Kiertokankien sivuttaisvälys 440cid

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja ProBe, 4.1.2008.

 1. ProBe

  ProBe Gearhead

  Moppessani on alkuperäinen kampiakseli, josta koneistettiin kauloista .010 pois. Kiertokanget ovat Eaglen H-profiili veivit ja kahden veivin välinen mitattu välys 0,8mm.

  Onko se liikaa, eli joko se aiheuttaa kilinää koneessa ja/tai öljynpaineen vähyyttä, ylimääräistä öljyn roiskimista ympäriinsä?

  Onko kellään kokemuksia/suosituksia oikealle välykselle?
   
 2. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Ei aiheuta ongelmia. Onhan se enemmän kun tehtaan toleranssit, mutta toistaseks on näkemättä vielä sellanen tehtaan mottikin joka noihin osuis. Kampuran kaulan leveydellä on oma toleranssinsa, ja halvemmat aftermarket veivit tehdään yleensä niin, että ne voi pultata kii mihin vaan ilman ongelmia. Tai ainakin siihen pyritään. Siks niissä varamsti riittää toi sivuttaisvälys. Sit joissain olivereissa sä saat valita kangen leveyden, tai vaikkapa C&A:t tulee ylileveinä jolloin ne kavennetaan sopiviks. Noi veivit kuitenkin maksaa 5+ kertasesti sen mitä halvimmat H-profiilit. Mut siis, ei tollasesta eikä isommastakaan välyksestä vielä ongelmia tule. Varsin yleinen tapahan on tehdä noi BB chevyn veiville joka on vielä selkeesti kapeempi, offset hionnalla, ja nekin toimii.
   
 3. martiar

  martiar 1st gear

  Itseasiassa siintä on vain hyötyä että on isompi välys kiertokankien välissä ....
  Öljy pääsee paremmin välistä pois ja näin parantaa kiertokankien voitelua.

  AM-Racing
   

Kerro tästä muillekin!