Kenworth ja Jenkkirekat!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kenworth78, 6.9.2010.

 1. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Postasin tuossa ihan eri aihealueella kuvan omasta harrastimestani, ja se herätti pienoista keskustelua, tosin ihan sen aiheen vierestä, niin aattelinpa jos jotakuta kiinnostaa nämä jenkkirekat niin tässä muutama kuva omasta viimeisimmästä projektista.

  Jospa herättäs lisää innokkaita harrastajia rekkojen pariin.

  [​IMG]

  Ostohetkellä 2009, New Hampshire, USA.

  [​IMG]

  Vaati pientälaittoa ennen kuin päästiin kääntää keula kohti Newark:n satamaa, Youngstown OH.

  [​IMG]

  Yön turvin Nykin esikaupungissa.

  [​IMG]

  Jyväskylä 2009.

  [​IMG]

  Kevättalvea 2010.

  [​IMG]

  Kesäkuu 2010.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Elokuu 2010.
   
 2. homer

  homer Gearhead

 3. Romurauta

  Romurauta 1st gear

  Ristus että on komia! (pyyhkii kuolaa näppikseltä)
   
 4. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  Kyllähän sitä tuollaisia(kin) harrastais, mutta kun hyvä että riittää resurssit edes näihin maamoottoreilla varustettuihin henkilöautoihin. :cry:

  Mutta hienoa että joku minua rikkaampi yksilö näitäkin harrastaa. 8)

  On melko hieno, noin niinku väliaikais asussakin... :eek:
   
 5. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Tuossa on sitä jotakin! Kun olis ollu sillon rahnoo kun oli aikanaan ebaayssa kaupan oisin ostanu :D . Nuo kun oikeesti kulukee aika raikkaasti ni vois jonkuu kauhistuneen ilmeen saaha kun tumppais jonku jupin takapuskurissa 150km/h tulee 8) .
   
 6. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Tuota, tuota...mistäs alottas...no kiitoksista kivasta palautteesta tietysti :D .

  Eipä ne nyt paljon sen kalliimpia ole kun vähän erikoisemmat henkilö-jenkitkään. Itte alotin romislöydöllä jonka hankinta hinnalla ei olis paljon kuppasta Datsunia kummempaa saanu. Rakensin 4,5 vuotta periaatteella köyhän pittää kaikki tehä ite (sama periaate jatkuu edelleen). Sitten möin pois ja pääsin hankimaan tämän nykyisen mistä on haaveillu ihan pikkupojasta asti. No siinä ne rahat sitten menikin :rotfl: . Käyttökuluiltaan ja osiltaan on halavempikin kun henkilö-jenkki. Viepi naftaa maantiellä n. 18 - 30 litraa/100km riippuen kaasujalasta.
   
  MadMike tykkää tästä.
 7. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Paljonko tuollainen "normi"vireessä oleva jenkkirekka kulkee? Työreissuilla jenkeissä on tullut ajettua yöllä pitkiäkin matkoja highwayta ja tuntuu välillä siltä että vuokra-Chryslereillä ei pysy yöaikaan paahtavien rekkojen perässä ollenkaan. Hyvin näyttää tieto kulkevan edessä olevasta poliisiratsiasta. Huomaa heti, kun vauhti tippuu rajoitusten mukaiseksi. :rotfl:
   
 8. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Riippuu välityksistä mutta 120km/h - 180km/h (eikä oo kalavale). Omalla ajettu 145km/h (todellista nopeutta) ja vielä olis kiihtyny, epäilen et mänöö semmosen 150 - 155km/h. Ja rehellisesti sanoen ajettavuus vaan paranee kun vauhti kasvaa 8) .
   
 9. mke77

  mke77 3rd gear

  :D komiaas o...hienon oot värkänny, hattua sille!

  "...pikkupojasta asti.." niinpä :D silloin aikanna tuli luettuu muutamia numeroita "autopartio 525":eek:sta niin jäi simmone päähän pinttymä tommoseen "big Mama"-malliin :wink:
   
 10. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Tästä alotin 2004.

  [​IMG]

  Kun myin 2008.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 11. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Kiitos, kiitos. Tuohon sanomaasi kun lisää elokuvat Smokey and the Bandit ja Convoy sekä High Ballin' niin lopputuloksen sit tietääkin :D .
   
 12. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Tohon tyyliin mä rekan rakentasin ,jos sellanen ois.Hienoja ja tyylikkäitä laitteitahan nuo jenkkirekat ompi.Minkäslaisia kustannuksia siitä kertyypi kun tollasta rupeaa jenkkilästä tänne Pohjolan perukoille haalaamaan?Tulpa mieleen haikea muisto lapsuudesta:perjantai-ilta,saunavuoro,lenkki kiukaalla,Siesta-hiilihapoton appelsiinijuoma ja illan päätteeks telkusta tv-sarja Rekkakuskit!Voiko nassikka enää muuta toivoakkaan?Sais tulla kyl uusintana.
   
