Kerran vielä kärryn vetämisestä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja dean66, 26.5.2008.

 1. dean66

  dean66 Gearhead

  ei nuista aikasemmista osunut silmään tämmöinen mieltä askarruttanut case:

  - ymmärtääkseni nykyään kun asentaa vetokoukun ihan normaaliin henkilövaunuun, sitä ei tarvitse erikseen muutoskatsastaa ja täten tuleeko otteeseenkaan koskaan merkintää vetolaitteistosta?

  - jos ei, niin mistä sen tietää, miten isoa kärryä saa vetää?

  vai tuleeko se paino jonnekin kuitenkin, siis olenko väärässä jo ensimmäisessä kohdassa :)

  sillä vaan, että jos tuommoseen capriceen laittaisi koukun, niin voisikohan sillä vetää metsistä nuita raatoja trailerilla ilman paino-huolia..

  -a-
   
 2. elkamiina

  elkamiina 3rd gear

  No tohon en osaa vastata muuta kuin sen että omassa käyttiksessä ei koukkua ollut ja sen itse siihen laitoin, enkä katsastanut.
  Hauskinta oli se että ko. tiedot vaunun vetämisestä luki silti jo otteessa valmiiksi :eek:

  Kyseessä siis -99 Volvo, eli onko se noissa "uudemmissa" jo valmiiksi tuon katsastustarvemuutoksen vuoksi??

  Ja kyllähän ne painot sinne otteeseen tarvitaan, parhaiten varmaan osaa auttaa leimakonttori tässä asiassa, antaavat varmaan sulle vaan uuden otteen mihin ko. painot on lisätty 10.40€. :rotfl:
   
 3. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Oteuudistusten myötä taitaa kaikkiin tulla vetopainot automaattisesti. Itsellä ilmestyi tammikuussa rekiströidessä koukuttomaan -88 ensirekisteröityyn vetopainot, vaikkei koukkua ole koskaan ollutkaan... Nyt on 8)
   
 4. RB-440

  RB-440 1st gear

  Jos saat samat painot, kun mun Capriceen tuli, niin tuskin se paljon enempää vetää jaksaisikaan. Tietysti asennuksen yhteydessä jostain AKEn arkistoista voipi yhtä yllättäen ja pyytämättä kaivautua esiin myös koukun tiedot, joten todellisuudessa sillä ei ehkä saakaan vetää 2720kg. Mistäpä tuon tätä nykyä tietää.
   
 5. elkamiina

  elkamiina 3rd gear

  Tota mää vaan mietin kun otetta luin, Mulla S80 Volvolla merkitty jarruttoman vaunun kokonaispainoksi 500kg!! Johan toi normi kevytkärryn kokonaispainokin on jo 750kg :eek:
  Eikä sen hirveesti pitäis auton painosta johtua kun sitäkin on 1620kg omamassaa.
  Mistähän ne nyt ton 500kg on keksiny? Täytyy olla varovainen seuraavan puutarhajätekuorman kanssa ettei massat pauku yli. :poff:
   
 6. Putte

  Putte 1st gear

  Arpomalla ne painot tuntuu sinne otteeseen tulevan.

  Peräkärry ei ratsiassa punnita, vaan se kokonaispaino katsotaan rekisteriotteesta ja jos tavaraa on kyydissä niin lasketaan automaattisesti kokonaispainon mukaan näissä henkilöauton peräkärryissä. Ei muuta kuin konttorille tinkaamaan korjausta otteeseen.
   
 7. tnt73

  tnt73 1st gear

  Mun Chevy vanillapa saa vetää jarrutonta jopa 450 kg :pinup: Repikää siitä. Jarrullista saapi kiskoa vissiin viis kertaa jarruttoman painon, jos ei enemmänkin enpä muista :odroll: Perseestäkö lienee rajat revitty, vaiko hihasta pudotettu?
   
 8. Putte

  Putte 1st gear

  No mulla putos viime syksynä Oldsissa jarruton 750 kilosta 475 kiloon ja jarrullinen 1500 kilosta 975 kiloon. Seuraavan kerran kun otetta uusitaan, niin kuulemma korjaantuvat noi vanhan otteen painot uuteen otteeseen. Näkis vaan, voihan se olla että AKE:n uudet hienot ohjelmat arpovat taas jotkin uudet painot.
   
 9. RB-440

  RB-440 1st gear

  Mahtaa se olla poliisisetilläkin kivaa maantiellä, kun autoilijalla on mukanaan nippu eri-ikäisiä papereita, joiden mukaan auton ominaisuudet poikkeaa eri vuosina merkittävästi. Kyllä noi AKE:n itse tekemät virheet pitäisi korjata aina samantien kun ne tulee ilmi ja virheentekijän laskuun.
   
