Keskustelujen nostojen rajoitus

Ketju osiossa 'Overdrive tiedotteet ja palaute', aloittaja JTP100, 27.7.2017.

 1. JTP100

  JTP100 3rd gear

  Keskusteluissa joillakin ketjun aloittajilla tuntuu olevan tarkoitus saada keskustelu nostettua etusivulle riippumatta siitä onko siihen mitään oikeasti uutta lisättävää. Voisiko olla järkevää rajoittaa keskustelujen nostoja etusivulle esimerkiksi niin, että kuukausi aloittamisesta sitä ei enää nostettaisi tuoreimpien kommenttien joukkoon. Mikäli joku vielä haluaa kommentoida asiaa, varmasti löytää sen halutessaan omalta osastoltaan. Tämä voisi vähentää joutavanpäiväistä jauhamista, jonka tarkoitus tuntuu olevan itsensä esille tuominen, eikä autoharrastukseen liittyvä kommentointi niin kuin käsittääkseni tämän palstan tarkoitus on.
   
 2. Karpov

  Karpov Gearhead

  Öö?

  Itse seuraan "uudet viestit" ja valitsen sieltä mielenkiintoisdt aiheet joita luen tai vastaan. Ei tänne nykyään niin paljon viestiä tule etteikö kerkeis.
   
  palontie, mpower, Pertti K ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Ei jatkoon
   
  palontie ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Sama vika karpovin kanssa
   
 5. valpas

  valpas Gearhead

  Jos esim. johonkin vanhaan työkalukeskusteluun tulisi lisää asiaa, eikä se pomppais uusissa viesteissä alkuun, tai yleensäkkään näkyville, niin kuka sen huomaisi?
  Ei kaikkia otsikoita tarvi avata, jos ei taho. Ei ne haittaa, vaikka ne siellä ovatkin.
  Joskus vaan voi olla ihan asiaakin väärän otsikon alla, ja jää näkmättä, jos hyppää yli.
  Eli tärkeämpää olisi pysyä otsikon alla olevassa asiassa.....
   
  T. ja Pertti K tykkäävät tästä.
 6. JTP100

  JTP100 3rd gear

  Tottahan tuo on ettei kaikkia otsikoita tarvitse avata, jos ei kiinnosta. Välillä vain vaikuttaa tästäkin palstasta tulevan enemmän suoli24 tasoinen jauhaminen. Onneksi suurin osa keskustelusta/keskustelijoita on asiallista porukkaa. Saatoin olla väärässä rajoituksia ehdottaessani mutta eipä ollut ensimmäinen kerta..
   
 7. Karpov

  Karpov Gearhead

  Niin tai mitä sitten jos topicci x on etusivulla?
   
 8. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Ei se siellä sen vuoksi ole ettei ketään kiinnosta
   
 9. Karpov

  Karpov Gearhead

  Meinasin että mulle on yks sama mikä siellä kiikkuu. Lukijalla on toistaseks vielä oikeus valita lukemansa.

  Okei mullakin huru-viestejä paöjon, mutta vain 10% tekniikkapuolelle laitettuna ne ylittää 60kpl :D
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 10. T.

  T. 3rd gear

  Minusta on hyvä kun jotkut jaksaa vielä hakea vanhoja ketjuja ja jatkaa niihin kun asiaa on. Enemmänkin pitäisi varmaan miettiä sitä tarvitseeko jokaiselle mieleentulevalle asialle perustaa omaa ketjua. :rolleyes:
   
  Pertti K, rane58, wilburi ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. JTP100

  JTP100 3rd gear

  Mikä kellekin tuntuu tarpeelliselta on jokaisen oma mielipide, mutta hyvinhän tuo tuntuu löytyvän sellainenkin ketju johon tuntee tarvetta kommentoida vaikka se ei kuulu edes tuonne etusivulle nostettavien joukkoon...
   
 12. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Miten se sitten päätetään mitkä ketjut saa nousta etusivulle ja mitkä ei?


  Joku tyyppivian korjaamiseen keskittyvä ketju jossa puidaan 30 sivullista vikaa ja sen diagnoosia, sitten joku keksii korjauksen siihen, saako sitä nostaa vai ei kun kyseessä kuitenkinn jo vakituisesta liikenteestä poistunut automalli (tosin ne on kadonnu sen vian takia liikenteestä)

  Valkosivurenkaiden putsaamiseen liittyvä ketju kun 60 luvulla käytettyä pesuainetta onkin taas saatavilla, mutta se on lattiavahassa
  Saako sellaista nostaa?


