Kertomus auton ostamisesta jenkeistä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jakke, 1.4.2009.

  1. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mitä mä tätä kuviota ymmärrän niin tässä on kotimainen välittäjä, amerikassa asuva suomalainen rahtaaja sekä amerikkalainen auton myyjä. Jokaisen kohdalla voi homma kusta mut ensiksi mainittu saa paskat niskaansa riippumatta missä se oikea syy on.
     
  2. hlappis

    hlappis Gearhead

    itse tilasin n.pikkasen vajaa vuosi sitten e-body peltejä uniikki renkaista ja vielä on saamatta osasia,mutta ihan asiallisesti on ilmoittanu mikä on tilanne..viimeiset osat tuli ilman kuluja mhuoltoon kirjeen kanssa että usassa rahtaajalla käyny pahoja mokia ja osat jääny johonkin..tuntuu että ei ole tuo välittäjän homma mitään herkkua kun ei nuo autot/osat ole aina omissa käsissä että saisi ehjänä tai oikeeseen maahankaan menemään.....paska homma,onkohan minun vinyylikatto ja kylkipala tuon chargerin kontissa? :odroll:
     
  3. palotila

    palotila Gearhead

    Itse vähän samanlaisessa tilanteessa olleena, sanoisin että on se raukkamaista kun ei viitsitä/uskalleta edes puhelimeen vastata. Pannaan pää pensaaseen niinku pupujussi.
     
  4. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Kyllä se nyt vaan niin on että kyseisen toimittajan kautta on tullut enemmän autoja suomeen,kun jäänyt tulematta! Katkosia ja viipymisiä on kyllä tainnut tapahtua useamman kertaa mutta itse oon saanu kaiken mitä on luvattu! Joskus onnistuu joskus ei! kyllä minä jaksan nostaa kaikesta huolimatta hattua kun joku kehtaa yrittää! ei tolla touhulla tässä maassa kovin paksuja makkarasiivuja leivän päälle veistellä!
     
  5. Jakke

    Jakke 3rd gear

    Kukaan ei varmasti ole vastustanut yrittämistä tässä maassa.. Kyllä tämä ruosteisten romujen virittäminenkin on yrittämistä mikä ei kaikille sovi.
    Se että luvataan mutta ei täytetä ei ole mitenkään hatun noston arvoista.
     
  6. gremlin

    gremlin Gearhead

    Juukylla, ''Edustamme monia merkkeja'' ja mitaan merkkeja ei mainita.
    Muutenkin haiskahtaa sivujen perusteella aikalailla erikoiselta touhulta,
    Ja varsinkin kun ''lainaa'' firmansa nimeks saman kun tommosella pikkusella ameriikkalaisella vannepuulaakilla...
    http://www.uniquewheel.com/
     
  7. uwheels

    uwheels 1st gear

    Kyseisestä autosta on tarjottu asiakkaalle rahat takaisin, toista jo Suomessa olevaa autoa, 68 R/T Chargeria tai vielä valitettavaa odotusta. Hän valitsi viimeisen vaihtoehdon ja yritämme saada auton amerikkalaiselta avustajaltamme Suomalaiseen rahtifirmaan seuraavan viikon kuluessa.

    Yrityksemme ei ole vielä täysin valmis, viimeistelemme omia toimitiloja parhaillaan. Verkkosivumme eivät ole myöskään valmiit vielä, joten siellä ei ole kalustoa eikä tarkkaa tietoa tuotteista. Nykyiselläkin 16-18 tunnin työpäivillä menee 6-10 kk ennenkuin homma on todella toiminnassa.

    Kiinostuneille ja epäileville myytävää kalustoa on Suomessa jo lähes 30 kpl, mm. -63 Impala SS 409 4 speed, 1973 Challenger 340 auto, 1968 Charger R/T 440 auto, 1958 Edsel Citation 2d HT, 1967 Fairlane GT 390 avo, 1969 Continental Mk III, 1968 Continental Coupe, 1963 Imperial 4d HT, 1969 Roadrunner 383 4 speed, 1969 Sport Satellite Wagon, 1969 Satellite Wagon, 1971 Dodge Superbee, 1972 Dodge Charger, 1974 El Camino....

