Keimolan menneisyys ja tulevaisuus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tinppa, 23.11.2004.

  1. MadMike

    MadMike Gearhead

    no tätäkin ollaan KLBn kanssa mietitty kahdestaan...
     
  2. MadMike

    MadMike Gearhead

    Alias Årsta-Lelle.
     
  3. MadMike

    MadMike Gearhead

    Ai kauhhia siis suunnilleen pornaisen kokoinen.... :rotfl: (sori oli pakko)
    Olen käynyt Kivistössä viimeksi kesällä 2004. Ei vakuuttanut "rakennusbuumillaan".

    Ja kuten edelleen sanoin Kivistö ei voi mielestäni vedota meluun kun sitä tulee tiestä ja lentokoneista enemmän vaikka rata oliskin auki...100dcbl ja 250m lähimpään taloon...uskotko että tippuu 55dcbliin joka on yläraja mitä saa naapurille kuulua vaikka yöllä.
     
  4. Tinppa

    Tinppa 3rd gear

    niinpä, pitääpä kysellä sitä palsta/foorumi juttua. josko sen saisi kasaan vaikka suht pian.. 8)
     
  5. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Sillä mitä mieltä sä olet kivistöläisten mahdollisuuksista vedota johonkin ei ole justkaan merkitystä. Siellä kuitenkin nykyään on väkeä ja siitä joukosta mitä todennäköisimmin löytyy sellaista väkeä jotka jotain moottorirataa vastustaisivat varsin kovaäänisesti. Poliitikot tekee noista asioista päätöksiä, ja mitenhän tossa hommassa mahtais käydä? Ei siinä mitään Mad Mike, ryhdy toimeen ja kato kortit sen sijaan, että vaan väännät pilkkua ja saivartelet täällä. Lupaan tulla taputtamaan kun rata on toiminnassa.
     
  6. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mä en vetoa mihinkään enkä ala sulle pykäliä etsimään mutta näin se kuulemma uuden ympäristösuojelulain mukaan menee. Ennen piti olla asianosainen jotta voi valittaa, nykyään siihen kelpaa kuka vaan. Ja noita moottoriurheilun vihaajia riittää.

    Mutta olis hiton hieno juttu jos sinne saatais edes jotain toimintaa, edes joku kokoontumisajosysteemi.
     
  7. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Kyllä edes tollanen tapahtumia varten käytettävissä oleva "keimolapuistokin" olis todella hieno juttu. Ja miksei toimiva ratakin, mutta sitä jaksan edelleen pitää realisitisuudeltaan ikuisen maailmanrauhan jälkeisenä asiana. Ja edelleen toitotan, että jos ruutia riittää toimintaan, niin kohdistais sen olemassa oleviin ratoihin, että ne edes olis käytettävissä jatkossakin. Muuten tota haikailtavaa tulee lisää.
     
  8. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Joo kyllä mä kans jotenkin epäilen että ei tuota keimolaa enään kisa käytössä tulla näkemään. Mitään käyttökelpoista siellä enää tuskin on joten samalla rahalla rakentaa uuden radan jonnekkin muualle. Eli täysin mopemanin kannalla siinä että yritetään ennemmin pitää vaan nykyiset radat toiminnassa ettei tarvitse 20vuoden kuluttua aloittaa samanlaista viestiketjua alastaron kohtalosta... Toki keimola olisi hyvä säilyttää ja pitää alueella sitten vaikka kokoontumisajoja yms tapahtumia, mutta että toimiva rata niin ihmeitä pitää tapahtua. Toki jos joku sen ihmeen tekee niin tulen kyllä kisoja sinne katsomaan. :eek:
     
  9. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Se olisikin tapahtumien tapahtuma saada järjestyyn Keimolaan harrasteajoneuvotapahtuma, mielellään vanhan moottoriradan yhteyteen. Vieläpä jos paikalle saisi näytille vanhoja Keimolan nähneitä kilpureita, kuljettajia sekä yleisestiottaen (vanhaa) harrasteajoneuvokalustoa, olisi tilaisuudella varmasti uutisarvoa erilaisissa tiedotusvälineissä.

    Toki tällaisen tilaisuuden järjestäminen vaatisi "suuria tekoja", koska pelkästään rata-alueen nykykunto on sitä mitä se on, puhumattakaan maanomistajan kannasta kyseisenlaiseen ideaan.
     
  10. MadMike

    MadMike Gearhead

    No aloittakaas nyt vaikka sillä että keräännytte kuten Bombersit Keimolan portin Nesteillä.
    TV2 on siellä paikallakin ollut.

    Kun ihmiset alkaa tajuamaan mistä on kyse voi joku jopa innostua ajattelemaan myötämielisesti.

    *en minäkään muuta tee kuin haaveile että keimolan saisi auki edes jonkin laiseen harrastekäyttöön...
    Tornistakin saisi oivan kahvilan.
     
  11. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Varmaan innostuis ajattelemaan tosi myötämielisesti kun kokoonnuttais sinne kuten bomberit.

