Keinonahan ompelu "perus" koneella

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja AteV8, 25.6.2009.

  1. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Miten ootte pärjänny keinonahka hommissa tavallisen ompelukoneen kanssa?
    Itse tulin huomanneeks että ompelun opetteluun ei kannata ensimmäiseksi harjoitus työksi ottaa keinonahka penkkien ompelua, makkaratoppauksista nyt puhumattakaan. Jos ei mee ompeleet vinoon niin sitten jää kone heiluttelemaan alapuolella olevaa superloonia ja alus kangasta samalla kun keinonahat pysyy paikallaan... :rotfl:
    Täytyy varmaan muuttaa vähän suunnitelmia. :oops:
     
  2. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Mä olen saanut sen käsityksen että ei tuu mittään.
     
  3. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    superlonin suojaks vaik pala kaavapaperia tai vastaavaa sauman kohalle, ja päällipuolelle teippi ni johan kulkee paremmin.
     
  4. juu juu

    Keinonahkojakin on sitten ihan laidasta laitaan ... nuo tv pussituoleihin tarkoitetut venuvat muovit ei mielestäni sovellu MIHINKÄÄN käyttöön. Jos nyt jostain syystä haluaa keinoeläimen vuotaa käyttää niin Orientin GT320 soveltuu autokäyttöön. Sitä saa tilaamalla mihin tahansa verhoomoon.

    Yleensähän nuo verhoilu ja tietty muutkin ompeluhommat luonaa parhaiten syöttävällä koneella. Meilläkin "tavallisessa " kotikoneessakin on yläsyötön lisäksi myös ns neulasyöttö eli neula liikkuu pitkittäissuunnassa ja vetää materiaalia.

    Mutta mitä oikeasti piti kirjoittaa oli se että materiaalin päälle ei kannata vetää mitään teippiä, vaan suihkauttaa siihen aina yhden sauman matkalle vaikkapa tuollaista ohjaamosilikonia. Verhoilupuolella on olemassa omakin liukaste, mutta tässä kysyjän tapauksessa tuo ajaa asiansa. Taustaan puolestaan kannattaa käyttää vaahtomuovia, jossa on valmiiksi sellainen joustonailon tausta.

    Toivottavasti tuosta saa jotain virikettä... verhoilutyöt on hieno harrastus vaikkei nyt syntyisikään mitään mestariteosta heti ensi yrittämällä !
    Rohkeasti vaan kokeilemaan.

    ECC
     
  5. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Kiitoksia. :) Kertokaa toki lisää jos vaan tarinaa riittää. :)

    Onhan tässä jo yksi oviverhoilu saatu valmiiksi. Tosin ei oo kummonen.. Yläreunaan vaan parit makkarat ja loppu hienostelu toteutetaan kromilistoilla.
     
  6. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Kävin tänään hakemassa lisää lankaa harjoitus töihin ja kattelin kaksoissyöttö koneita... Halvin oli joku pfaffi, 720€. :eek: Sen hintasella koneella joutuis kyllä tekeen jo muillekin verhoiluja tai sit vähintäänkin joutuis vuokraamaan konetta. :eek:

    Vai haluisko kukaan lainata/vuokrata meille kunnon konetta? Ku ei myö tolla romulla osata. :(

    Vai käynkö nyt ruinaamassa siihen koneeseen kunnon osamaksu sopimukset ja vuokraan sitä sit overdrivelaisille? :eek:
     
  7. Buddy

    Buddy 1st gear

    Hommaa kolmisyöttö sit samalla jos kunnollista jälkeä aiot tehr.
    Näissä alasyötöissä ja neulasyötöissä on mun kokemuksen mukaan sellanen ongelma, että mitä paksumpaa matskua neulot, sitä lyhyemmäks tikin pituus menee. Sellanen millin tikkivälillä oleva sauma on ruma sekä eritoten keinonahassa repeytymisaltis.
    Mä kyttäilin sopivaa hinta/laatusuhteen omaavaa konetta muutamia kuukausia ennen kuin löysin mieleiseni nettikauppiaalta. Sain pirun hyvän kolmisyöttö Jukin hintaan 400€. Viime viikolla oli huutonetissä kolmisyöttö Adler 350€:n lähtöhintaan ilman hintavarausta. Adleri on ehkäpä paras kone mitä rahalla saa. En kylläkään jäänyt seuraamaan mihin hintaan meni loppupeleissä kaupaksi, tai menikö lainkaan... :odroll:
    Mullakin olis periaatteessa yks Pfaffi ylimääräsenä, mut en raaski sitä myydä ku siinä on paremmat terejalat mitä em. Jukissa.

