Keimolan menneisyys ja tulevaisuus?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tinppa, 23.11.2004.

 1. JariV

  JariV 2nd gear

  Jos alueella on jotain historiallisesti tunnettua josta ei lähde meteliä niin tottakai asukastoimikunnat yrittää sillä puffata alueen arvonnousua. Sitten taas jos Keimola elvytettäisiin ja sieltä alkas kuulumaan melua niin sittenhän ne sotis vastaan. Tyypillistä.
   
 2. debner

  debner 3rd gear

  Ei merkittävästi, niiden valittelujen kanssa rata pystyi elämään.
  Kun kisakuvia katselee niin huomaa, että yleisöä ei juurikaan ole edes isoissa kisoissa, ei kiinnostanut moottorikisat - niinkuin ei nykyäänkään ole yleisöa valtaosassa ratakisoja kuin jokunen sata:
  http://jaridebner.kuvat.fi/kuvat/Keimol ... 66+-+1978/

  Omistajayrityksen omat kannattavuusongelmat sen lopetti kun sisältäpäin vaadittiin kannattamattomien osien poistoa ja myymistä korkeimpaan hintaan. Tehdastonttia etsinyt maksoi ihan eri summat kuin ratamiehet - jos kukaan edes tarjosi mitään...
   
 3. JariV

  JariV 2nd gear

  Hiton hyvät sivut sulla debner.
   
 4. debner

  debner 3rd gear

  Kauan siinä kestikin ennenkuin tuli aloitettua skannausurakka mutta nyt on kuvista muutakin hyötyä kuin pölyttyä varastossa. Värikuvista osa olikin jo muuttunut sinisiksi tai muuten hukannut värit, ohjelmilla sai onneksi vähän värejä palauteltua.
   
 5. debner

  debner 3rd gear

 6. homer

  homer Gearhead

  Tuli sitten kauniin sapatin kunniaksi käveltyä (keimolan facebook ryhmän kokoontuminen) rata läpi. Nyt alkaa näkyä tosissaan sellaisia merkkejä että alueella alkanee kohta tapahtua.

  http://youtu.be/mxORlsk5nY0

  Nuo nesteen kaaren jämätkin oli viety jo pois. Ainut itse radan asvaltin lisäksi muistutti paikasta oli tuo ajanottotorni.
   
 7. lumlum

  lumlum 3rd gear

  Kävin tänään tsekkamassa paikat eteläkaarteen ja varikkokaarteen väliseltä alueelta. Rakennusliikkeen maasturi veti tuhatta ja sataa vastaan pääsuoran eteläpäästä lähtevää hiekkatietä. Samaan paikkaan oli pystytetty rakennusliikkeen kyltti, jossa kerrottiin as. oy xx:n rakentamisen alkavan syksyllä 2014. Melkein samalta paikalta on näkymä Kivistön uudelle rampille, joka päättyy toistaiseksi maavalliin, mutta on siihen asti asvaltoitu. Käykäähän hämmästelemässä... 8)
   
 8. sämpy

  sämpy Gearhead

  Ikinä en ole tuolla käynyt, mutta paljon jäisi tapahtumatta ilman viime tippaa.. polkupyörä lienee hyvä matkakaveri. Kun vaan löytää ensin radan ja parkkipaikan autolle.
   
 9. homer

  homer Gearhead

  Parkkipaikka löytyy Keimolan Nesteen pihasta (sieltä Helsingistä päin tullessa vasemmalle puolelle jäävältä) ja radan jämät ovat parin sadan metrin päässä Nesteeltä (pihalta lähtee tien tapainen aidan aukon kohdalta). Fillarointi onnistuu kun vaan varoo lasinsiruja.
   
 10. MadMike

  MadMike Gearhead

  Toivottavasti koko alue degeneroituu ja täyttyy somaleilla, Kivistöläisten kommunistien riesaksi... :rotfl:
   
 11. juhapih

  juhapih Gearhead

  Sieltä voisi vaikka löytyä tulevaisuudessa maaperästä jotakin jäämiä, niin joutuisivat purkamaan asutusalueensa... hah hah haa
   
 12. homer

  homer Gearhead

  Ei nuo maaperän "löydökset" tunnu haittaavan Malmin lentokentän lahtauksessakaan. Ja vieressähän on vielä Tattarisuo.
   