    Unique Wheels Oy
     
  8. JKF

    JKF Gearhead

    Missäs näistä olis kuvia nähtävillä, vai onko firman toiminta niin kuralla, ettei onnistu?

    :lol:
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Sanottiinko tuossa edellisessä viestissä että homma on vielä vaiheessa?
     
  10. JKF

    JKF Gearhead


    :rotfl: Joo, sanottiiin. :rotfl: :rotfl:

    Miettikääs ny jos bisnestä tehtäisiin tuohon malliin yritysten välillä ja siellä alkaisi joku mussuttaa tilaajalle tuohon malliin, kun toimitus on liki vuoden myöhässä. Siinä ei paljon auttais selitykset, että toimintaa ei ole saatu vielä rullaamaan, että odotelkaa vaan rauhassa vielä 6-10kk, niin ehkä se siitä.

    Ja siitä on aivan turha kitkuta, että hommien hoito jenkkilän päässä tökkii ja asialle ei voida mitään. Se on sen yrittäjän tehtävä järkätä ne kontaktinsa siellä niin, että ne toimii, ennen kuin alkaa urheilemaan. Ei se auton osto ja lähetys suomeen jenkkilästä ole mitään rakettitiedettä, kun olen siinä jopa itsekin onnistunut. Työtunteja se vaatii, mutta siitähän se asiakas maksaa, eikö?
    Tämä kyseinen firma vielä kehuskelee sivuillaan hyvillä jenkkilän kontakteilla, joka kyllä pistää hieman mietityttämään, jos toiminnan taso on noinkin ala-arvoista.

    Niin, niitä jo maahantuotuja autoja ei siis ole mahdollista nähdä missään tai edes kuvia, vai?
     
  11. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    se nyt van on niin että vanhat autot on katoava luonnonvara ei niitä puissa kasva ja sen kanssa täytyy elää.

    jos haluaa nopeasti ja on massia ,niin saahan noita suomestakin muuta kun tekee luovarit ja ajaa auringonlaskuun :rotfl:
     
  12. fumiv

    fumiv 3rd gear

    MDA Classic Cars

    Viitaten toiseen topicciini "menikö rahat", niin käytössä on nyt sitten just tuo tässäkin keskustelussa mainittu ruotsalainen firma. Ehkä se sitten on niin, nyt koko summan autosta jo maksaneena, että kylmänä saa odotella mitä jatko tuo tullessaan. Pidän ihan selvänä, että MDA tekee kaupat Jenkeissä vasta saatuaan asiakkaaltaan rahat joten homma voi tietysti kusta monessa kohtaa. Toisaalta, ymmärrän menettelyn sikäli että jos ostajat menis puihin sitten kun auto on täällä, niin firma kantaisi koko riskin projektista ja jos kauppaa tehdään paljon on riski vastaavasti isompi mittakaavaltaan.

    Mutta onko se sittenkään todennäköistä että joku firma/henkilö vaan koko ajan puhaltaa rahat ja vielä olisi pystyssä/vapaalla? MDA:llakin taitaa kuitenkin olla ainakin sivujen mukaan toimitilat, korjaamo ja ovat tekemässä uutta toimipistettä Tukholmaan. Lohdutanko vaan itseäni...?
     
  13. Quest

    Quest Gearhead

    MDA huutanut yhden projektin munkin nokan alta, jättivät sitten maksamatta sen myyjälle kun eivät saaneet sitä kaupaksi. :argue:
    Jenkkipalstoilla varoitusviestejä tämän "ostajan" toimintatavoista.
    Jos sun auto suoralla kaupalla, niin Ok. Jos huutokauppapeli, niin voi onnistua, tai sitten tulla ylimääräisiä kuluja (joku toinen todella kiinnostunut huutaa hintaa reipaasti ylös arvioidusta) tai sitten jää ilman (palauttaa rahat tai yrittävät etsiä vastaavaa)
     
  14. fumiv

    fumiv 3rd gear

    MDA

    Mielenkiintoista kuulla Quest. Käsittääkseni auto on ollut suoraan myynnissä heillä/heidän kumppanillaan jenkeissä, ja se oli heidän omilla sivuillaan ollut jo useamman viikon. Remains to be seen...

