Kiinnihitsatut etuakselit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja pas2, 18.8.2005.

  1. pas2

    pas2 Gearhead

    Tulipa tuossa aihe taas puheeksi niin herätetääs keskustelua -

    Onko jumiinhitsattu etuakseli / spindelit aina pilalla vai voiko niitä käyttää autossa (kunhan nakertaa irti toisistaan)?

    Olen kuullut molemmansuuntaisia mielipiteitä, tässä yksi:

    "Spindelit ja i-palkki on taottua- ei valettua terästä. Sen ominaisuudet ei mee mikskään hitsatessa. Jos vaikka kattelet -39:n etu V-tukea, ni siinä on just hitsattu taotut päät rakenneteräs tankoihin. Se, et jos jotai on pillillä taivutettu, ni se muuttaa asiaa, koska teräksen lämmön ei paljookaa tarvii olla alle sallitun (mitä se monesti sotien jälkeen kyläsepillä oli), kun siihen taivutettaessa tulee säröjä ja ne on hengenvaarallisia alusta ja ohjausosissa... "
     
  2. lake ender

    lake ender Gearhead

    Sen kummemmin metallitekniikkaa tietämättä (tuli koulussa nukuttua ne tunnit :oops: ), sanosin ,että itse uskaltaisin käyttää kyllä akselin, mutta niitä spindeleitä tuskin saa ehjänä irti. Akseliinkin saa todennäkösesti korjata olkatappien reiät. Riippuu tietty siitä kuinka lujaa ne on hitsattu yhteen.
     
  3. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Tästä on joo Pas2:en kanssa juteltu. Toi taottu teräs on melkopitkälle samaa kamaa, ku normi rakenneteräskin. (tässä nyt on pieni varaus, koska 30-luvun terästekniikka ei ollu ihan samoissa kantimissa, ku nykyään, eli hiiltä voi olla himppu enemmän.) Monet sekottaa noi taotut osat valettuihin, koska niissä on samanlaiset muottijäljet, ku valetuissakin. Takomisen ideana n saada teräs tiiviimmäksi, jolloin pieneen tilaan saadaan enemmän materiaalia = lujuus kasvaa. Vaaran näissä muodostaa lähinnä liitoshitsaukset. Mut samat määräykset olustan/ohjauksen/jarrujen osien hitsauksessa pätee Suomen tieliikennelaissa materiaalista riippumatta. Myös rakenneteräksisten ko osien korjaushitsaus on kielletty ilman asianmukaisia dokumentteja. Noi aksalien jumiin hitsaukset on suoritettu lähes 99% päällehitsauksena, jolloin itse peruskama ei vahingoitu. Yleisesti vinkkinä, ni noita jumiinhitsattuja akseleita ku lähtee purkamaan, ni kannattaa ne spindelit ottaa ehjänä talteen ja mieluummin uhrata se akselipalkki (jos jompi kumpi on pakko tuhota). Spindelin irroitus käysiis helpoiten, ku rälläkällä katkasee I-palkin, laittaa jyrsimen pöytään sorvin pakan kiinni ja spindelin siihen akselistaan kiinni. Sit vaan tappijyrsimellä puhtaaks...
     
  4. -TH-

    -TH- Gearhead

    mitenkäs on, oletteko onnistuneet oikaisemaan vääntyneen etupalkin?
     

Kerro tästä muillekin!