Kiikalan kisat Burnout Party 25.8.2007..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja lojo80, 17.7.2007.

  1. foord

    foord 1st gear

    no minä voin kanssa lyädä vetoa että jos ei 15 sek alitu niin lähtee karvat :D
     
  2. promod

    promod 1st gear

    Re: kiikala


    Kyllä se Vellamo on tulossa!
     
  3. sbc302

    sbc302 3rd gear

    Tarvii nyt muistuttaa että street luokkien autot oltava vuosikatsastettuja. :-?
    Ja tämä huomautus ei nyt ole kohdistettu kehenkään tiettyyn yksilöön
     
  4. heikki_vag

    heikki_vag 2nd gear

    Minä ainaskii olen A.han tulossa kuplalla... 8)
     
  5. promod

    promod 1st gear


    Vellamon Malibussa on ainakin leima voimassa! :wink:
     
  6. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Toi "leima voimassa", ja "vuosikatsastettu" voi olla pikkasen eri asioitakin. Leimahan on voimassa pitkän seisonnan jälkeen kuukauden ajan käyttöönotosta, mutta vuosikatsasatettu auto ei silti ole. Eli mitenhän tuohon suhtaudutaan, jos vaikkapa teoriassa ajattelis, että löijyllä pukkais Kiikalaan ajamaan? Se kun on viimiset pari vuotta seissyt, eikä vissiin kerkee leimalle ennen Kiikalaa.
     
  7. sbc302

    sbc302 3rd gear

    Yleensä ottaen jos muutokset on papereissa ja auto siinä kunnossa ettei "normipoliisi" vie kilpiä kadulla ja ajoneuvo on muutoinkin tarkoituksen mukaisessa kunnossa niin miksipä ajamista kieltämään?
    Luvattomat ahtimet, isolohkot pikkulohkon tilalla tai kaasupullo takaluukussa aiheuttavat kuitenkin yleensä närää ja kysymyksiä kanssakilpailijoissa. Toisaalta yleisölle haluttaisiin tarjota viihdykettä...

    Syy miksi asiasta nyt kirjoitellaan on se että jälkeenpäin on ikävä kuunnella sitä että miksi säännöt eivät ole kaikille samat ja tottahan se onkin että mitäs me sääntöjä luomaan jos niitä ei noudateta.

    Oletan kuitenkin että kaikille löytyy oma luokkansa ja kumi palaa iloisesti taas tänäkin vuonna. :D
     
  8. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Ok, näinhän se varmaan on.
     
  9. poskisolisti

    poskisolisti 1st gear

    :eek: No joo... jos toi Vellamo osallistuu niin eiköhän se luokkansa voita-toisaalta mikäs se on auto rakentaa kulkevaiseksi kun on tonnitolkulla ilmaista sponsori rahaa takana- toisin kuin köyhällä mökin akan pojalla joka yrittää saada Valianttinsa edes mitenkuten D ryhmä kuntoiseksi... :cry:
     
  10. sbc302

    sbc302 3rd gear

    Vipottajalle vielä että kivahan se vippi olis nähdä ja kuulla kiikalassakin..
     
  11. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Noi on vähän vaikeita juttuja, ja vaikeemmiks vaan tulee, kun niitä oikeen alkaa miettiä. Voittajahan ei yleensä valita, muista taas sitten toiset ehkä valittaa vaikkei olis niin aihettakaan, purkaa omaa rajallisuuttaan, ja toiset taas ehkä sitten aiheesta, jos se, että toinen auto on selkeesti sääntöjen vastainen estää omaa autoa menestymästä. Aika harvoin tilanne kuitenkaan on toi, laitteet ei yleensä oo niin rajoilla, etteikö sitä menestystä olis saatavissa ihan laillisinkin keinoin, tostakin on jonkinverran kokemusta. Eli siitähän noi useesti on kiinni, kuinka kompromissivapaaksi on valmis laitteensa rakentamaan. Mut joo, enempi oli tarkotus kijoittaa tosta sääntöjen mukaisuudesta. Tarkasti kun asiaa tutkii, niin toi 7 kg/hv rajahan on voimassa uusien säätnöjen voimassaolon aikana muutetuissa autoissa, jos ei sitten otteessa toisin mainita. Mä en oikeen tiedä, että mitä ton kanssa pitäis tehdä, koska ainakin vaikuttais siltä, että joissakin laitteissa toi suhde saattaa kisaolosuhteissa alittua. Virossahan oli tossa suhteessa jännä systeemi; jos ajat kovempaa kun 10.5, niin ajat outlawssa, tai jos auto muuten on sen olonen, että sen oikeempi osote olis outlaw kuin street. Toi jälkimmäinen kriteeri kyllä on vähintäänkin suhteellista, mutta mun mielestä sitä vois noudattaa ainakin streetmanin ja varsinaiseten streetluokkien suhteen; laitteet jotka selkeesti on jotain muuta kun kokeilemaan tulevia normivehkeitä kisaluokkiin ajamaan. Ja toi "outlaw" tyyppinen nopeimmille autoille oleva heads up luokkahan meiltä puuttuu, mutta ehkäpä sellasellekin olis tarvetta, nin sekin houkuttelis noita vähän tavallisempia katuvehkeitä sitten A,B,C ja D luokkiin? No, tää nyt on vaan taas kerran sellasta ajatusten virtaa. Joka tapauksessa, Kiikalassa nähdään! Jos ei muuta niin särmämekatsuna.
     