    Kannattaa tsiigailla netistä ainaski:
    -keltaista pörssiä
    -huutonettiä
    -nettimarkkina
     
  8. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Mihin unohtui OD?
    Ostoilmoitus tänne niin eiköhän nappaa? Meidän kaveripiireissä on ollut teollisuus Singereitä silloin tällöin jouten. Exälle olisin sellasen antanut, mutta tilan puutteen vuoksi se ei sitä ottanut. Olkkarin nurkassa ompelee joka päivä, ja halpis koneet sulaa käsiin.
    Saattais yks Singer olla vieläkin kaverilla? Mäpä kyselen. Siinä tulee paksut raamatut mukaan, tosin saksaksi.
    Keinonahka muute aikas vittumainen materiaali. Venyy, mutta vain toiseen suuntaan.
    Onnea valitsemallesi tielle. Kaikki tehdään ite. Näin. Ei se oo nii häävii jos tuck n rollissa ei oo saumat iha suorasa.
     
  9. Buddy

    Buddy 1st gear

    Totta... :oops:
     
  10. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Toi teollisuus Singer on aika äijäpeli. Oikeella neulalla se tikkaa jopa paksua satulanahkaa. Kokeiltu on. Kysyn Arilta ja palaan astialle.
     
  11. CH3OH

    CH3OH 1st gear

    Itse sain takakontin verhoilut joten kuten tikkailtua ihan tavis alasyöttökoneella, ja huomasin myös tuon tikin pituusvaihteluongelman, kun koristeeksi vedin siksakkeja.. Vinyyli oli sellaista ohutta ja huonolaatuista kangaskaupan kamaa. Kunnon kone pitäis itellekin hankkia joku kaunis päivä, ennen kuin hyökkään penkkien ja ovipahvien kimppuun. [​IMG]
    Kontti on kuvassa vielä rankasti vaiheessa, keskiosaan tuli koroke paineilmalinjoille etc. ja tankkiin stripejä. Kait sinne jotain subbareita ja vahvareita tarvii vielä laittaa, kun tuning-auto on..
     
  12. Buddy

    Buddy 1st gear

    Sun kannattaa ehdottomasti hankkia kunnon kone jos tavallisella koneella teet jo noin hienoja juttuja. Monelt jäis tollaset tekemäti vaik olis kuink mont syöttöö konees. :wink:
    Sen jälkeen voit ruvet tekeen kavereillekki kaikennäköst verhoiluu, jolloin tienaat koneen hinnan takas parilla pikkuhommalla. :D
    Näin minä etenin ja nyt ei ol vapaa-ajan ongelmii... :lol:
     
  13. mckataja

    mckataja 1st gear

    Penkkien kanssa voipi tulla ongelmaksi ompelulangan kestävyys.Tarpeeksi paksu lanka ei välttämättä kulje kotikoneissa,kannatta tehdä muutama testiompelu.Tikin hyvä pituus on sellainen 4mm,kiristä paininjalan puristusta ja rauhallinen ompelu.Hyvän näköinen tuotos kuvassa.
     
  14. vmoi73

    vmoi73 1st gear


    Tilasin vaimolle Pfaffin Englannista, malli oli Select 3.0 kaksoissyötöllä, aika paljon halvempi kuin Suomessa.

    http://www.gursewingmachines.com/

    Tuo oli viime keväänä halvin lafka, kone tuli viikossa Suomeen. Ilmoittavat sivuillaan vielä toimituskulutkin Suomeen, joten niistäkään ei tule yllätystä. Tällä hetkellä hinta näyttää olevan 395£+21£ postit, yhteensä 416£=504€. Takuun kanssakaan ei ongelmia, Pfaffilla 2 vuoden kansainvälinen takuu.
     
