Keimolan menneisyys ja tulevaisuus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tinppa, 23.11.2004.

  1. chevystw

    chevystw 1st gear

    Jos en väärin näe niin tv-tornit erottuu microsoftin kartallakin, nesteen päässä on näkyvinään hahmo ja toisessa päässä kun kattoo edellisen viestin kartasta neliön punaisen ympyrän sisästä ja vertaa sitä microsoftiin niin ainakin mun silmään osuu tumma neliö puitten joukossa.

    Puista päätellen en ihmettele yhtään jos et ole löytänyt...
     
  2. MercComet

    MercComet Gearhead

    Kyllä sieltä pitäis löytyä...

    Lauantaiyönä ajelin tallilta vanhaa kolmosta himaan ja oli hieno kuutamo niin pälkähti josko olis parit kuvat saanut kuun loisteessa.
    Tuo kanuuna kun on monasti kainanalossa matkoilla niin painuin pusikkoon keskellä yötä. Eihän se pirun mollikka sinne loistanut vaan oli ihan umpipimeää ilman fikkaria, mutta kyllä torni löytyi 20m pieleen.
    Tulipa kuitenkin napsattua kuvat suppilo ja herkkyydet tapissa käsivaralta kikkaillen ilman jalustaa :mad: :

    http://public.fotki.com/MercComet/1/str ... 888as.html
    http://public.fotki.com/MercComet/1/str ... g7860.html
     
  3. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Heh, Mercomet on yhdistänyt tähtitieteen autoharrastukseen uudella tavalla.
    Yleensähän vain kustannukset ovat tähtitieteellisiä. :D

    Keskiviikon Hesarissa on juttua Keimolan uudesta kaavaehdotuksesta:

    "Vanhasta Keimolasta on tulossa jännittävä lähiö, jonne jätettäisiin muistoksi moottoristadionin radat ja Keimolan symboli, valvontatorni. Uusi Keimolanmäki suunnitellaan siten, että kilparadat kaikkine silmukoineen muutetaan kaduiksi. Asuintalot mutkittelevat kaarteiden reunalla...
    ...Ehdotus kaavasta tulee syksyllä Vantaan päättäjien käsiteltäväksi."
     
  4. janiluo

    janiluo Gearhead

    Vantaan kartassakin voi tsuumata aika lähelle rataa kun ruksaa "orthoilmakuva":n
    http://kartta.vantaa.fi/

    Ei siellä tornin kohdalla tosin näy kuin valkoinen kirkas neliö???
    - Jani -
    [​IMG]
     
  5. fe390

    fe390 Gearhead

    VM Karting Centerissä on Keimolan radan mukaan tehty sähköautorata. Sitä en tiedä ketkä sillä saavat ajaa.
     
  6. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Tämänpäivän Hesarissa 29.8.2007 oli kaupunkisivuilla pieni uutinen siitä, että Keimolasta aiotaan tehdä 2000 asukkaan asuinalue. Rata säästettäisiin katuverokonpohjaksi. Tornista tehtäisiin muistomerkki. Alueelle kaavotettaisiin omakotitaloja radanmutkien varrelle, ja kaksi pitää "käärmetaloa" ..

    Tiedä onnistuuko? Kaavanvalmistelu oli kuitenkin kaupungin käynnistämä..

    Eli tuskin Hesari soopaa kirjoittaa?
     
  7. kj

    kj 2nd gear

    Siitä MercCometin ottamasta 7888kuvasta sais eksoottisen postikortin 8)
     
  8. MercComet

    MercComet Gearhead

    Eipä kai puppua lehdet kirjoittele ja pisimmällä on suunnitelmat tuolla alueella Marja-Vantaasta. Asemakaavoitus pitäis alkaa syksyllä ja rakentaminen 2009-2010. Torni museovirastonkin suojelemana muistomerkiksi tosiaan jäisi, ratapohjat valtaosin teinä ja autourheiluun viittaavat kadunnimet tulisi.
    Alueen omistaja on Sanoma WSOY ja kumppanit asuntosäätiö, Sato ja SRV lehden mukaan. Tuskinpa Vantaan kaupunkikaan jarruttelee kun Marja-Vantaan kehitys on tapetilla ja tuo olisi ensimmäisiä askelia 27000 uuden asukkaan alueen kehityksessä.

    Muunlaisena tietty kehityksen olisi alunperin halunnut nähdä, mutta... Ei pirteää aluetta tuo nykyäänkään ole ja mun mielestä ihan kunniakas loppu radalle olisi - kun realistisia mahdollisuuksia ajattelee. Rakennusta maaplänteille täällä tulee ja moottoriurheilu ei taatusti enää ole mahdollista.

    Joo kohta varmaan pääsen muistopostikortteja myymään kun rata-alue täyttyy pian moottorisahojen katkusta...
     