  12. maverick

    maverick Gearhead

    Tulossa ollaan c-luokkaan suorittamaan ensi Testiajoja!
     
  13. hejo

    hejo 1st gear

    Eiköhän toi Vellamo ole ihan itse itsensä sponssi tällä hetkellä... :odroll:
     
  14. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Voisko olla näin? Muillahan tota sponssirahaa on niin paljon, ettei oikeen kerkeis kisoissakaan juoksemaan, ku pitäis ehtii saada kaikki rahat tuhlattua. :rotfl: Meilläkin Rautia, Defa, V8magazine, Kamasa jne....tarraa löytyy. Ja kaikki niistä on saatu lähes ilmasiks, muodollista kilvan osallistumismaksua vastaan!
     
  15. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Meillähän on sit samat sponssit :D Mut me otettiin noi Rautian, Defan, V8:n, Kamasan yms. tarrat taas pois kisojen väliseks ajaks kun ei meillä oo varaa maksaa niille välillä tapahtuvista katuajeluista jos se taksa on aina sen 100€/2 päivää :rotfl:
    Mut mielellänhän ne tuntuu sit antavan aina joka kisaan uudet tarrat :poff: joten eiköhän meilläkin oo sit taas finaaleissa sponssiasiat kunnossa :D
     
  16. ptpt

    ptpt 1st gear

    onkos tietoo tarviiko olla turvavyöt jos käy kiikalas vartti mailii ajamassa???
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Miten joku voi edes kysyä moista. Turvavöittä kiihdyttäminen on turvallisuusriski ja nimenomaan kuskin kannalta ajatellen. Voiko maassa olla vielä niin typeriä ihmisiä, että radalla pitää päästä vajailla turvavarusteilla. Ottakaa ihmiset järki käyttöön.
     
  18. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Veikkaan, että turvavöitä saa romikselta haettua muutamalla eurolla. Ainakin 60-luvulla rakennetuissa vehkeissä on niille valmiit paikat, et ei pitäis olla mikään toivoton rasti sellasia laittaa. Yleensäkin autolle saa tehdä pari muutakin pikkujuttuu ennen kilvanajoa; ylivuotosäiliöt jne. Jos ei oo valmiita paikkoja, niin poraa pari reikää tai hitsaa kiinnikkeet, ni sitte on. Muunkinlaisia ratakisuja on nähty, mutta niinku Putte sanoi, niin niiden tarkoitus on suojata kuskia, eikä niinkään olla katsastusmiehen mieliksi. Monesti samat kaverit, jotka sanoo, ettei siellä kuitenkaan mitään käy, kuitenkin käy säännöllisesti lottokupongin palauttamassa kiskalle?
     
  19. sbc302

    sbc302 3rd gear

    Tässä pieni pätkä tuolta sivulta jossa säännöt
    http://www.riversidecruisers.fi/index.php/publisher/articleview/frmArticleID/16/staticId/55/

    5. AJAJAN TURVALLISUUS

    * Ajajalla tulee olla tieliikenteeseen hyväksytty kypärä. Kypärän tulee täyttää FHRA:n sääntökirjassa olevat normit kohdan 10:1 mukaisesti
    * Kuljettajalla tulee olla pitkähihainen paita tai takki, sormikkaat sekä umpikengät. Puukenkien / sandaalien käyttö kielletty
    * Autojen kuljettajilla tulee olla pitkähihainen paita tai takki. Puukenkien käyttö kielletty
    * Autoissa vähintään 3-piste turvavyö, alle 13 sek. Autossa 4-piste turvavyö
    * Alkuperäiset 2-pistevyöt sallittu vain alkkuperäisin kiinnityksin

    * Turvavyön kiinnitys oltava alkuperäinen tai vahvistettu vastaavaksi
    * Ajon aikana auton sivulasit on oltava suljettuna
    * Ajajien turvallisuudessa tulee noudattaa FHRA:n mukaisia määräyksiä koskien ajoasuja
    * Kilpailun aikana saa autossa olla ainoastaan kuljettaja

    Ja eiks se ollu niin ettei tyhmiä kysymyksiä edes ole???
     
  20. ptpt

    ptpt 1st gear

    VTuilkaa vaa prkl!!! ei oo tyhmii kysymyksii on vaa tyhmii ihmisiä :poff:

    hyvinkääl ei kuulemma tarvii vöitä... se on ammattitaidon puutetta jos rottelot ei pysy lapasessa
     

Kerro tästä muillekin!