Kellon tunnistus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Larry, 24.6.2015.

  1. Larry

    Larry Double Gearhead

    Osaisiko joku sanoa mistä vehkeestä tällainen kello on?

    [​IMG]

    [​IMG]

    Itänaapuristahan se lienee peräisin ja melko vanhakin vielä. Vedettävä
    koneisto, ei sähkötoiminen, vaikka takalevyssä 24 volt lukeekin - tiedä
    sitten miksi.
     
  2. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Olisko tuo 24 v valaistusta varten. Muuten ei mitään hajua.
     
  3. ViLU

    ViLU Gearhead

    Panssarivaunu tuli heti mieleen ja niin myös löytyi muutama googlen kuvahaulla :)

    Edit: Nähtävästi löyty myös lentokoneessa oleva...
     
  4. Larry

    Larry Double Gearhead

    Koneistosta näkyi olevan jousi poikki. Edellinen omistaja oli ainakin pariin otteeseen sen "korjannut" ja kirjoittanut kannen alle paperilapulle pari neuvoakin.
    [​IMG]

    Paperin alla oli selluloidi(?)liuskoja ja niistä alimmaisessa kulkee jonkinlainen karva. Oisko sitten sille 24V:lle? Päällimmäisenä oli kirkas metallilevy. Ei kai näillä eväillä saa valoa aikaan?
    [​IMG]

    Jospa joskus jaksaisi etsiä uuden jousen niin voisi saada kellon kävelemään. Jousen korjaaminen ei luonnistunut, ei sitten millään; reiän siihen sain, mutta taivutusta ei kestä, vaan napsahtaa aina poikki. Melkoista näpertelyä.

    Itse myös arvelin lentokoneen kelloksi, mutta en googlella samanlaista löytänyt. Vaikuttaisi että yksi korvake on jo tehtaalla poistettu, sillä jälki on melko siisti. Tuo yksityiskohta voi auttaa alkuperän tunnistamisessa.
    Tankin kellotkin näköjään ovat hyvin samankaltaisia, ja niin ovat varmaan muutkin tuon ajan sotakoneiston käyttämät kellot. Valmistusvuosi tässä on mitä ilmeisimmin 1936.
     
  5. Martin460

    Martin460 Gearhead

    Siinä mielessä myös arvelin sen lentokoneen kelloksi, että siiihen on kirjoitettu paino 180g. Missä muussa laitteessa olis paino tärkeä? Ja ehkä sähkö on lämmitysta varten. Kello on tietääkseni hirmutärkeä lentokoneessa arvioimaan lentoaikaa ym.
     
  6. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Mitään en tiedä, mutta mielestäni viisarit ovat liian hienot jos kello olisi panssarivaunussa. Lentokoneen kellon puolelle tuolla ajatuksella kallistuisin myös. Tuosta Martin460 ajatuksesta että lämmitys, niin voisiko viisarit olla jotain ainetta jolla saadaan pimeässä "hehkumaan" eli näkymään.:D
     
  7. Martin460

    Martin460 Gearhead

Kerro tästä muillekin!