Kimppatallin säännöt?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja samppa78, 18.6.2009.

 1. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Kyseessä ei ollut isomman porukan talli, joten yks tai kaks henkilöä lienee vastuussa asiasta.
  Asia on kyllä virkavallan tiedossa ja jätkät oli saanu häädön saman tien.
  Mutta taas ovat uudessa paikassa, saa nähdä miten kauan tämä tallipaikka pysyy.
   
 2. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Voi olla et räk viikki ja lässykkä jää..
   
 3. fenix

  fenix 2nd gear

  Hyvä ettei sivullisia uhreja.
  Kukapa meistä ei olisi joskus hölmöillyt.
  Onneksi nämä ovat loppujen lopuksi melko pieniä murheita.
   
 4. GeeTeeO

  GeeTeeO Gearhead

  On ne tuon ihmistyypin edustajat kyllä joskus Kuukauden shokkiinkin päätyneet...
   
 5. Lowry

  Lowry 2nd gear

  Jos jäteöljyn kaataminen viemäriin on hölmöilyä, niin voin kyllä sanoa, että en ole hölmöillyt, enkä tunne ketään muutakaan hölmöillyttä. Ehkä jonkun kolme vuotiaan kohdalla tuollainen voisi mennä hölmöilynä, mutta aikuinen ihminen ja vieläpä jonkin sortin yrittäjä? Voi isäkissan vittu, että saa olla tyhmä olento.
   
  artsiracing, Pertura, Swinger ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Vaikea uskoa että kyseessä olisi yrittäjä, koska luulisi olevan varsinkin alan yrittäjillä tiedossa että jäteöljy haetaan kierrätykseen pihasta ihan ilmaiseksi...

  Toki sen vaivan joutuisi näkemään että jäteöljy pitää siirtää autosta säiliöön tai tynnyriin, helpompihan se on laskea suoraan viemäriin jos sattuu olemaan lattiakaivo hollilla...

  Voi kiesus sentään.
   
  artsiracing, jariha ja Swinger tykkäävät tästä.
 7. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Niin, jos ne hölmöilyt oliskin jääny tuohon!
  Sitä korjaamohommaa kun tekee pelkällä mutulla, niin voi tosiaan tituleerata ittensä "yrittäjäksi".
  En varmaan kaikkea tiedäkään, mutta on siellä asiakkaan auto palanut, ja toisesta menny kone epäonnistuneen jakopäärempan takia.
  Ja kun jätkällä ei ollu mitään vakuutuksia ja perse auki niin... no oli se ainakin kerran saanu jo turpaansa.
   
  jakulepi, Inlinee ja Swinger tykkäävät tästä.
 8. Swinger

  Swinger Gearhead

  Hmm... ootko sääkin aikuis iällä kaatanut jäteöljyt viemäriin? Jos oot niin joku hengenheimolaisesi asuu ilmeisesti pieksämäellä. Muutat kato sinne asumaan kanssa ihan artsin iloksi
   
 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Jospa hän on sellainen telkkarissakin mainostettu "kevytyrittäjä".
   
  Swinger tykkää tästä.
 10. xarper

  xarper Gearhead

  Anteeks, pakko oli kyllä liittyä tähän keskusteluun, menee jo liian huvittavaks tää sun mutuilu täällä :rotfl:

  Alotetaan nyt vaikka noista ylläolevista:
  - Yks Golf (1.6 FSI) palo hallin pihalle takuukorjauksen jälkeen syystä x, en tiedä miten jakoketjuun kajoaminen saa auton palamaan mutta noh, kaikki on kai mahollista. Tein kyseiseen autoon siis ketjurempan muutama pv ennen tota, asiakas soitti sitten että sammu parkkipaikalla käydessä auto eikä lähde käyntiin. Tilasin hinurin sille ja siirsin hallille, tutkittuani asian moka oli mun eli kampuran pultti oli unohtunu kiristää lopulliseen momenttiin. Noh sormet ristiin, jako takas kohilleen ja auto tulille ja kui jollain ihmeenkaupalla vältyin kansirempalta ja sehän kävi ihan normaalisti.
  Löin sit auton nippuun ja peruutin pihalle ja rupesin soittamaan asiakkaalle, kerennyt kissaa sanoa kun konepellin alla oli ilmiliekeissä koko vekotin.
  Tässä vaiheessa sit varmaan asian vois tehä sadalla eri tavalla, asiakas tuli illalla käymään, selitin asian ja sano että pitää miettiä pari pv et saa rauhottua.
  Ite esitin omasta mielestäni käyvän tarjouksen autosta asiakkaalle nettiauton hintojen perusteella, mikä ei tietenkään kelvannut asiakkaalle vaan tämä halusi jotain aivan posketonta summaa minkä oli autoliikkeelle maksanut autosta vuos sitten tjsp, summa oli tyyliin 3500e vrt markkina-arvo mikä oli n. 1500e.
  Tämän jälkeen kävikin sitten kyseisen henkilön isäpuoli uhkailemassa useaan otteeseen paikan päällä, onneks usein myös todistajien läsnäollessa. Asiasta meni sitten kuukaus, liekkö pitempäänkin kun tuli viesti tältä henkilöltä että mun ehottama korvaus käy asiasta kappasvain... Tässä vaiheessa vastasin vaan että voi unohtaa koko asian verraten edellämainitun henkilön käytökseen, mukaanlukien yksi hajotettu puhelin tämän henkilön toimesta...