    Mutta jokin käyttöhän tolle alueelle olis syytä saada. En tiedä onko siitä asuinalueeksi (maaperän kunto?), mutta veikkaanpa, että jos sinne pikkasen pätkän entisöis rataa, tekis parkkiksen, perustais "varikkopilttuuseen" baarin ja bensiksen sekä torniin ruokaravintolan, niin kyllä pokaa riittäis.
     
  12. MadMike

    MadMike Gearhead

    Mopeman olitko paikalla kun osaat vedellä johtopäätöksiä ?

    Neste-kauppiaat oli tyytyväisiä että prätkät oli paikalla...kahvia ja bensaa meni ja paikan päällä oli paljon siistempää kuin esim. Stadin cruisingeissa (ei esim yhtään kuminpolttajaa).
    Mitä muualla ja jatkossa tapahtui en kerro...

    Ja lueppas uudestaan missä Bombersit kokoontui.
    Ne jotka kävivät radalla tekivät sen jalan.
    Itse olin tuolloin paikalla kuin kuvausryhmäkin...ja huom siellä oli Jenkkejäkin silloin...hyvin nekin vastaanotettiin.
    Ei vittuiltu kuten jenkkikuskit jos eurolla cruisingissa...tai japsilla...
    *tämä vaan tutun mielipide episodeista erään porukan suhteen jotka eivät aikanaan sulattaneet että jollain on uusi ja viritetty Cosworth Esco...
    Kateus päätyi sellaisiin mittasuhteisiin että nämä "patriootit" saivat katsella jannun tallissa escon vieressä omistajan 44 magnumin piippua.
    Hoviin asti mentiin ja "patriootit" sai kyllä osansa.

    Kaikki ideasi maksaa ..ketä maksaisi?
    Keimolassa on jo bensikset...mihin tarvitaan lisää?
     
  13. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    En ole käynyt, mutta tiedän kuvien perusteella että rengaspalo ei ainakaan parantanut tornin kuntoa. Eli mitäpäs haet takaa?
     
  14. MadMike

    MadMike Gearhead

    Kait JariV tarkoittaa sitä että nyt se torni on muurattu umpeen sisääntulostaan...
    tosiaan ei siellä tilaa ole kovinkaan kummoiselle bisnekselle mutta näköalat on ihan kivat.
     
  15. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    No juu, en minäkään pidä tornia ensimmäisenä vaihtoehtona kahvilan, tms. perustamista ajatellen. Mutta siinä olen samaa mieltä, että jollei koko rataa, niin ainakin osa pitäisi jollain tavalla entistää. Tornihan on eittämättä Keimolan radan tunnetuin maamerkki ja käsitykseni mukaan vielä saatettavissa kuntoon.
     
  16. Tinppa

    Tinppa 3rd gear

    jep, tosin aina pitää pyrkiä korkealle, jotta pääsisi edes lähelle.. :wink: ensisijaisesti ainakin toivoisin, että pitkällä aikavälillä, ja talkoovoimilla rata voitaisiin pikkuhiljaa rakentaa taas, vaikka aluksi harraste kokoontumisiin, ja sitä myötä joskus vaikka osittaiseen käyttöönkin. tämä ei ole mahdotonta, tarvitaan vain PALJON!, oikealla asenteella olevia harrastajia.
     
  17. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Joo, se oli vaan tollanen pikanen visio, pienihän tuo on ja varsinkin sisäänkäynti ahdas ja hankala tollaseen toimintaan.
     
  18. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Mielestäni nyt viimeistään tarvittaisiin ihan vaan kylmästi oma-aloitteisuutta! Jos innokas harrastajaporukka alkaisi raivaamaan rataa ja entistämään tornia, niin kylläpä siinä päättäjien silmätkin avautuisivat, kun näkisivät pystyyn nostetun Nortti-askin.

    Jos jokin alueen järjestöistä, esim. VanHa, tekisi EU-tukihakemuksen radan entistämiseksi, ei päätös olisi välttämättä kielteinen.

    Täällä Pohjanmaalla erinäiset yhdistykset ovat kunnostaneet lukuisia muiden mielestä jo toivottomassa kunnossa olevia rakennuksia EU-rahalla, kunhan vain on löytynyt tarpeeksi näyttöä rakennuksen historiallisesta merkityksestä seudullaan.

    Tää oli mun visio.
     
  19. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Ohhoh, enpäs tiennytkään, miten huonon näköiseksi torni oli palossa mennyt :cry:
     
  20. Arppa

    Arppa 1st gear

    Jokainen varmaan ymmärtää että tää paikka on menetetty,se taho joka tämän pystyis pelastamaan olis varmaan tullu esille pauttiarallaa 20vuotta sitten.Tää tekee vaan tuskaa jokaisessa niissä henkilöissä jotka ovat Keimolassa käyneet(touhuneet)sen olemassaolon aikana.KANNATTAAKO KAATAA SUOLAA HAAVOIHIN.
    ps olin kattomassa -77 FHRAan kisoja mieleen jäi Silver Corvette.
     

Kerro tästä muillekin!