan klassisessa hengessä ja nopein voittaa aina... :D
     
  5. luppes

    luppes 1st gear

    Näyttäis siltä että kolme ekaa kuvaa olis Ruotsin puolelta, Finlandia Monza ja Blue suede Manta kyllä kävi Suomessa Räyskälän kisoissa , mutta
    Lee FC ei.
    Muut näyttäis olevcan Keimolasta -77 tai -78

    - Luppe -
     
  6. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Luppe raotti mun dementtia aivoja - muistan Juhannus (?) kisan Mantorpissa! Ajoin sinne ja takas banzai tyyliin kauniina kesäyönä.
    Eli oikein, sieltä varmaan on noi Funny Car kuvat koska niitä ei tullut Keimolaan noin montaa kerrallaan.
    Tiesittekö: Toi Sonett rakennettiin Volvo guru Timo Kormun pajalla Tukholman kellarissa. Han sääti myös koneen ja teki siihen nokan! Laskut maksoi suomalainen rahamies Knuutinen. Timohan oli alan pioneereja Ruotsissa "Salt o Peppar" Amatzonilla joka teki selvää jälkeä luokassaan ja päihitti myös Britit Santa Pod'issa.
     
  7. -vellu

    -vellu Gearhead

  8. luppes

    luppes 1st gear

    [bTopi hei, onkos toi Sonett juttu noin ?, mun tietääkseni Tuomisen Eki osti sen projektina Ola Knuutiselta, eli, kopan ja rungon, siihen istutettiin Beaver Rockerin 427 kone joka poiki ja tämä koneen reiällinen lohko on täällä Espoossa FHRA:n tallilla Beaver Rockerissa sovitus lohkona.


    [/b]
     
  9. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Luppe - olet, taas, varmaan oikeassa!
    Mutta... olin iltatöissä Timon Södermalmin luolapajalla ja Sonett oli siellä työn alla. Samoin V8 kone. Siksi oletin, että se tehtiin Timon koneella valmiiksi mutta varmaa en tiedä. Sillä ajettiin ainakin joku kisa (missä, en muista) ja kyljessä luki ainoana sponssina "KNUUTINEN".
    Mun mielenkiinto siihen aikaan oli ralleissa ja Volvoissa, ja tein niitä Timolle. Jenkit tuli vuotta myöhemmin sekoittamaan päätäni :D ja syy oli kaveri joka alkoi ajaa laittomia kisoja Kistassa rahasta, ja vielä suurempi syy Jenkeillä sai helposti tyttöseuraa Sergel torilta :pinup:
    ---------
    Googlasin ja löysin infos: Knuutsi ajoi Priddle'n Monzalla pari kisaa. Olisko siinä ollut se "KNUUTINEN" kyljessä? http://www.theaccelerationarchive.co.uk ... ry_24.html
     
  10. luppes

    luppes 1st gear

    Kyllä Pridle ajoi Knuutisen omistamaa Monza Funnyä, mutta en tienyt että Ola itsekkin sillä ajoi, tulivat kaikkien yllätykseksi vuonna -77 Räyskälään kisaamaan mitään ennakko ilmoittamatta. Fyyra muistaakseni palkitsi
    pienellä raha bonuksella tuon tempauksen , eipähän noita nitro funnyja
    ole usein täällä näkynyt.

    Asiasta toiseen, Topi vieläkö teet siellä jenkeissä niitä ralli hommia vai mitä ?

    - Luppe -
     

Kerro tästä muillekin!