  Entäs kysymitähaluat tyylinen ketju joka on uinunut kuukausia vai pitääkö jokaiselle kyssärille tehdä oma ketjunsa, tyyliin mikä pultti jako ja ET on deltassa et tietää ostaa siihen 3 vuoden päästä aluvanteet
   
  rane58 tykkää tästä.
 13. Karpov

  Karpov Gearhead

  Annetaan ketjun alottajan päättää koska hän on aktiivinen odn käyttäjä.
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 14. JTP100

  JTP100 3rd gear

  Päätökset tekevät palstan ylläpitäjät, eivät kirjoittelijat. Käytän kyllä od:a lähes päivittäin vaikka en mikään sarjakommentoija olekaan. Etusivun voisi mielestäni muuttaa sellaiseksi, että siellä näkyisivät uusimmat aloitukset, eivät välttämättä viimeisimmät kommentit. Uusimmat kommentit voisivat näkyä niinkuin tähänkin asti aiheeseen liittyvän otsikon alla, (työkalut, merkkikeskustelu, mobilismi jne). Tämä antaisi uusille ketjuille paremman näkyvyyden, kun ne eivät hukkuisi näiden "juupaseipäsoottyhmäiteoot"-keskusteluiden, joita joku vähemmillä puilla lämpiävä voisi sanoa paskan jauhamiseksi, viimeisimpien kommenttien alle.
   
 15. valpas

  valpas Gearhead

  Jos täällä päivittäin käväsee, niin uudet viestit selaamalla pysyy ajan tasalla asioissa, jotka kiinnostaa. Jos ei kiiinnosta, niin hyppää sen otsikon yli, niin helppoa se on.......
  Jos menee sellaseksi, että uusimmat kirjoitukset ei pomppaa etusivulle, niin lopetan kirjoitteluni täällä, ja keskityn muuhun tekemiseen. Uudet viestit jää helposti näkemättä, jos otsikko kerrallaan pitää jostain haeskella.....
  Jos joku haluaa selailla vain otsikko kerrallaan jostain osiosta vain niitä juttuja, jotka kiinnostaa, saa tehdä niin, välittämättä siittä, mitkä ovat viimeiset kirjoitetut viestit koko foorumissa.

  Miksi pitäisi jotain nyt muuttaa?

  Mikä on asia, joka häiritsee foorumin selailussa nyt?

  Jos pysyy Otsikon alla kirjoitteluissaan, niin mielestäni menee ihan hyvin.

  Onhan täällä paljon semmosiakin otsikoita, joihin en tartu, mutta nopeesti ne pystyy ohittaan. Minua ei ne häiritse.
   
  rane58 tykkää tästä.
 16. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ei oo eka kerta kun kymmenien viestien miehet itkee.

  Se ei paljon foorumin ylläpitää lämmitä vaikka täällä ois 100000 foorumia alusta asti lukenutta käyttäjää, mutta viestimäärä on kymmenessä vuodessa sama kuin aktiivikäyttäjällä viikossa.


  Vois olla aika hiljanen foorumi kun kaikki vaan lukis ja sivustaseurais.
   
  rane58 tykkää tästä.
 17. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Eikä saa unohtaa sitä et mitä enemmän jauhetaan sitä enemmän sivuston omistaja tienaa

  Jokainen aloitus tai avattu ketju tarkoittaa muutaman pennin mainosrahaa
   
  rane58 ja Karpov tykkäävät tästä.
 18. Kurko

  Kurko Gearhead

  Se on vain positiivista, että keskustelijat osaavat käyttää hakua eikä näin jokaiselle pikkukysymykselle ole omaa ketjuaan. Eri asia on sitten turhat omien ketjujen nostot metakeskustelulla, kuten "eikö tämä ketään kiinnosta?" sen sijaan että nosto tapahtuisi laadukkaan asiapitoisella postauksella.

  Metakeskusteluun ylläpito voisi puuttua, asiallisiin nostoihin ei.
   
  rane58 ja valpas tykkäävät tästä.
 19. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  En tiedä miten muilla, mutta minulla on ainakin OD siten "kirjanmerkeissä", että kun OD:n klikkaa auki, niin esille tulee suoraan Uudet viestit.
  Vilkaisen vain äkkiä uusimmat aiheet jotka ovat esillä ja ehkä vielä sivun kaksi, joskus harvoin sivun kolme...kirjaudun myös heti ulos kun olen jotain postannut, sillä sivusto on minusta jotenkin käsittämättömän sekava kun on sisään kirjautuneena.
  Varsinaisella OD:n etusivulla en ole käynyt kun joskus ihan vahingossa, en edes tiedä minkä näköinen se tällä hetkellä on...
   
  rane58, Nikuzai ja Pertti K tykkäävät tästä.
 20. JTP100

  JTP100 3rd gear

  Vielä kun löytyisi uudet aloitukset, voisin laittaa omiinkin kirjanmerkkeihin aloitussivuksi. Mainostulot sivuille kertyvät yleensä mainostajan ilmoitukselle tulevista klikkauksista joita mainostajat ostavat tietyn määrän. Yleensä näistä vielä suodatetaan samasta ip-osoitteesta tulevat useat klikkaukset. En tiedä millaiset mainossopimukset od:lla on, mutta vähän epäilen mainostajien olevan valmiit maksamaan jokaisesta viestistä joka tällekin sivustolla ladataan.
   

Kerro tästä muillekin!