 13. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Riippuen kuinka ronkeli on mallin ja kunnon suhteen, mutta tuomisen arvoisen auton saapi Suomeen kilvitettynä n. 20 000eur+. Halavemmallakin saa mutta sit ne on niin romuja että kannattaa tarkkaan miettiä maksaako vaivaa rahdata. Mulla on parissa paikkaa tuttuja rekkaäijiä jotka tarvittaessa käypi kattomassa ja koeajamassa jne.
   
 14. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  No mulla toinen rajoittava tekijä on kerrostalo eikä mitään tallipaikkaa. Naapurit ei varmaan arvostais tuollasta ruudussa, ku ne ei pääsis ohi. :rotfl: Ja mäkin pyrin tekemään kaiken ite, osittain tän kroonisen rahapulan takia, mut kyllä mua kiinnostaa muutenki tehdä ite. Ei voi lyödä ku itteensä, jos kaikki menee päin persettä. :lol:

  Minkäs hintaisia tuollaseen sit osat on? :eek: Esim. vaikka jarru- tai muut kulutusosat? Ja mikä on kallein kohta rempata tuollasessa kolossissa? :eek:

  Ja tuon sinisen minkä oot jo myyny, muistan V8:n esittelystä. Maalaus oli mun mieleen ku liekeistä tykkään. Ei se muutenkaan huono ollut... :wink: :lol:
   
 15. Riku Rotten

  Riku Rotten 2nd gear

  Hieno on. :eek:
   
 16. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Ei jo tarkotus torpedoita sun sanomisia, mutta minkäs sille voi että tuosta ekasta autosta rakensin melekein kaiken paitsi sisustan sillain et seiso viikot kaverin maalaamon pihalla ja viikonlopuiks sain sen sit sisään sillä ehdolla et maanantai aamuna klo:06.00 piti olla pihalla. Et se siitä tallista :D . Itte tykkään kans tehdä kaiken mahdollisen itte. Molemmissa laitteissa omantyön osuus on siellä 90% luokkaa kaikesta mitä on tehty (rosterityöt, rungon maalaus, tekniset rempat, rungon jatko, pakputket...). Motiivin teki velipoika tähän uusimpaan. Edelliseen tehtiin yhdessä, ja liekit ja tekstaukset sitte väänsin yksin.

  Osat on aika kohtuuhintasia laidastaan. Koneremappa paketti n. 2000eur+, jarruosat on halpoja, kytkin paketti on siellä 700eur(kakslevykytkin kaikkineen) ja paljon pystyy tekee itte. Kalleimmat osat on varmastikin tuohon syöttöpumppuun varsinkin kun siinä lukee CAT, mut kun on hyvät suhteet aina KW:n tehdasta myöten niin apua ja vaihtoehtoja on ollu tarjolla ihan kivasti. Ainut mikä verottaa harrastusta ikävästi on osien rahdit Valloista, kontissa menee niin pirun kauan. Siks itte hoitanukkin aina sillain et noi suurimmat ja raskaimmat osat on jo siellä laitettu. Mut sit taas kestävyys ja luotettavuus näissä on omaa luokkaansa, ja kaiken vaihteistoista lähtien pystyy tekee itte.
   
 17. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Kiitos ja kumarrus :D .
   
 18. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  No perkele. Kohta mäkin joudun sitte raahaamaan tuollasen työpaikan pihaan. :rotfl:
   
 19. Quest

  Quest 3rd gear

  Meissä kaikissa 60- luvulla syntyneissä asuu pieni sisäinen Sonny Pruitt :rotfl:
   
 20. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Kaikki innokkaat on enempi ku tervetulleita harrastuksen pariin. Apuja saapi kyllä allekirjottaneelta ihan A:sta Ö:n. Kaikkiaan olen rakennellu näitä rekkoja (omat mukkaan luettuna) 6kpl ja muutaman muun auttanu kilipiin. Tähän astinen harrastuksen kohokohta kotimaassa oli kun saatiin Big Wheels:n kasaan 9kpl jenkkirekkoja 8) ! Enskesän tavotteeksi asetettiin 13kpl, et innokkaita tarvitaan :D . Tapahtumana aivan loistava ja erittäin hienosti ovat meitä kohelleet ja ottaneet vastaan. Tavallaan ollaan sit sunnuntaina päästy vielä vetää varttimailia Moto-Park:n rekoilla, mutta tänävuonna oli tapahtumat eri viikonlopuilla :( .
   

Kerro tästä muillekin!