  9. debner

    debner Gearhead

    Aina vaan näyttää tutummalta :) tässä Keimola-kirjaan piirtämäni kaavaehdotus:
    [​IMG]
    (Klikkaa kuvaa suuremmaksi)

    Tosin kävimme keskusteluja kaavoittajien kanssa joskus 98-99 ja he pitivät ajatuksiamme toteuttamisen arvoisina, hienoa että ehdotukset eivät ole jääneet unholaan.

    http://www.jaridebner.com/
     
  10. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Eiköhän tuo ole ainoa tapa pitää yllä Keimolan muistoa, että kaavassa se otetaan huomioon. Hienoa työtä. Hyvä kirja myös, kiitos siitäkin.
     
  11. MercComet

    MercComet Gearhead

    Tulipa yhtenä päivänä jälleen puuskutettua ulkoilun nimissä rata läpeensä debnerin piirrusteleman kartan ja oman kameran kera. Nyt itsekin huomasin myös eteläisemmän tv-tornin ja ex-lipputankorivistön.

    http://public.fotki.com/MercComet/1/str ... cing-trac/
     
  12. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    niin,hienoa ja hienoa. kaikki voisi vaan olla "toisin"
     
  13. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Niinpä, lähellä helsinkiä olis täys moottorirata oikeassa käytössä eikä tuhottuna muistomerkkinä.
     
  14. laundrybros

    laundrybros Gearhead

    Peltirumpu varmaan kohteliaana oodeeläisenä ens kerralla a) kysyy luvan ja b) mainitsee kuvan lähteen käyttäessään netistä löytämäänsä informaatiota? Ei pätkääkään vinoilua mutta kun omia, julkaistuja kuvia on käytetty mitä ihmeellisimmissä tarkoituksissa niin soisin Debnerille tekijänoikeutta tästä lainauksesta. Ei ne kuvat ilman vaivaa ja hikeä synny sinne nettiin, joku ne on tehnyt, ihan omalla kustannuksellaan.
     
  15. laundrybros

    laundrybros Gearhead

    Tosta vois saada tekijänoikeusvinkkelistä mielenkiintoisen ennakkotapauksen, saako jo tehtyä, aiemmin julkaistua kaavaehdotusta lainata omiin nimiinsä hoplaa tuosta vaan? Jos tuo toteutuisi niin kyllä sinne pitää vähintään "Debnerbend" saada yhdeksi katuosoitteeksi :D
     
  16. sössökoski

    sössökoski 3rd gear

    http://www.keimolaclub.suntuubi.com/?cat=0

    Tuolla lisää tietoa siitä karting centerin mini Keimolasta
     
  17. debner

    debner Gearhead

    Hieno toteutus,hyvin poimittu radanvierustan yksityiskohdat Keimolan ajoilta:
    Lippumiesten betonirenkaat, Norttiaski, mainokset aidoissa on ihan aidon näköiset jne. Hieno.
     
  18. MadMike

    MadMike Gearhead

    hieno uusi slummi siitä tulee jossa SaTo taso antaa maahanmuuttaja suurperheille loistokkaita omakotitaloja sinne Vantaan kaupungin arkkitehdin "korkeatasoiseen" lähiöön...kun juttelin hänen kanssa Suht kiivaasti aikoinaan tokaisin että kuka elää toivossa että Vantaaseen saa mitään "tasokasta" kun keskiansio koko Vantaalla on suomen köyhintä...
    Kyllähän alkoi siinä kohtaa virkamiehellä änkytys. no näytti ottaneen onkeen kuten musevirastokin jonne paasasin kerran pari kun vetosin että Vantaalla on 69 valmistuneita slummikerrostalojakin suojeltu julkisivukaavalla niin miksei Keimolaakin samalla...
    Samalla taisi tulla vahingossa suojeluvinkkiä annettua muutamasta huoltoasemasta eteläsuomessa kun kerran päätyivät sellaisiksi jälkeenpäin.
    Toivottavasti Sanomat Oy saa mahdollisimman pienen hyödyn tontistaan koska ovat itse pantanneet rataa vuosikymmenet on minun kanta...ja V8 eikä muut ole tilauksessa.
     
  19. Putte

    Putte 1st gear

    Onhan nuo Keimolan näkymät nykyään vähän erilaiset kuin ollessani siellä kesäduunissa 35 vuotta sitten. Silloin ei olisi voinut kuvitella radan loppua, mutta historiassa on isompiakin ja erikoisempiakin asioita sattunut. Nyt on vain hyväksyttävä tosiasiat, että rata on ikuisesti menetetty, mutta onneksi radan muisto säilyy tulevassa asemakaavassa.
     
  20. MercComet

    MercComet Gearhead

    ^ Samaa mieltä Puten kanssa ja mun mielestä tuo asemakaava on ideana loistava tuossa tilassa ja menee esim. pidemmälle kuin yhden kadunkyltin pystyttämiseen asuin-alueelle.
     

Kerro tästä muillekin!