Kilpailumaksut

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Mopar, 15.4.2007.

 1. Cata

  Cata 1st gear

  Ahh yes got it. Ihan harkinnan arvoinen homma kyllä.
  -Cata-
   
 2. Cata

  Cata 1st gear

  Väliin kevennys. Tämä selittää ne yleisön ja osin kilpailijoidenkin valitukset siitä kuinka kauan radan puhdistustauot kestävät :D :D :D :D

  -Cata-
   
 3. kaasua

  kaasua 1st gear

  onks kukaan saanu jo kilpailukutsuja ja uutta lisenssiä????
   
 4. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Eip oo näkyny :( No, vasta tammikuussahan se lisenssi tulikin maksettua :odroll:
   
 5. luppes

  luppes 1st gear

  Ei taida olla saanut.
  Niinkuin joku jossain aikaisemmin mainitsi , niin mustapekkaa ei
  korteista tunnu löytyvän vaikka kuinka sekoitettaisiin ja jaettaisiin kortit.
  no toi oli tsoukki,
  Kilpailukutsut ovat joillekkin lähteneet perjantaina, ja loput tänään, kutsut löytyy myös netistä.
  Lisenssit lähetetään tällä viikolla kun saadaan tutkintokortit tulostettua, eikä noita lisenssejä ole tänne toimistolle tullut kuin n. 40 kpl. eli kiirus tulee monelle jos ei ole vielä lisenssiä hankkinut.AKK:n toimitus aika
  n 2vko.

  - Luppe -
   
 6. kaasua

  kaasua 1st gear

   
 7. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Kai se lisenssi sieltä sit tulee. AKK:n lehti alkoi ainakin tulla taas alkuvuodesta joten kai toi lisenssijuttukin on hoidossa eli maksu menny niille jne. kun muustahan sitä ei voi kuin arvailla :wink:
   
 8. Mopar

  Mopar Gearhead

  Jos osallistun tuohon tv- lisämaksun luokkaa, eli kalliimpaan ja sitä ei ajeta, ja siirryn esim spet:iin. maksanko silloin tv tukea ilma mahdollisuutta päästä edes tv:hen? :rotfl:
   
 9. vesaraiski

  vesaraiski 1st gear

  uskon että hyvitys jossain muodossa, vaikka tulevissa osallistumismaksuissa olis mahdollista.....
   
 10. SG 448

  SG 448 3rd gear

  Ei ole niinpaljon henk.koht.mediapaketin ottaneita meitin ryhmässä et kuitenkaan näytetään telkkarissa kuin Finaalit vaikka maksaisit lisämaksun.
  http://www.fhra.fi/news_2007/20070411_tv.html
   
 11. DS 325

  DS 325 Gearhead

  Näyttäis tulleen FHRAn sivulle mahdollisuus täyttää vetoomus Televisioinnin lopetuksesta. Nyt kaikki kynnelle kykenevät ja muut maksuista pillittäjät sankoin joukoin täyttelemään toi, mieluiten ilman perusteluja tai muutakaan asiasisältöä, vaatimalla vaan sitä lopetettavaksi. Täyttäkää se nyt tai vaietkaa iäksi, sillä nyt teillä kaikilla on mahdollisuus oikesti vaikuttaa jopa niin, ettei tarvitse avata suutaan suuren ja mahtavan Johtokunnan ja muiden harrastajien edessä / kuullen.

  Mulle toi televisiointi on ihan yhdentekevä, eikä siis kiinnosta pätkääkän, joten päättäkööt muut sen kohtalosta. Tässä kuitenkin kerron tän mielipiteen, vaikkei se varmaan ketään kiinnostakaan.

  Äänestäkää ja vaikuttakaa :soosoo:
   
 12. Eyerace

  Eyerace 1st gear

  Ottiajatuota,kunhan tuumailen:

  Suurinta osaa tämän viestiketjun kilpailijoista tuntuu korpeavan tuo TV maksu tavalla tai toisella,ja mun (ja vain mun) ajatelmani koko aiheesta olisi:

  Jos kisalähetykset lopetetaan vallan,miten "suuren yleisön" (ja miksei myös monen sponsorin) mielenkiinto pidetään lajiimme yllä,koska tiedän tapauksia jossa lähetyksen jälkeen on tutkittu kalenteria ja halutaan lähtee paikanpäälle katsomaan kisoja...

  Elikkäs ajatelmani noin kiteytettynä olisi jotakin tälläistä:
  Ei TV:tä->halvemmat kustannukset->menee hetki hyvin->yhteistyökumppanit eivät saa näkyvyyttä (TV)->kaikkoavat->menetetään katsojia->tarttee rukata kilpailijamaksuja ylöspäin->jne

  Olisko tuo TV kuitenkin se pienempi paha kokonaisuutta ajatellen ?
   
 13. Mrs Sippi

  Mrs Sippi 1st gear

  FHRA:lla on lukuja ohjelmien katsojamääristä. Ne osoittavat selkeästi, että drag racing kiinnostaa moottoriurheilulajina ihmisiä. Musta ne ohjelmat on kyllä senverran mielenkiintoisia, että saavat kyllä asiasta kiinnostuneita ihmisiä myös paikan päälle kauempaakin.
  Viime kesänä kuulin karkkilalaisista mopopojista, jotka olivat sinnikkästi lähteneet pärisyttämään kukonlaulun aikaan Alastaron kisoihin ja illalla kisojen päätyttyä takaisin. Sitkeitä sällejä.
   