  15. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Hepskukkuu!
    Ei oo Adleria näkyny, mutta tulipahan taas tuck 'n' rollia takaoveen, ja edelleen samalla koneella... 8)
    Suunnitelma tosiaan muuttu sen verran että tehään makkarat irrallisista suikaleista, eli yks ovi verhoilu meni kierrätykseen.

    Joutuu pesemään koneen asetonilla kun keinolehmästä tarttuu siihen jotain liimaa. Ei taida olla ihan normaalia?
     
  16. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Mulla oli ihan normaali ompelukone, tosin vanhempi , tehokkaampi ja huomattavasti tukevampi kuin nykyiset muovivehkeet ja paksumpi neula niin hyvin tuli mutsin opastuksessa veneen verhoilut tehtya vinyylista (juuri ajoneuvokayttoon tarkoitetusta), ja ompelemista oli PALJON (moninkertaisesti autoon verrattuna). Eli omasta mielesta paksummalla neulalla ja normikoneella voi ainakin kokeilla jos verhoilu alkaisi syntymaan.
    Ja jos viela oikein kehuu niin olin tosi tyytyvainen lopputulokseen, ja oli viela ihan hauskaa hommaa kun sen alkoi oppimaan miten niita paloja tekee/mittailee ja sitten ompelee. :)
     
  17. mannekiini

    mannekiini 1st gear

    Onkos kukaan kokeillu noita vanhoja polku singereitä nahkan ompeluun tai verhoiluun?? kone ainakin näyttää siltä että ei hajoa ihan herkästä ja neula menee läpi vaikka kovalevystä :D Saahan tuommosen sähköllekkin muutettua ku vähän rakentelee :l
     
  18. pontiac safari

    pontiac safari 1st gear

    eilen :pinup: kanssa neulottiin tavallisella koneella 2x tekonahkasta lavapressua ja oli tota ongelmaa. tehtiin 3x pitkittäiset neulomukset reunaan ettei lepata. saa nähdä miten kestää satasen vauhdissa :oops:

    mummo kenkätehtaassa elämänuransa ollut teki kotona hukkapaloista väärännvärisistä vuotista kaikennäköstä kauppakassista nahkatakkiin. just tollasellla singerillä, tallessa on mutten tiedä mistä kaivaa...
     
  19. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mul olis neulasyöttö Dyrkopp jonka voisin myydä hintaan150€. Siihen täytyy tehä vähän remppaa mm. pöytälevy olis hyvä pinnoittaa vaikkapa vanerilla koska vanha on saanu kosteutta ja turvonnut rumaks. Puolaustappi on poikki, mutta korjaus onnistuu vaikkapa tinaamalla sekä käynnistyskatkaisijassa tai jossakin varokytkimessä on häikkää koska katkaisija naksahtaa pois päältä kun rupee neulomaan.

    Rahaa pyydän siksi näinkin paljon epäkuntoisesta koneesta koska se on perkeleen hyvä kone kun noi hommat saa kuntoon. On nimittäin ns. "servomoottorikone" jolla voi kokemattomampikin ommella tikin kerrallaan. :wink:

    Buddyn puh: 0400 875565
     
  20. mannekiini

    mannekiini 1st gear

    Tuli "kokeiltua" keinonahan ompelua tuommosella ihan perus kotikoneella ja ompelin sitten chevyyn uudet ovipahvit eteen ja taakse nuo sivupahvit.... Ihan hyvin onnistu ainakin omasta mielestä, varsinkin ku miettii ettei ole tullut ommeltua pahemmin aikasemmin.
    Ei nyt ihan yhtä hyvin kulje jalan alla kuin kangas mutta kun vetää kokoajan varovasti koneen läpi niin onnistuuhan tuo.. Ja nahkaneula oli myös koneessa paikallaan..
    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!