Keinonahan ompelu "perus" koneella

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja AteV8, 25.6.2009.

 1. Damned

  Damned Gearhead

  Never mind... Adler 167:sta kaupat sovittu, toimitusta odotellaan :) Ei ollut halvin, mutta ei varmaan huonoinkaan - kolme vuotta takuuta, servomoottori, valovirtakäyttöinen, huollettu ja uutta osaa vaihdettu niin että luulis tällä kotitarveverhoilijan pärjäävän piiiitkän aikaa.

  edit: horisin merkistä, korjattu
   
 2. Pitu

  Pitu Gearhead

  Hiukka vasta alkanu harjottelee rouvan masiinalla. Aluksi vain haalareita paikkailemalla..

  Jollain aikataululla ois tarkotus alottaa noita verhoiluja harsimaan. Varmaan ensin pitää aikaansaada Nuffiin istuin pehmuste/ kymäeriste. Sitte vois jotain isompaa kokeilla.

  Sivusilmällä tullu katteltua käytettyjen teollisuuskoneiden hintoja. Ei mahdottomia, mikäli vertaa "parempiin" koti-automaattikoneisiin.
  Täällä kovasti hehkutettu kolmisyöttöä??? Ei kai kolmea lankaa?
   
 3. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Kolmisyöttö koneessa on kaksi lankaa niin kuin muissakin koneissa.
  Mutta miksi se on kolmisyöttö kone sitä ei ole kukaa täällä vielä kertonut tai ainakaan en nopeasti löytänyt.
  Mutta tässä selitys. Kolmisyöttö koneessa ommeltavia kappaleita "siirtää" ommeltaessa alajalka, yläjalka ja neula ja tässä syy miksi sitä suositaan paksuissa materiaaleissa. Kun taas perus kone syöttää yläjalalla tai vain neulalla. On olemassa vielä kaksi syöttö koneita mutta ne ovat aika harvinaisia.
  Voi olla että jalkojen termit eivät olleet ammatti tasoa mutta kaikkea ei voi muistaa 20 vuoden takaa koulun penkiltä.
   
 4. Buddy

  Buddy 1st gear

  Peruskone syöttää alasyöttäjän kaa.
  Neulasyöttö syöttää alasyöttäjän sekä neulan kaa.
  Kolmisyöttö syöttää alasyöttäjän, neulan sekä paininjalan kaa.
  Kolmisyötössa on kaksi paininjalkaa jotka ikäänkuin kävelevät materiaalin päällä jolloin etujalka ottaa askeleen ja takajalka painaa materiaalia alaspäin pitäen sen paikoillaan. Ameriikankielellä kolmisyöttöompelukone kulkee nimellä "walking foot sewing machine"
   
 5. Damned

  Damned Gearhead

  Nyt olisi sillälailla heikko hetki, että joku enemmän konetta tarvitseva saisi tästä kohtuuhintaan loistokoneen käyttöönsä. https://www.overdrive.fi/v8-market/parts-for-sale/6047be70cba495ddd98abac6db8aa519/
   
 6. laakkius

  laakkius Gearhead

 7. OPM

  OPM Gearhead

 8. OPM

  OPM Gearhead

Kerro tästä muillekin!