Keskimutteri + momentti?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja rodhot, 25.4.2005.

  1. rodhot

    rodhot Gearhead

    Tuli hommattua tuollaiset yhdellä mutterilla kiristettävät aluvanteet.Onkohan mutterille annettu jokin ohje arvo momentille?Kyseisen valmistajan (toora) sivuilla ei liiemmin ollut infoa.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    pitäiso olla ohjearvo, kun tollaisen kiristys täytyy mielellään tehdä momenttiavaimella.
     
  3. KajS

    KajS Gearhead

    Vähän mututietoa: Joku vannevalmistaja toimittaa vanteiden mukana sellaisen pitkän avaimen keskimutterin kiristykseen. Säätö tapahtuu kiristäjän painon (?) mukaan, ts. taulukosta tsiigataan, että kuinka pitkä varsi 130 kg tosimiehelle ja kuinka pitkä 65 kg kukkakepille.

    Jos löydän faktaa, laitan tänne. rodhotille vinkki: älä hosu, voi mennä itsearvioiden metsään koko homma tai käydä kuin sille golffille, joka oli menettänyt etupyörän tarvontiellä pari viikkoa sitten.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muutama vuosi takaperin (2/02) V8:ssa pistettin PT Cruiseriin tuollaiset vanteet. Jutussa oli kuva avaimesta ja selostus "säädöstä" mut ei mitään arvoja. Tieto olis tärkeä kun vanteet tulee rata-ajoon.
     
  5. rodhot

    rodhot Gearhead

    Ja edellisen kirjoitti rodhot.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eikös ne keskusmutterit muinon esim. Veteissä mäiskitty momenttiin lyijyvasaralla niistä mahdollisista spinnereistä? Vastaavan näyttivän mustatmiehet tekevän MTV:N Pimp my riden jaksossa, missä pistivät Eldon alle kullattupinnaiset keskusmutterivanteet??
     
  7. Nappula

    Nappula Gearhead

    Jotenkin sillain luki veekasissa noista veten vanteista että tehtaan ohje oli että iske 8 kertaa kovaa ja aja muutama 100 mailia ja iske 8 kertaa kovaa, karua mutta toimivaa
     
  8. VRC

    VRC 1st gear

    Joskus olin laivoilla töissä ja konehuoneet tietty kiinnosti, lueskelin huolto-ohjeitakin, esim. moottoreiden kannenpulttien kiristysohjeetkin meni jotenkin niin että "kolmen metrin vipuvarsi ja 2 miestä" :eek:

    Vähän sitä ensin ihmettelin mutta noinhan se sujuu kyllä tietyllä tarkkuudella.
     

Kerro tästä muillekin!