Kill stories- tarinoita tosielämästä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Inlinee, 9.10.2020.

 1. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Monasti Buick-foorumia selatessa, vaikken moista ikuna ole omistanukkaan, on tullu luettua topiccia -Kill stories ( where Hemis never win).

  Jotenka aattelin, merkistä riippumatta, perustaa vastaavan topicin- kertokaa omia stooreja. Ei ole mikää vakavahenkinen, eikä aleta jankkaan.

  Ajankuluks, viihykkees muille. Jotai mitä käyä kattoo ja naureskelee, kirottajalle tahi kohteelle. Kunhan oot ollu omalla amerikanraudallas sillo liikkeellä. Saa ola vaikka vaimoki ratissa jos oma romillemittari kiels ajamasta. Aloitettakoon.

  Mul ois kaks hyvin mieleen jäänyttä. Eka menee nolon puolelle.

  Renkomäen rampista tsadia kohe ( Lahti), Oldsil latikka tiskis motarille. Aavikkoperä, saastekone joka loppuun ajettu. Miten sattuki teinilast Nissan Sunnyllä rinnalle. Kovasti kattelivat ja virnuilivat, ja kilpapolennaks meni. Ite naama punasena ku se paska ei jumalauta kiihy. Pitkään roikuttii rinta rinnan, ja ehkä osittain jopa nolona myöntäen, homma loppu siihen et niilä loppu kantti 160km/h kohil.. :rolleyes: Mut nuoriso Nissanissa innoissaa vilkutteli:D

  Toinen oli Liettuassa. Oltiin menossa Oldsilla keslomalle Kalipedaan. Riikan ohitustiel eksyttii väärälle tielle kohti Kaunasta, vaik Siualiain kaut ois ollu suorempi. Kon hoksattiin asia, päätettii silti ajas Kaunaksen kautta. No jossaa vaiheesa ennen Kaunasta ohitettiin Open Vectra C, ratissa vanha mamma. Mulkoili kovasti. Homma kehkeyty niin että täti sisuuntu ja aina ohitti, mut sit aina se nopeus laski ja tasasta 140km/h ajaen ohitettiin se monta kertaa eestaas, kunnes lopulta lähellä Klaipedaa ( sekin ajo Kaunaksen kautta Klaipedaa näemmä), oltiin molemmat samal huoltsikal tankkaan. Se katse.. Jos katse vois tappaa..Lähettiin peräkanaa huoltsikalt, mut ei ikinä enää ohittanu uuestaa.

  Ois muitaki, mut tuos pari esimerkiks jotka on omas mieles huipulla vaikkei lukijast ihmeelliselt kuulostakkaa.. Ei o nii justiisa, ei o vakavaa, ei tarvi olla voittaja+ kertokaa omia muistoja sieltä ratin takaa.
   
  Muokattu: 9.10.2020
  viikinki75, esmi, sleepercooler ja 1 muu tykkäävät tästä.
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jaahas, olin matkalla yksin Viipurista Svetogorskiin ku 92 oktaaninen makso halvimmillaan 88 penniä litra siellä. Jossain oltiin back in 94-00 vuosien välissä. Usein oltiin kaverin kanssa peräkanaa käymässä se olds delta 88 -78 (jonka myöhemmin ostin) ja minä dodge monaco -74 vaunulla. Ajelin semmosta 120km/h ku liikennettä juur ollu ja maaseutua. Eikös joku harvahampainen ukko ajanu ladalla ohi. Sitte siinä ite 440 isolohkolla kilpailtiin suurta ja mahtavaa vastaan ja jossain 170km/h siltä loppu kulku tai kantti tai tuli muuten järkiinsä. Pakkohan se oli ohittaa. Samalla tiellä oli kerran tukkirekan tukit pitkin tietä eikä mitään varoituksia ollu ku puhallettiin mutkasta sumaan. Ihme että selvittiin hengissä.
   
  Gary Grand, esmi, teippi-mikko ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. iivar1

  iivar1 Gearhead

  Nää tarinat ei o ameriikanautolla,mutta ihan mukavia samaistua varmaan.
  Mulla -70 tojota vähän uudemalla koneella,vakio n.300 hp ,1300kg,mopsin904 manuaalikoneistolla,hiasen perä.
  Kapeat pyörät ,peukalonpään kokoinen feikki putkenpää.

