Kemppi Kempomat 150 ongelmaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja DaFox, 21.5.2017.

  1. ekam

    ekam 3rd gear

    Lisää mutta hiukan erilaisia ongelmia super kempomatin kanssa. Kone ollut 5-10v täysin käyttämättömänä ennen sitä vähällä käytöllä useampia vuosia. Perimätiedon mukaan kuitenkin ollut toimiva kone. Ekan kerran kokeilussa langansyöttä ei lähtenyt käyntiin, mutta piene suostutttelun jälkeen kuitenkin toimi. Ensimmäinen varsinainen hitsaustesti alkoi syöttö takkuilleb mutta kone toimi pääpiitetissään ok. Kolmas testi muutama takku ja sauman koepolttoa useita metrejä ja ei mitään sanomista. Varsinaisen käytön alkaessa 10cm saumaa ja jumi. Värkärkätty ja ihmetelty laitetta mutta ei eloa. Ei polta enää edes lankaa vaikka aiemmin poltti suuttimesta vapaana olevan langan. Kone hurisee mutta ei Napsu eikä tee mitään muutakaan kun kahvasta painaa. Seikkaperäinen selitys mutta olisiko ideoita mitä tuolle tekisi. Kahva ehjä ainakin vastusmittauksen perusteella... Apuja kellään?
     
  2. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    sulake menny!
     
  3. viijari

    viijari Gearhead

    Itsellä on nuo molemmat koneet. Toinen on isäni ostanut uutena joskus 1986 ja toinen tuli perintönä akkiukolta. Hyviä koneita molemmat. Super kempomattiin tuli ongelma kun jätin tilaan joka oli vissiin liian kostea. Eli vikana on ei syty lainkaan, eli suuri alkujännite puuttuu. Missä vika?
    Löytyy alkuperäinen ohjekirja, mut ei siinä vioista puhuta. Laittaisin mieluusti itse kuntoon.
     
  4. 240163

    240163 Gearhead

    Kortti sama molemmissa koneissa.
     
  5. Huttunenn

    Huttunenn 1st gear

    Ny on semmonen homma että oma super kempomat 150 ei anna lankaa ja polttaa vastuksia onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa ja jos on nii mikä on ollut avuksi
     
  6. Over the hill

    Over the hill 1st gear

    Aiemmin täällä oli juttua Super Kempomatin jännitteensäätöpotikasta. Oma valovirtakone tuli kuntoon vaihtamalla Kouluelektroniikasta hankittu potikka #2694103.
    Muitakin ratkaisuja varmaan on.
     

Kerro tästä muillekin!