Kenworth ja Jenkkirekat!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kenworth78, 6.9.2010.

 1. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

 2. captainpera

  captainpera 2nd gear

  Tuli tuossa mieleen kun komea vaaleankirjava Kenworth punnersi täällä Pohjois-Pirkanmaalla työmaan ohi aiheuttaen heti valtavaa huomiota tässä pihassa.

  Nyt kun näistä "jättirekoista" on mediassa jauhettu, niin olisiko nyt mielekkäämpää rekisteröidä pituuden puolesta pitkiä nokallisia jenkkivetureita tänne Suomeen, niin että kuormatila säilyisi järkevänä täkäläistä rahtiliikennettä ajatellen? Tietenkin paljon muitakin muutoksia joutuu tekemään, niinkuin täällä on puhuttu, mutta noin periaatteessa?

  Hartaasti vaan toivoisin katukuvaan noita enemmän. Jääkaappi-pakastinyhdistelmiltä näyttävät euro-rekat ovat vaan mielestäni tylsiä ja rumia.

  Scanian V8-moottorin äänet sopivan avaralla putkistolla miellyttävät kyllä korvaa suuresti.
   
 3. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  pituusmitat ei muutu... eli ei auta lakimuutokset. melkeen päinvastoin, koska pituudet pysyy samana mutta painot nousee. eli pienempi hytti on tässä valossa tuottavampi :( Saa samaan mittaan enempi ryönää kyytiin.
   
 4. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  En ole varma viittasitko nyt näihin yleisiin painojen korotuksiin (68t ja 76t) vai siihen 100-tonniseen puujunaan (road train) jota aletaan koeajaa erikoisluvalla Lapissa? Mutta jo nykyisellä moduulimitoituksella nokkamallin voisi kokonaispituuden puitteissa ottaa käyttöön jo nyt (B-juna ja lusikka-haarukka), jonkinlaisella räätälöinnillä, mutta ongelma löytyy tekniikan puolelta. Moduuliyhdistelmissä vaaditaan mm. ABS-jarrut, jolloin vanhemman veturin käyttö estyy (teoreettinen porsaanreikä on olemassa), mutta uusi ongelma löytyy kääntyvyyssäännöistä, kun taas tuoreemmissa malleissa tullaan näihin jo henkilö- ja lava-jenkeistä tuttuihin EU-säädöksiin.
   
 5. JuhaKuu

  JuhaKuu Gearhead

  Onko tämmöisestä kokeilusta jossain juttua?
   
 6. kojo

  kojo Gearhead

 7. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Uudessa Ajolinjassa ainakin 4/2013, tuli eilen. Trafin ukot olivat alkuviikosta koeajamassa ja tekemässä väistötestejä jne.
   
 8. captainpera

  captainpera 2nd gear

  Tuota 100t puujunaa meinasin, kun perheessä on kaksi pölliautoa. Uudehkot Scania ja Volvo. Tuli mieleeni, että josko nyt saataisiin näyttävää jenkki-nokkamallia tuohon Suomen raskaanliikenteen harmaaseen massaan. Noihin uusiin säädöksiin, testeihin ym. en ole perehtynyt oikein mitenkään.
   
 9. Lord of flies

  Lord of flies 3rd gear

  Odotan kyllä mielenkiinnolla, noiden isojen rekkojen tuloa puujuniksi, kun tulevaisuudessa työskentelen kuitenkin metsäalalla työnjohdon puolella.
  Mielenkiinnolla nähdään tuleeko pian kuinka paljon metsäteiden parannuksia tehtäväksi, kun aletaan ajaan noilla isommilla 68t ja 70t rekoilla metsäteitä.

  Paljonko jenkkilässä saa olla maksimissaan rekan painot?
  Mulla kun on semmonen käsitys että painot olis pikkase pienemmän kuin meillä, noin niinku pääsääntöisesti.
   
 10. captainpera

  captainpera 2nd gear

  Vapaamman äiti-Venäjän puolella näkee nykyisin suht runsaasti esim. Freightliner Cascadiaa ja VN Volvoja. Mitat vaikuttaisivat identtisiltä jenkkilään verraten. Ilmeisesti noilla ei saa edes ylittää byrokraattis-totaliaristisen Eurostoliiton rajaa?
   
 11. JuhaKuu

  JuhaKuu Gearhead

  Ruotsissa on ollut ajossa ainakin kaksi 30m 90t pölliautoa vuodesta 2008, ilmeisen hyvin on mennyt. Netistä löytyy tietoa hakusanalla "en trave till".
   
 12. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Jenkkien painot osavaltioiden välisissä kuljetuksissa on muistaakseni 40 vai 42t (5aks. yhd.). Mutta osavaltiokohtaisesti on sitten suurempia painoja, Michigan taitaa olla kärkipäässä, olisko junapainot olleet siellä +100t.

  Tuo syksyllä tuleva 68t / 76t ei varmaankaan ole vielä niin iso ongelma, koska faktahan on että jätkät vetää nyttenkin noilla painoilla ja isommillakin kun puuta telataan jne. Mutta tuon 100t "Road Trainin" näen jo turvallisuusriskinä talviaikaan. Kesällä menee varmasti hienosti päätieverkolla, mutta en kantateille lähtisi, missä pientareet on jyrkät ja kapeat. Talvella luulen ongelmana olevan vetorattaan pito ja täysperävaunun heittelehtiminen. Tuollaisella töpöllä nupilla kun ei mahda mitään jos jompa kumpa kärry lähtee heittämään. Vetopito on varmasti ongelma kun se on jo nyt, jatkuvasti on yhdistelmiä kiinni siellä sun täällä talviaikaan.

  Tuo Swedujen ratkaisuhan poikkeaa siinä että se koostuu täysperäveturista ja B-junasta, eikö? Jolloin vetoauton painoa on enempi.
   
 13. ajk

  ajk 3rd gear

 14. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  http://www.youtube.com/watch?v=i0Dmdii7Wk8

  Mitattu pyöräteho 385kw (523,6hp) ahtopaineella 32psi, ei saatu sään ja dynohallin tuuletuksen takia nousemaan 38psi:n mitä ajossa saa. Arvio todellisesta pyörätehosta max.paineella noin 580+hp.
   
 15. t8

  t8 Gearhead

  [​IMG]
  tommosen volvon bongasin viikonloppuna tampereella
   
 16. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

 17. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Jep, kiitos onnitteluista! Hieno reissu oli kaikin puolin ja mukavaa oli.

  Tämmönen odottaa Valloissa Suomeen lähtöä. GMC General, Detroit Diesel 8V92TA, 2-tahti diesel, V8, 500hp. Autossa uudet renkaat (kaikki), ihan paketista otetut pystyputket, uusi laturi, ulosotto ja hydrauliikka jne. Koko telin yli olevat lokarit ja Jake Brake saatavilla. Tarkoitus pistää heti leimaan kun saapuu =).

  Ollut koko elämän farmarin käytössä ja ajettu vain syksyisin ja keväisin. Viimeiset 10v. säilytetty sisällä. Erittäin siisti alkuperäiskunto.

  [​IMG]
   
 18. Hullunen

  Hullunen 3rd gear

  sehän on komia jo nyt :)
   
 19. jallu81

  jallu81 3rd gear

  On se helkkarin hieno laitos! eikä ihan mikään yleinen enää jenkeissä, euroopasta ja pohjoismaista puhumattakaan ;)
   
 20. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Kiitos kannustuksesta. Ihan ok ja mikä parasta alkuperäiskunnossa, et pikku fiksauksella saa todella nätin.
   

Kerro tästä muillekin!