  Aikoinaan tietyömaan kohdalla peilistä näin vilauksen notta omega tulee lähes tuplavauhtia ohi.jalka suoraks ja kakkosta pesään-omppu pääsi meiän keulan hoodeille ja siinä hetken oltiin rinnakkain ja vittu miten päät pyöri ooppelissa ja sitten poistuttiin.joku 3000 oli.

  Sama auto
  Perheen isä roikku 60alueella perus astralla ihan perseessä,alko 100 rajotus ja upi lähtee ohi,toki minäkin nostin vauhdin sen verran että kaveri siirtyi takaisin perään.mentiin parikilsaa ja käännyin pois päätieltä-tyyppi tulee perässä,pysähdyin,ja äijä kiihkoaa notta vitunhomo mee kotiin kasvamaan.opettihan pennulleen liikennekultuuria

  Vieläki sama auto.
  Olin tankkaamas tai jotain ja kanssaharrastaja tuli juttelemaan,siinä kyselin hänenkin autostaan ja ei sanonut oikeestaan muuta kun että on ISOO kone,selvis sitten että 5.7-ilmeisesti sbc.
  Siitä lähdettii ,vähän sutasin ehkä provosoivasti,kaveri rodilla perään ja motarille,satkun vauhdista rinnalle ja taas kakkosta ,eikä edes tainnu rinnalle tulla-poistuikin seuraavasta rampista.

  Olen myös kouluttanut perässä roikkuneen siviilipoliisin,oli onneksi vakio tojota niin ei tullu ku sakkoa.hyviä aikoja
   
  Inlinee tykkää tästä.
 4. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Kesällä tuli motarilla työmaan kohdalla joku uus maserati jossa kaikki aakkoset persiissä siihe rinnalle nykimään, siinä kun rajoitus on 50kmh. Tiesin ett kun rajoitus vaihtuu 120, Maserati lähtee läpät levällään.. tiputin vaihteen valmiiks kolmoselle ja odotin Maseratin aloitetta. No sehän lähti ihan hyvin, mutta ei se varmaan arvannut joutuvansa kattoo Volvon takavaloja.. hidastin ja oottelin että se pääsee rinnalle ja sit kokeiltiin uudestaan. Kolmannen kerran jälkeen molemmat jo uskoi miten siinä käy.
   
  lintta88, Marklin, Gary Grand ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. FF '65

  FF '65 Gearhead

  Eipä tapahtunut tämäkään jenkillä
  mutta...
  Aikoinaan just kortin saaneena, tai oli se tainnut jo pari vuotta ollu mutta nuori ja hullu olin kuitenkin. Kaveriporukkaa Turkuun kuskaamaan täältä Satakunnan sydämestä kaverin kaverin autolla. Olipa pirtee vehje 2.2 camry ku itellä oli ekana autona b-ascona 1.3 koneella.
  Kyyditettävien promillien noustessa yllytyshulluna suoristin nilkkaa aina vaan enemmän matkan edetessä.
  Vauhtia sen verran mitä camry mittarin mukaan kulki, reilu pari sataa... ja mitä vittua! yhtäkkiä järjetön sadekuuro vastaan ja samantien vesiliirtoon! Nelipyörä sellaiseen.. olipa muuten käsiä kabiini täynnä ja tuuria mukana, tuskin tässä muuten naputeltais..
  Ei meinannut rööki pysyä sormissa tai hampaiden välissä kun parkkiin pääsi
   
 6. FF '65

  FF '65 Gearhead

  Toinen vastaava tilanne oli Turun motarilla ku kaverin viriviriviritetty 325 pimmeri alla ja laivalle kiire myöhässä kun oltiin. Märkä asfaltti yllätti jälleen nuoren autoilijan kun pemu rupes tarjoon perää sivulle satkun vauhdissa. Muistan vieläkin takapenkillä vaimoehdokkaitten kirosanat joista osaa en ollut edes aiemmin tai sen jälkeen koskaan kuullutkaa
   
 7. tito

  tito Gearhead

  Aika vapaat nopeudet oli 90 luvulla venäjällä,samalla sveto viipuri tiellä blazerilla ja gebarditaksi volga kahaa perässä ja yrittää ohittaa kännijengiä täys ,pääsee lopulta ohi pahus.Muutaman kilometrin jäkeen pääsen ohi volga on vastaantulevan bussin alla eikä liiku enää kukaan .80 luvun lopulla(suomessa) just kortinsaaneena tv mastosuoralla kaverin dusterilla (bb ja peräpystys) kaasupohjas huippuja, löysätessä ohjas vastaantulevan rekanetee, liftarit huuti , just sain väistettyä ,ehkä lisää juttuja joskus..
   