  Tämä on myös ainut jakopää missä on kämmi käyny mistä ite olen edes tietoinen ni epäilen että toista on edes tapahtunut? Kyllä nuo yleensä tietoon tulee aika nopeesti jos jotain kämmää. Mutta hyvä jos sinä tiedät paremmin.

  Ja yhtään takuukorjausta tms ei ole jäänyt tekemättä mitkä on mulle tuotu julki ja auto tuotu takasin korjattavaks.


  Noh entäs sitten tämä "öljyepisodi"? Tuntuu siitäkin olevan niin paljon faktoja liikkeellä et lisätään nyt vähän siihenkin.

  Edellinen vuokranantaja yrittänyt periä siis meiltä öljynerotusastian tyhjennyksestä jotain typeriä summia tyyliin 700-800e, kuulemma oli laskettu sinne "satoja litroja" öljyjä. Koko episodi sai alkunsa kun mulla oli yhestä luminasta laatikko menossa levällee nosturilla ja jätin sen valumaan öljyjä ja lähin käymää jossain ni oliki vähä vaihtanu suuntaa se öljyn valuminen jossai välis ja osa valu ohi ja sisälle olleeseen kaivoon (öljynerotuskaivo myös), noh sehä oli just sattunu sillo käymään siellä ja tuli myöhemmi uusiks ja tökkäs tikun sinne kaivoon ja sehä o punanen se koko tikku ku noin tekee ni siellä oli sen mielestä sit "satoja litroja öljyä". Noh mä imasin sit illemmasta samantien ite sen kaivon sisältä tyhjäks, siinä oli niin ohut kerros sitä atf pinnassa etten saanu sitä edes imastua siitä öljyä juurikaan, vettä tuli vaan, tottakai se koko tikku on punanen ku sen sinne työntää kun pinnasta sotkee sen koko varren...
  Ja mulla on hallilla 200 litran tynnyri mihin menee kaikki jäteöljyt ja se ku on täys ni kaveri käy imasee tyhjäks sen ku se polttaa noi jäteöljyt ite, winwin kaikille.

  Nyt tämä kyseinen vuokranantaja panttaa takuuvuokria kun riitautettiin tuo lasku ja tästä huolimatta yritti myös jatkaa laskutusta vielä asiasta... Kovasti uhkaili myös että kaupungilta tulee tuhansien eurojen lasku asiasta JOS ei hoideta hänelle tuota tyhjennystä! Ei ole kuulunut mitään kaupungilta, tehköön jokainen sit omat johtopäätöksensä tästä mikä on totta ja mikä ei... Tiedän yhden tapauksen missä sitä on oikeesti mennyt sinne kaupungin viemäriverkkoon ja kaupunki on kyllä vauhilla sillon osottelemassa sormella syyllisten suuntaan, ei ne odottele minkään firman "lupaa" siihen.
  Tämä kyseinen yritys myös tunnetaan täällä esim. siitä ettei heidän työntekijät saa kuulua liittoon :rolleyes:
   
 11. fenix

  fenix 2nd gear

  Mä saan jättää jäteöljyt duuniin ja otan vastaan myös läheistenkin jäteöljyt.
   
 12. T5

  T5 Gearhead

  Hyvä topikki
  [​IMG]

  Ja juuri kimppatallin ongelmien takia ostin oman tallin. Ei siinä ehkä kaikkia mukavuuksia ole, mutta saapahan olla yksin.

  Ja nyt yhtään kenenkään puolelle kääntymättä, alkaa tässä topikissa olemaan jo semmoisia syytöksiä, että kunnianloukkauksen rajat paukkuu ja venyy
   
  fenix ja xarper tykkäävät tästä.
 13. fenix

  fenix 2nd gear

  Se mitä kimppatalli touhuja sivusta seurannut, niin moni tämän topicin tarina kuulostaa tutulta.
  Ja T5 :D
   
 14. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Sen verran tiedoksi, että semmoista vakuutusta ei ole olemassakaan joka korvaa korjaamolla asiakkaan autoihin tulleet vauriot! Vain sellainen vastuuvakuutus löytyy joka korvaa ajoneuvon luovutuksen jälkeen ilmenneet työn kohteeseen liittyvät vahingot, omavastuu aika iso, jolloin sitäkin aika harvoin käytetään, mutta pakko se on olla olemassa, kun jos sattuu kuolemaan/loukkaantumiseen (eikä tarkoita henkisiä loukkaantumisia, ne saa kärsiä kukin tavallaan, kuten muutenkin) johtanut onnettomuus korjaamon huolimattomuuden (tai oikeammin tahattoman vahingon) takia, niin on millä korvata. Kukaan ei tahallaan asiakkaan autoa hajota, mutta vahinkoja sattuu, kun ihmiset on sekaantuneet hommiin... Eri asia sitten jos ajoneuvo kärsii vahinkoja esim kiinteistön tulipalon ym takia, silloin korvaa kiinteistön vakuutus (jos semmoinen on, muuten se on sitten voi voi). Normaalisti ajoneuvon säilytys/palo ym vahingot korvaantuu sitten ajoneuvon omasta kaskosta...