    Osaatko valistaa mistä näitä jenkkikeskusteluja löytyisi, olisi mielenkiintoista käydä lukemassa kommentteja?

    Onko kellään kokemusta siitä että kyseinen myyjätaho olisi toimittanut auton tänne Suomeen?
     
  15. torino71

    torino71 1st gear

    uniikkipyöristä ollaan useasti tilattu osia ja kaikki ollaan tähän asti ainakin
    saatu ihan kohtuu ajoissa.Ei ole kyllä ollut toiminnassa moittimista , päinvastoin.
     
  16. vennizzz

    vennizzz Gearhead

    Unique wheelsistä tilattu tavaraa ja homma on toiminu hienosti.
     
  17. Jakke

    Jakke 3rd gear

    Varmasti on toiminut, mutta miun kohdalla ei ihan niin kuin odotin. Nyt kuitenkin auton pitäisi odottaa konttiin pääsemistä. Mikä pitäisi tapahtua jo tällä viikolla. Eli vielä odottaminen jatkuu, jatkunut jo 10kk
    Tää voi hyvin olla yksittäinen tapaus ja huonojen sattumusten summa.
     
  18. fumiv

    fumiv 3rd gear

    vedonlyönti, pullakahvit?!

    tilasin ja maksoin siis -57 fordin ruotsalaiselta MDA classic cars - liikkeeltä siten että fyffe maksettu nyt vappuna kokonaan. Näkyy olevan kaikenlaista schaissea ruotsalaisilla keskustelusivuilla tämän firman toiminnasta ja pahimmillaan pelkään että meni rahat kankkulan kaivoon. Auto nyt jenkeissä, sanoivat että 6-8 viikkoa normaali toimitusaika.

    Päivämäärän lähemmäs arvanneelle, tai sitten ekalla joka sanoo etten saa koskaan autoa, tarjoan kunnon pullakahvit. Jälkimmäiset lankeavat sanotaan ensi vuoden juhannuksena, jos mitään ei ole kuulunut. Peli auki...?
     
  19. Miniucco

    Miniucco 1st gear

    Selailin talvella huvikseni netistä mitä rapakon takana myynnissä ja sattumalta eräs auto oli mielestäni hinta laatu/suhteeltaan sopiva.

    Otin yhteyden myyjään, joka ei juuri autostaan mitään kertonut.
    Sen jälkeen otin yhteyden Panu Virtaseen (Cambria Enterprice), joka kävi katsomassa ja koeajamassa kyseisen auton (yritti vielä tingata valmiiksi tinkaamaani hintaa).

    Panu soitti ja suositteli autoa ostettavaksi, kun seisoi auton vieressä. Sanoin, että tee kaupat. Hän maksoi varausrahan ja seuraavana päivänä kävin maksamassa pankkiin koko auton hinnan sekä lähetin Panulle suoritetusta maksusta skannatun kuitin, tietysti pankin leimoineen.

    Auto tuli Helsinkiin sovitussa kunnossa, aikataulussa sekä hinnassa.
    Akka vain riemastui kun ahtaalle pihalle ilmestyi yhtäkkiä yksi auto lisää. (Huoneiston lämpötila viileni muutamaksi päiväksi n. 5 astetta... 8) )

    Suosittelen Panua!! (mutta en kalliiksi käyvää ilmastointilaitetta :poff: )

    edit: kirjoitus häröt
     
  20. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    niimpä... akka aina sitä ja tätä.

    Onkohan homoilla helpompaa ?????

    MÄ haluaisin vaihtaa 94 avo camaroni 71-73 avo mustankiin.

    Mun naiseni haluaa myydä camaron suoraan, paskat sitä kukaan edes ostais, itellä siin kiinnni ca 24000 !!! Enkä viitsi sitä myydä alle 18 tonnin !!!
    Seiskööt tallissa camaro, sitt 6 vuoden päästä on paha paikka kun poikani saa kortin . Kumpi turvallisempi 150 HP mustanki , vai +350hp camaro !!! :mad: :mad: :mad:
     

Kerro tästä muillekin!