  Inlinee tykkää tästä.
 8. Pietsi

  Pietsi Gearhead

  Villin ja vapaan kiireet loppu:rotfl:
   
 9. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Sillä samaisella mainitulla tv-masto suoralla tulin kerran oliskona ollu 90-kuvun alkupuolta 133 fiatilla. Niitä oli talviautoina aikoinaan tosi monia. Siinä oli virittämäni 850 fiatin kone. Ajelin 240 turbo volvon perässä ja se jotenkin venkoili siinä edessä. Sitte 150km/h aattelin että tempastaan ohi, itseluottamus kun oli valtava siihen aikaan. 160km/h rinnalla ni eikös tää jullikka kiihytä eikä päästä ohi. No ajelin sitte perässä siihen 170km/h saakka enne ku volvovo polkas karkuun. Puhutaan mittarinopeuksista siihen aikaan. Sillä samalla suoralla piti käydä kaikki vehkeet testaamassa ku on tooosiii pitkä suora. Monacokin kulki sen verran että vasen etulokasuoja rupes väpättämään ilmavirrasta.
   
 10. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  80 luvulla Kuopiossa oli katujärjestelyt erilaisia kuin tänään, paikalliset muistaa. Tulin V8 Dartilla Tulliportinkadulla torin kupeeseen Haapaniemenkadun liikennevaloihin sellaisen teini-carinan viereen; metallihohtoa , levikettä, spoileria... tiedätte mitä ne oli. Valot vihreäksi ja pikku polkaisu; peilistä näkee miten yllätettynä carinaa poljetaan perään. Puijonkadun valoissa rinnakkain, carinakuski selvästi haluaa ottaa mittaa ja polkee kierroksia, minäkin vähän nostan koppaa jarrua vasten valmiina. Valot vihreäksi ja Carina ampuu matkaan silestonet vinkuen, minä himmaan heti. Carina painaa varmaan reilua ylinopeutta rännikadun kohdalla olevan suojatien yli punaisia päin. Jään odottelemaan valoihin ja katson kun Vuorikadun risteyksessä ollut poliisi pysäyttää sen Carinan. Käänteessäni Vuorikadulle en voi olla hymyilemättä sille kuskille :D
   
  Gary Grand, Herje, sleepercooler ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. lucky74

  lucky74 2nd gear

  Sillon joskus kun oli vielä nuori ja kaunis. Nykyään vaan ja tuli toimittua useasti kuskina kun oma auto ja se likviditeetti ostamiseen puuttui. Kavereilta onneks löytyi näit harrastelaitteeks laskettavia sekä useesti se kuski kärrään kännisiä paikalliseen.
  Oltiin oltu liikkeellä ilta 70 newportilla. 440 jossa ne kaikki ainakin kulutuksen nostavat viritykset. Auto tosin kokoonsa nähren oli häiritettävän kovakulkunen laite. Omistajaa baarin edes oottaessa tulee siihen pariskunta vonkaan halpaa kyytiä himaan. No kaverikin ilmesty paikalle ja totes et onnistuu. Vähän bensa hiluja niin ok, totes vielä et tää taksi kulkee. Minä sitten toteutin parhaani mukaan. Nilkka suoraks ja jäi jo lähdössä kivat raidat baarin eteen, niinkun varmaan jonossa seisovien housuihinkin kun malmikasa vetää melki varpaiden yli. Tän jälkeen joka risteys sama homma ja tuossa kylillä olevalla pitkällä suoralla nopeus oli niin korkeella et kapteeni kirk ois ollu kateellinen. Kuskiakin kyllä jännitti. Ei oma ke20 corolla ihan nuin kulkenu. Päästin annettuun osotteeseen ja kyytiläiset oli hyvin hiljasia. Anto noin kolminkertasen summan taksimatkaan verraten ja totesi ainoastaan että "kiitti kyydistä, riittääks raha".Daamin ilme oli sellanen pelonsekaisen ja ei vittu ei enää koskaan välimaastosta revitty.
  Newport jatkaa elämäänsä kuulemma nykyään kokkolassa ja edelleen on auto mikä ois pitäny ostaa sillon itelle kun sitä edukkaasti kaupattiin.
   
