Kiinnostusta ~ikuiselle pinnoitukselle esim alustanosissa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja tomimk, 5.9.2004.

  1. tomimk

    tomimk 1st gear

    Eli kysymyksessä olisi kuumana ruiskutettu muovi/kumiseos esim hiekkapuhalletulle ja primer -käsitellylle pinnalle.

    Vaihtoehtoja materiaaleille useita värin ja materiaalin suhteen. Esim PUR, Kierrätyskumiseos tai valinnan mukaan jotain ihan muuta!

    Pinnoitus vastaa käytännössä vulkanoinnin kestoikää.

    Laitteisto on tolkuttoman hintainen mutta jos kiinnostusta olisi niin osien pinnoitus jonkinlaisena sarjana (esim tukivarsia 20kpl) voisi olla ihan järkevän hintaisia, elin n. 2*kiveniskusuojamaalatun osan verran!
     
  2. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Mites ton pinnoitteen kestoikä vastaa esimerkiksi pulverimaalausta, joka on kestävä, halpa ja sovellettavissa monenlaisiin(-muotoisiin) kappaleisiin? Onko mitään testejä, virallisia tai epävirallisia, ruosteenestokyvystä?
    Minkälaisia mahdollisuuksia on suojata tietyt osat kappaleesta siten ettei niitä pinnoiteta?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kestävyys on ilman muuta parempi, mutta hinta on kalliimpi. Aine on joustavaa joten se kestää erinomaisesti kulutusta. Seos ruiskutetaan kuumana korkeapaineruiskulla (~300 bar) ihan kuin korkeapainemaaliruiskulla. Käyttökohteita mm. laivan potkurin pinnoitukset (estää kavitoinnin aiheuttaman syöpymisen), jettiveneen tunnelin pinnoitus, kuluttavia aineita siirtävän putkiston sisäpinnoitus, voimakkaita kemikaaleja sisältävät säiliöt ja lauhduttimet ym.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos käyttökohteet ovat tuollaisia, voisin veikata että aika "pro" kamasta on kysymys. mitä maksaa ? mikä firma tekee, (jos saa kysyä)


    Jukka
     
  5. tomimk

    tomimk 1st gear

    Kyselyn lähtökohta on se, että laitteisto, osaaminen ja tilat olisi kaverilla mutta toistaiseksi ei ole löytynyt riittävän kannattavaa ja jatkuvaa työtä jotta sitä voisi tehdä leipätyönä. Nyt laitteisto makaa täysin käyttämättömänä. Annan kaverin tiedot yksityisviestinä (jottei hänen tarvitse käyttää liikaa aikaa mahdollisiin epäoleellisiin kysymyksiin) Paikka on Kyröskoski.
     
  6. vesa557

    vesa557 1st gear

    Voisin olla kiinnostunut ko. pinnoitusmenetelmästä. Olen purkanut autoni täysin osiin ja tarkoituksena on entisöidä kaikki osat ( niin että ei täydy heti uudestaan purkaa).
     

Kerro tästä muillekin!