 14. supo

  supo Gearhead

  Meilläpäin ainakin yhteistyökumppanit ovat mielissään että laji näkyy tv:ssä,vaikka meijän teamin luokkaa ei näytetä eli Pro Et.Ei kai tarvitse mennä taas kivikaudelle takaisin.Pikku vinkki täiltä SAVOSTA,jättäkee teamin kanssa 2 viikonloppua välliin bauriloista niin niillä rahoilla maksaa jo 2-3 kisamaksut,täillä toimii ainakin miksei muualla.Tämä oli minun mielipide kyseisestä asiasta.Terv.Pro ET 1337
   
 15. Cata

  Cata 1st gear

  Tässä kohtaa haluaisin huomauttaa että minä en missään vaiheessa ole ollut tv-maksuja ja tv:tä vastaan. Minua edelleen ihmetyttää se, miten kustannukset ovat viimeisen kymmenen vuoden sisällä kehittyneet hurjaa nousua jatkuvasti, kun FHRA:n talous on samalla parantunut, osallistujamäärät nousseet ja televisioitukin on koko ajan. Että mikä on se kustannus joka on noussut näin paljon? Tää on minulle edelleen epäselvää. Mutta lupaan tulla taas ens syksynä syyskokoukseen selvittämään ;).

  -Cata-
   
 16. ernie

  ernie 1st gear

  Ei varmaan kellään ole mitään TV:tä vastaan, oli ohjelman taso sitten hyvä tai huono, se on aina mainosta lajille.

  Mutta juurikin niinkuin Cata sanoi että hintojen nousu ihmetyttää ja nyt se nousu johtuu tuosta TV-maksusta jolloin puheenaiheeksi nousee luonnollisesti telkkari.

  Jotenkin tuntuu että syyskokouksessa tulee olemaan ennätys osanotto :D
   
 17. RAAKA

  RAAKA 1st gear

  Ei noilla radoilla hinnat ole nousseet Savo ja Alastaro ratavuokrat ja sähköt 10v sitten 20000mk ja 50mk nyt sama 20000€ ja 50€.
  No asiaa te puhutte kuhan leukailen.
   
 18. vesaraiski

  vesaraiski 1st gear

  Sit pitää edelleenkin muistaa että viimeiset 10-vuotta on rahaa syydetty kilpailuihin ja kilpailijoihin niin että siitä seurauksena miljoonien velat. eli tehty voimakkaasti tappiollista kilpailutoimintaa ja velkaannuttu. 6-vuotta sitten mm. verottaja, vakuutusyhtiö yms. olivat väkisin kaatamassa FHRA:ta ja saimme neuvoteltua tiukat ja vaativat maksusuunnitelmat veloille ja teimme 10-vuoden pelastautumissuunnitelman jossa ei ollut yhtään löysiä. KAIKKI FHRA:n tuotto mikä onnistuttiin uudistuneilla järjestelyillä tekemään meni velkojen maksuun. Myös näyttelyntuottoa on viimeisen viiden vuoden aikana pystytty kasvattamaan, ja näyttely on ollutkin suurin (lue ainoa) tulonlähteemme, jolla olemme paikonneet nämä kilpailuilla saavutetut velat.
  Ne jotka olivat viime syyskokouksessa muistavat kuinka johtokunta sai ukaasin siitä että kaikki varat ohjataan kilpailutoimintaan, niin kuin olemme tähän asti joutuneet tekemään. kilpailijajäsenet edustavat noin 15% jäsenistöstä. Johon FHRA:n johtokunta sitoutui pyrkimään siitä että kilpailutoiminnasta tehdään itsenäisesti kannattavaa. kahta onnistunutta EM-kilpailua lukuunnottamat kilpailutoiminta on vieläkin useista leikkauksista huolimatta tappiollista. FHRA rahoja kuitenkin sijoitetaan yleiseen näkyvyyteen ja lajin kehittämiseen. siihen kuuluu mm. tämä televisiotoiminta josta yli puolet edelleenkin on yhdistyksen heiniä ja kilpailijoilta haettiin siihen noin 30% tukea. Näistä varmaan nyt selviää miksi hinnat voi nousta vaikka valo putkenpäässä näkyykin. toivottavasti edes vähän selkeytti.

  t. vesa raiski
   
 19. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  En mä muista. Kilpailuihin "yms" niitä rahoja on voitu syytääkin, mutta, että kilpailijoihin? Mikä kilpailijoiden kannalta oli paremmin velkaantumisen aikana, ja kilpailijatko tuon velan ovat aiheuttaneet? No, liekö tolla niin väliä, FHRA:n talouden kannalta onneksi kelkka on kuitenkin saatu käännettyä, ja siitä isot aplodit. Kilpailijajäseniä 15%, ok, mutta onko ne muut jäsenet sitä mieltä, ettei kilpailuihin tulis panostaa, vai miten? Mä en tiedä onko toi joka alan kustannusvastaavuus ihan kauheen hyväkään asia. Toki, jos niitä kisoja ei halua järjestää, niin sittenhän niitä lakkaa järjestämästä. Jos ne todelliset kustannukset yrittää saada kilpailijoilta pois, niin siinä tulee käymään niin, että niitä kisoja käydään sitten jonkun muun järjestäjän alla. Joko jossain radalla tai kentällä, tai sitten ihan ruotsin tyyliin "taivasalla".
   
 20. SG 448

  SG 448 3rd gear

  Tohon Vesan kommenttiin toteaisin omasta puolestani ei mulle ainakaan ole syydetty rahaa FHRA:n puolesta koskaan ja mitä niitä vanhoja velkajuttuja vielä pyöritetään kokoajan mukaan,eikai ne kuljettajien vikoja silloinkaan olleet vai?
   

Kerro tästä muillekin!