  Gary Grand, MJF, sleepercooler ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Aivan loistavaa settiä! Justiinsa tälläsiä, näitä on helvetin mukava lukea ja itekki muistella omia toilailuja :)
   
 13. sleepercooler

  sleepercooler 3rd gear

  Parivuotta takaperin kun joudui työn ohessa päivystää, niin olin Sturen ja Porvoonkadun liikennevaloissa, ja viereen tuli viron kilvissa oleva 122 mb Vito, huomasain että ruplahovin (kulttuuritalo) kohdalla on kameraauto... No kaasuttelin siinä ja valot vaihtuu, Viron kaveri lähti vauhdilla ja RÄPS, ite ajelin rauhallisesti seuraaviin valoihin, Viron kaveri avas ikkunan ja huikkas että tiesin sen kameraauton ja kiroili niin perkleesti ja näytti peukkua....
   
  Muokattu: 10.10.2020
  Gary Grand, Roberto, MJF ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  -90 luvun alkupuolta. Pieksämäeltä kohti (kotia) Virtasalmea Dartilla ajellessa, perään liimautui Opel Calibra. Noh kun käännyttiin 72 tieltä kohti Virtasalmea, päätin sit nostaa nopeutta reilummaksi. Opel perässä. Ajattelin, että testataan miten Calibra taipuu Hurskaalan mutkissa, pari ekaa se taittu, mutta sit meni pellolle. Peruuttelin takasin ja kysyin miten kävi. Sano olevansa ok. Vinkkasin että kannattaa käydä kysäsee viereisestä talosta isännältä vetoapua traktorilla. Ja sinne päin se lähti lompsimaan :D
  Dartissa oli Konin iskarit, uretaanipuslat, uudet leveät renkaat yms, taittu hyvin mutkiin.

  Toinen tapaus Calibran kanssa. Pieksämäellä ajellesani sillosen exän luo, perään liimautui taas Opel (ihme porukkaa). Savontiellä Opel aivan puskurissa kiinni. Savontien ja Huvilakadun risteyksessä näin, että Uimahallin kohdilla on pysäkillä poliisiauto ja joku siinä jo pysäytettynä.
  Dartilla lyhyt räppäsy 0-50kmh, joka kuulu kun oli suorat putket. Noh Calibra innoissaan perään, et nyt kisataan, eikä se ihmetelly kun hölläsin vauhdin 50kmh, vaan veti reikäpäässä ohi. Dartin äänet oli jo herättänyt poliisin mielenkiinnon ja hirveästi huitoen Calibra seis ja pysäkille. Itse ajelin nätisti ohitse :D :D
   
  Gary Grand, Herje, Inlinee ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. Buick225

  Buick225 Double Gearhead

  Tuolla asuin silloin ja hirmu torin kiertäminen ennenkuin sulkivat sen. Kerran kuski lähti kesken kaiken ulos autosta kun kytkinkoipeen tuli reipas suonenveto. Lue muuten takaperin sana tulliportin.:D
   
  Gary Grand ja Peeaa tykkäävät tästä.
 16. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Taas oltiin back in nineties palaamassa -74 monacolla pillurallin kierrosta keskustasta. Yhytin tutun harmaan -67 gt dartin ajelemassa toista kaistaa edessä päin kauempana. Polin dodgen lentoon ja aattelin ohittaa sen niin että peilit lepattaa a-bodyssa. Paskat, kaveri näki tuloni ja polkas pedaalin pohjaan rinnalla ja hävis horisonttiin. Husson entinen vaikkakin silloin 400 melko vakiolla koneella mutta kevennetty ex-kilpuri kuituflipillä ja kuituluukuilla. Sinä yönä se taisi sitten alkaa halu omistaa joskus a-body jota setelinippu taskussa etittiin muttei löydetty mieleistä. Rahat menikin sitten jonnekin kai, ei niitä enää taskussa ole. Muita mopareita ollu jokunen muttei vieläkään dart/valiant.
   