 13. Zege

  Zege 3rd gear

  Pienenä päivityksenä tännekkin tuosta Keimolan tilanteesta.

  Työt ovat Keimolan radan eteläisellä alueella nyt alkaneet.

  Käytännössä se on alkanut raivaamalla tielinjauksia Keimolantien, Keimolankaarteen, Pikku-Keimolan raitin ja Leksankujan osalta.

  Leksankuja tullee olemaan ensimmäinen kohta, johon myös nousee rakennuksia. Tässä tapauksessa kerrostaloja.

  Vantaa kaupungin sivuilta näkee miten uusialue noudattaa tai jättää noudattamatta vanhan radan linjauksia.

  http://kartta.vantaa.fi/?setlanguage=fi ... %2C50%2C50

  Muutama kuva tältä päivältä. Klikkaamalla isompi kuva.

  Tulevan Pikku-Keimolan raitin ja Keimolantien risteys. Vasemmalle lähtee Radioasemantie.
  [​IMG]

  Keimolantien ja Keimolankaarteen ristys
  [​IMG]

  Leksankuja kuvattuna Keimolakaarteelta päin.
  [​IMG]


  Alkuperäinen rata on siis vielä toistaiseksi olemassa lukuunottamatta pätkää jossa ajettiin suomen ensimmäiset viralliset kiihdtyskisat 18.6.1975. Se osuus tuhottiin suurimmaksi osaksi toissa vuonna voimalinjojen siirron ja uuden liittymän teon yhteydessä.

  Etelästä katsottuna radan oikea reuna meni suurinpiirtein punaisen viivan kohdilla.
  [​IMG]
   
 14. Woodpecker

  Woodpecker 2nd gear

  Annappa olla jos siellä olisi pelattu ekat pesäpallopelit tai pidetty keihäskarnevaalit. Olisi voimalinjat saaneet tehdä mutkan...

  No nyt ei ole sitä vaaraa että joku innokas saattaisi intoutua ottamaan laittomia lähtöjä vanhalla keimolan suoralla
   
 15. On se jännä että tässä maassa pystytään silmää räpäyttämättä tuhoamaan tollasia historiallisesti arvokkaita alueita kuten Keimola ja Malmi. Ei Suomesta tila loppuis vaikka ne kerrostalot jätettäis näille tonteille rakentamatta.
   
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Kuinni? Ei nyt ihan samalla, mutta uusi viereen rakennettu suora turvakaiteineeen ja paluuteineen :D näyttää todella nopealta...
   
 17. Hai

  Hai Gearhead

  Lisäks jarrutusvaraa on aina Klaukkalaan asti. Ei ole varjot nopeissakaan niin välttämättömiä.
  Kyllähän tässä yhteiskunta on hienosti ajatellu. :rotfl:
   
 18. juhapih

  juhapih Gearhead

  Olispa tuolla pari lento-oravan papanaa (kirjekuoresa tuotuna) jossakin puun alla... Pysähtyisikö työmaat ja paikka ennallistettaisiin alkuperäiseen tilaan, kuten täällä periferiassa tapahtuu...
   
 19. Pande_K

  Pande_K Gearhead

  Kävin lauantaina Keimolassa. Juuri ennen tuota Zegen kuvassa näkyvää ajokieltomerkkiä lähtee oikealle tie, missä ei ole ajokieltoja eikä puomeja ja sitä kautta pääsee rata-alueelle aivan hyvin. Siinä tiellä saattaa kyllä arkisin liikkua työkoneita ja maansiirtoautoja.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 20. Zege

  Zege 3rd gear

  Jeps, se on se Radioasemantien ja aikoinaan moottoritien ylittäneen sillan välinen kevyenliikenteen väylä. Varsin leveä ja itseasiassa paremmassa kunnossa radalle ajamiseen, kun oli vaikkapa kuukausi sitten.

  Siihen viereen oli avattu perjantaina reitti, josta pääsi Radioasemantieltä nesteelle, mutta samalla katkesi tuo yhteys Nesteeltä radalle.

  [​IMG]


  Mutta tosiaan ajoyhteydet radalle sen kun paranee :lol:
   

Kerro tästä muillekin!