  EDIT: niin tai kai semmoisenkin vakuutuksen saa, saahan kuuraketillekkin vakuutuksen. Maksaa tosin yhtä paljon kuin se raketti, jolloin se jätetään ottamatta, koska jos se raketti toimii, se maksaakin yhtäkkiä kaksi kertaa hintansa ja vahingon sattuessa saa vain maksetut rahansa takaisin, eli ei kannata :rotfl::rotfl::rotfl:
   
  1purehell, GBS, amarillo ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Kenenkähän kunniaa tässä on loukattu, en ole ketään nimeltä tai edes nimimerkiltä tai firmankaan nimeltä maininnut.
  Aika hyvin yksi tyyppi tunnisti asiat omakseen, ja vieläpä myöntää että on kämmäillyt ja jättänyt lopulta maksamatta niin asiakkaan auton vahingot kuin kaivon siivouksetkin.
  Itse hän tässä omaa kunniaansa eniten loukkaa! :p

  Tuo öljytarina on melkoista satua. Jos öljyä on kulkeutunut reilumpia määriä kauempana olevalle puhdistusasemalle saakka ja "jäljet" johtaa tiettyyn paikkaan niin..
  Satun kyllä tuntemaan myös sen öljykaivon puhdistajan.
  Ja kyllä nää tapahtumat on täällä kaikkien tiedossa, jotka vähänkään autoja harrastaa tai muuten ovat olleet asian kanssa tekemisissä.

  Ja ne hölmöilythän ei lopu tähänkään, mutta antaa nyt olla toistaiseksi.
   
  paja1, GBS, amarillo ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. leemu

  leemu 3rd gear

  Ei muuten korvaa.
  Kokemusta lähipiiristä, paja paloi ja auto oli pyöräntuenta purettuna nosturilla niin ei saanut ulos.
  Kyllä jäi yrittäjän omasta pussista korvattavaksi auton vahingot.
  Oletettavasti sellaisiakin vakuutuksia on olemassa jotka korvaavat työn kohteena olevalle ajoneuvolle sattuvia vahinkoja. Se vaan on eri juttu, että mitä se maksaa ja kuka sen älyää ottaa jos on edes varaa.
   
 17. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Voit olla oikeassa... Toivottavasti mun ei tarvitse koskaan selvittää...
   
  GBS, amarillo ja isalmela tykkäävät tästä.
 18. 1purehell

  1purehell Gearhead


  Vähän ot, mutta seurailin hallissani vuokralla ollutta, jo edesmennyttä firmaa. Tämä "täyden palvelun autopaja" teki yhteen uudehkoon Pösöön jakopäänvaihdon, periaatteella että "kyllä me tää osataan". Rempan jälkeen pösö meni lunastukseen, kun koneesta ei jäänyt oikein mitään ehjää osaa jäljelle. :D Ko. koneessa ei ole jakopään merkkejä, joten merkit oli tehty maalikynällä sinne. Uudet osat vaihtui, mutta eihän tuollainen nykyaikainen HDi-moottori siedä sellaista, että siellä on jako hiukkaakaan pielessä. Jätkät riuhtoi Pösöä Valmetilla, liinalla vetämällä vaihde päällä, että lähtis käyntiin... Ei lähtenyt. Sitten sieltä otettiin suutinta irti, että näkis missä ykköspytyn mäntä on. No se suutinkin katkes sinne kanteen. Sitten porasivat(!) sen suuttimen sieltä kannesta irti, mutta porakin lipsahti kanteen. Siinä vaiheessa auton omistaja vihelsi pelin poikki ja vei auton merkkikorjaamolle. Sieltä tuli tuomioksi, että kone on täysin tuhottu. Meni asiakkaan kaskosta lunastukseen.

  Saman tempun tekivät sitten myös yhdelle uudemmalle Golfille. Siitäkin meni alakerta jakopäärempan seurauksena. Autoon vaihdettiin (salaa) uus alakerta purkuautosta. Ei vain ollut ihan samanlainen. :rotfl: Jotain anturitietoja jäi puuttumaan.
   
  amarillo, sleepercooler, jpalvima ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ei niissä omissa merkeissä mitään vikaa ole mutta kaikessa muussa kyllä.
   
 20. paja1

  paja1 Gearhead

  Nyt on sijaisloukkaantuminen huipussaan kun loukkaanutaan jo ilman loukattua :rotfl:
   
  artsiracing tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!