 10. transport01

  transport01 3rd gear

  Korttia katsottaessa ei tarvi punnita, mutta auton vetopainoa katsottaessa täytyy. En minä ainakaan maksaisi sakkoja laillisen yhdistelmän vedosta.

  Jos painot katsottaisiin pelkästään otteista, niin silloinhan yli 90% liikenteessä olevista kuormatun jarruttoman kevytperävaunun vetäjistä voisi saada sakot.

  Aika harvassa ne autot, joilla saa vetää 750 kg jarrutonta.
   
 11. RB-440

  RB-440 1st gear

  Mielenkiintoiseksi tilanteen voipi käytännössä tehdä se, että auto, jossa on vuosikaudet ollut jarruttoman kärryn vetopaino 750kg, voipi saada arpajaisissa uuden painon, kuten tuolla edellä sanottiin, esimerkiksi 475kg.

  Sitä ei välttämättä omistaja edes tule katsoneeksi, kun minkään tiedon ei pitäisi muuttua normaalia vuosileimaa hakiessa. Mutta jos sitä yhdistelmää sitten alettaisiin tosiaan ratsiassa punnita, ja saataisiin tulokseksi sanotaan vaikkapa 685kg jarrutonta vaunua kuormineen, niin mitäs se vaakavirkamies sitten sanoo ja minkä paperien perusteella?
   
 12. impala1968

  impala1968 Gearhead


  Eipäs muuten katsota. Kytkentämassa on se mikä määrää ja sen määrittämiseen on vain yksi keino eli vaaka. Ajokorttivaatimukset katsotaan papereista
   
 13. Jza

  Jza Gearhead

  Totta. Mutta ei mulla ole kyllä koukullista autoa ollut, missä toi jarruton massa olis pienempi ollut :eek: Nykyinenkin käyttisruppana repii otteen mukaan 750 kiloa jarrutonta ja 2000 jarrullista.

  Jos toi massa katottaisiin kokonaispainon mukaan, niin melkein joka trailerissa se on 3500 kiloa mitä olen itte vetänyt. Harvassa on se veturi, joka tuommoista saisi kiskoa perässään.
   
 14. Putte

  Putte 1st gear

  Kyllä sulla sitten on ollut kevyitä kulkuneuvoja. Periaatteesa kaikilla autoilla, joiden oma massa on 1.000 kiloa, saa vetää 750 kilon jarrutonta ellei auton valmistaja toisin määrää tai AKE:n systeemi arvo jotain muuta.
   
 15. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Millä autolla ei saa vetää 750kg jarrutonta? Mun siskolla oli Nissan Micra ja sillä ainaki saa vetää ton 750kg jarrutonta ja se ainaki on aika pieni ja kevyt auto
   
 16. pumpuli

  pumpuli 3rd gear

  Aikoinaan meinasin Satelliteen katsastaa koukun ni maahantuojan paperin mukaan suurin sallittu massa jarruitta 400kg,ja venetraileria katsastaessa sano leimamies et älä laita vielä kilpee kii ku ei E-kadetin vetokyky riitä tyhjällekkään railerille,olman kilpee sai ajella,eikä väliä onko kyyissä mitää vai ei.Mutta tästä on jo aikaa ,ennen EU.ta.
   
 17. Tuumer

  Tuumer Gearhead

  No mun vanhan mallisella 9-3 Saabilla ei saa vetää 750kg jarrutonta, vaikka jarrullista saakin ottaa 1600kg.
  Taitaa olla siis autonvalmistajan määräämät kilot. :x
   
 18. Putte

  Putte 1st gear

  Tai AKE:n ohjelmavirhe. Onko noi painot ollut sulla aina otteessa noin.
   
 19. pumpuli

  pumpuli 3rd gear

  Kyllä vahva epäilys ohjelmamokalle.
   
 20. Jza

  Jza Gearhead

  Sama epäilys täältä. Jos kerran saa kiskoa noinkin paljon jarrullista, niin ei se valmistaja varmaan ole rajoittamassa jarruttoman painoa. Eiköhän se valmistajan rajoitus ole lähinnä voimansiirron suojelemiseksi tehty ja ei se jarrullinen kärry sitä tekniikkaa yhtään enempi säästä... Tai mistä noista naapureista tietää :wink: Luulis kuitenkin saappaankin pysähtyvän kahdeksastakympistä 750 kärryn kanssa, jos se pysähtyy parista sadasta ilman sitä täydellä kuormalla... :odroll:
   

Kerro tästä muillekin!