Keltaiset parkit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jaakkon, 26.1.2022.

 1. jaakkon

  jaakkon 3rd gear

  Moi!
  Pikku säätöä katsastuksessa on ja olisin neuvoa vailla. Mulla on alunperin suomeen tuolla asetuksella 1284/2002 tuotu jenkki jossa oli muutetut etuvalot valkoisilla parkeilla jne.
  Nyt vaihdoin siihen dot merkinnällä olevat jenkkivalot eteen joissa on keltaiset parkit. Ei mennyt läpi vaan vaativat vaihtamaan valkoiseksi. Yritin kertoa uudesta ”saa olla jenkkivalot” pykälästä mutta tuumasi että kun on alunperin maahantuotu tuolla pykälällä ei käy. Mitenhän tuon kanssa pitäisi mennä pitääkö se muutoskatsastaa noille uudelleen vai kuinka?
   
 2. Aulis Hämeenkorpi

  Aulis Hämeenkorpi Gearhead Bannattu

  Voi vittu tätä sosialistista Suomea. Tai sanotaanko että tuo katsastusmies on persereikä ja vittuillessaan tekee tuommosta. Jos on vähänkään pelimies ja kansanjärjellä varustettu katsastusmies ei olisi puhunut mitään vaan keskittynyt mahdollisiin vikoihin eli katsastukseen.

  Onneksi täällä katsastusmiehet on fiksuja eikä takerru tuommosiin höpöjuttuihin.
  Sanovat jos joku nivel tms. kannattaa laittaa kuntoon ja toki pomppauttaa jos on siihen oikeaa syytä.

  Minulla on uudemmissa ollut järkiään keltaiset parkit ja nehän tosiaan menee nykyään läpi vanhemmistakin, joka maahantuontikatsastetaan nyt sisään maahan.

  a
   
 3. grantorino

  grantorino Gearhead

  Ei muuta kuin toiselle konttorille, nykyään on valinnanvaraa.
   
 4. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Keltaisten parkkien kanssa asioiminen on aina ollut epäselvää. 2000-luvun alussa vaihtelin itsekin katsastuksen ajaksi keltaiset valkoisiksi ja katsastuksen jälkeen protestiksi katsastusaseman pihalla takaisin keltaisiksi. Keltaiset kun eivät kelvanneet katsastuksessa. Siitäkään huolimatta, että siihen aikaan mm. 5-sarjan uusissa BMW:ssä oli keltaiset parkit. Siis myös Suomimaahantuojan autoissa. Kysyin, miksi BMW:ssä saa olla keltaiset, ja tässä ei. Katsastusmies lähti pois eikä sanonut mitään. 1990-luvullakin UUTENA maahantuotuja jenkkiautoja hyväksyttiin ainakin joskus keltaisilla parkeilla. Käytettynä vanhan jenkin tuonut ei saanut pitää keltaisia parkkeja. 1970-luvulla joissain Peugeoteissa oli Suomessa UUTENA keltaiset parkit (ja ajovalot). Joskus niitä ei sitten kuitenkaan hyväksytty katsastuksessa, siis joskus 5 vuotta ensirekisteröinnin jälkeen. On se hienoa, että näin merkittävää asiaa on puljattu ainakin jo 50 vuotta ja edelleen eipäs/joopas puljaus jatkuu. Eiköhän siihen joskus joku selvyys tule.

  [​IMG]
  500-sarjan BMW keltaiset parkit 2003-2010.
   
  Kustom STW tykkää tästä.
 5. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Eikä se että parkki on keltainen, vaan vielä lisäksi vilkku ja parkki ei saa olla sama poltimo.
  Itse heivasin Magnumista erilliset led parkit puskurista mäkeen ja laitoin alkuperäset keltaset parkit/vilkut toimimaan. Inssi totes vaan, että DOTti valot ja tuontiauto, että ok.
   

Kerro tästä muillekin!