 17. Weijari

  Weijari Gearhead

  Kaverit päätti joskus 90-luvun loppupuolella (tai ihan 2000-luvun alussa) kolmen kimppaan ostaa harrasteauton. Olivat sitten menneet Espooseen katsomaan -65 punaista Mustangia. Omistaja oli kuulemma ajanu vähän drägräceä ja sanoi että kyllä potkua löytyy. No löytyhän sitä, 1 piiriset rumpujarrut, ei tehostimia, 302 n. 360 hv tuntumassa rakentajan mukaan Bluesnokalla, olis saanu kisanokallakin, mutta sitten olis ajo-ominaisuudet kärsineet. Kisanokalla oli kuulemma menny jonnekkin 12 pintaan 1/4. Muutenkin oli päältä ja sisältä siisti, ainoa paljastus oli musta skuuppipelti, mutta mukaan sai toki orggispunaisen. Takana on tracktion Barit tms, mutta lukkoperä oli menossa kaverin uuteen projektiin. Pojat oli ollu vähän nuivana että mahtaako sitten sitä potkua olla ja koeajolla omistaja siirtyikin puikkoihin mallia "antakaas setä näyttää", kun pojat "mummoili" vieraalla autolla. Myyjä sitten kuulemma väritti haukilahden kaikki mutkat. Ei kuulemma hinnasta paljoa puhuttu sen koeajon jälkeen, vaan maksettiin pyynnin mukaan :)

  No tuolla kiesillä oltiin sitten menossa stadin kruisingiin ja oltiin Pakilan Teboililla tankkaamassa. Siinä sitten viereisellä mittarilla sattui olemaan Remontti-Reiska Piisinen vahatulla punaisella? Corvetella. Oli kultaa kaula täys ja joku kisablondikin otettu viereen targapalojen ollessa takaluukussa. Sen verran vaihdettin siinä pari sanaa, että on kuulemma oikeen isolohkolla ja käynnistä kuulee että mustangi on pikkulohkolla... Noo siitä sitten allekirjoittanut ruorissa Joken perään valoihin ja kehälle länteenpäin. Rampissa alko Corvette vähän niinkuin kulkemaan, mutta stangilla pysyi perässä pintakaasulla. Kun siitä sitten aukee suoraksi, niin Corvetessa sieraimet aukes välittömästi levälleen ja samoin Mustangissa. Pään asennosta näki että Jokke katseli peiliin että mihin se stangi jäi ja pelästy, kun räkästiin ohi vasemmalta ns. löylyt kiukaalla ja meteli sen mukaisena. Siinä sitten himmailin ja päästin Veten vierelle ja heitin pykälästä kakkoselle. Vette polkas kickdowniin, mutta ei siinä juuri ollu sanomista kun mulla oli jo menovaihde pesässä ja tehopainosuhde aika paljon parempi. Vielä nähtiin illan aikana Vette Rokkimäkin valoissa, mutta siinä vaiheessa oli jo ns. pahimmat bensat poltettu lenkkareista eikä raggarointihaluja ollu sen enempää.. Käsi ei kyllä noussu vetestä vaikka morjenstettiin ja kisablondikin näytti happamalta.
   
  Muokattu: 12.10.2020
  lintta88, Gary Grand, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
 18. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Olen ollut auton romun vieressä katsomassa liiskaantunutta nuoren miehen ruumista, joka oli elävä olento vielä 10 minuuttia aikaisemmin. Mites onko teillä muilla yhtä "loistavaa settiä" näistä toilailuista?
   
 19. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead


  Toivottavasti et ymmärrä tätä väärin mutta oletan että se oli Sinulle opettavainen hetki?
   
 20. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead


  Grafiitinharmaa Dart oli usein patsaan Kesoilin pihassa. Enpä kyllä enää muista auton omistajan nimeä.
  Muistelemasi kaltainen pilluralli on nykyisten liikennejärjestelyjen takia siirtynyt ajasta ikuisuuteen. 40 vuotta sitten se oli helppoa, jos kiersit myötäpäivään käännyit aina vaan oikealle, jos vastapäivään niin aina vaan vasemmalle. Pyöreäsä parkissa tai yläparkissa pistäysiminen sotkikin jo sitten helppoa suunnitelmaa.
   

Kerro tästä muillekin!