Kirjoista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja sampop, 28.9.2005.

  1. sampop

    sampop 1st gear

    Osaakos joku suositella hyvää yleisteosta amerikkalaisen autoteollisuuden / autojen historiasta?

    Onko nämä mimmosia:
    http://www.alfamer.fi/naytatuote.asp?haku=D2496
    http://www.alfamer.fi/naytatuote.asp?haku=D2468
    http://www.alfamer.fi/naytatuote.asp?haku=MA370

    Erityisesti kiinnostaisi noiden pienempien valmistajien historiat ja autojen tiedot, kuten Packard, Nash, Kaiser jne...

    En etsi kuvakirjaa valmistajien hienoimmista ja kuuluisimmista malleista, pikemminkin jämäkkää tietoa jossa niin harvinaisemmat tekeleet kuin myös tavalliset kansanautot saavat tilansa.

    Alkaa vissiin Mobilistin lukemiselle tulemaan hintaa...
     
  2. 4D -38

    4D -38 1st gear

  3. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    toi standard gatalog of american cars on ihan hyvä..näkyy eri mallien valmistusmäärät,konevaihtoehdot ym optionit..tarttis varmaan ostaa uus kun "raamatusta" lähtenyt kannet käveleen viimeisen 15 vuoden selailun jälkeen ;)
     
  4. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Isoista valmistajista löytyy paljon paremmin tietoa, mutta ainakin olen jossain yhteydessä maininnut jo esim Studenbakerin historiaa käsittelevästä kirjasta, jota löytyy joistain kirjastoistakin jopa.
     
  5. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Standard Catalog -sarjan opukset ovat hyvinkin kattavia perusteoksia autojen tiedoista kiinnostuneille ja niiden hankkimista voi suositella jos tarvitsee tuollaista yleisteosta.

    Jos hankit ne, et varmastikaan tarvitse tuota Encyclopedia of American Cars -kirjaa, koska SCoAC-kirjoissa on mun nähdäkseni samat tiedot ja vielä enemmänkin.

    Jos ei syystä tai toisesta halua ostaa Amazom.comista niin Alfamerin ohella SCoAC -sarjaa on ollut myös Suomalaisessa Kirjakaupassa myytävänä ja joskus Suomalaisen tarjous on ollut Alfameria edullisempi. Kannattaa muuten tarkistaa aina mikä versio ("edition") on kyseessä, tuoreemmat on kalliimpia, vanhemmat halvempia.

    Pienemmistä vai olikohan ns. kuolleista merkeistä olen muuten nähnyt hyvän SCoAC-tyylisen kokoomateoksen jonka lainasin tutustumista varten joltain kaverilta joskus vuosia sitten mutta en enää muista mikä mahtoi olla opuksen nimi tai kuka se oli se kaveri jonka kirjaa käpälöin (huuda hep! jos muistat omistavasi moisen, mutta unohda juttu jos kirjaan on ilmestynyt joskus epäilyttäviä kahvitahroja - siinä tapauksessa kiistän koskaan nähneeni moista opusta).
     
  6. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    Sellainen teoksen tekijä löytyy Suomenmaaltakin kuin:
    Ralf Sirén,joka on tehnyt musta-valkoteokset GM:n,MoPar:n,Ford:n
    sekä riippumattomat merkit Muskelikauden jenkit 1955-72.
    On kirjoitettu kotimaan kielellä ja hyvää luettavaa sekä tietoa!
    Sitte löytyypi Tad Burns:n teos jonka nimeä en ihan tarkkaan muista,
    mutta on HIRVITTÄVÄ "tiiliskivi" jossa on kyllä sitte masiinoita jos
    vaikka mihinkä makuun jenkkilästä!
    Toi Sirénin RIIPPUMATTOMAT MERKIT ko. sarjasta sis. juuri noita
    vehkeitä,mistä kyselit !
     
  7. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Sirénin Ralfin kirjathan ilmestyi 80/90-lukujen taitteessa ja kaveri taisi myydä niitä itse suoraan... löytyneekö enää mistään uusina? Pieksämäen kaupunginkirjastossa taitaa olla muuten nämä teokset ja muistelisin aikoinaan Helsingissä Laajasalon kirjastossakin törmänneeni. Lienee myynyt siis kirjastoihin, kannattaa käydä katsomassa.

    Mulla on muutama opus, GM ja Ford ja onhan niissä tietoa, tosin laatu on sellaista mustavalkokopiokoneen tasoa. Ihan hyvä täydennys kirjavalikoimaan silti, iso homma ollut moisten teosten koostamisessa.
     
  8. Piru

    Piru 1st gear

    samat sanat,kannattaa jos omistaa visan.tilasin vastikään camaron korjausoppaan amazon.uk:sta ja säästin 11e.posti ja pakkauskin vähemmän kun alfameriltä :eek:
     
  9. sampop

    sampop 1st gear

    Amazonista kirjat yleensä ostelen, satuin vain Alfamerinkin sivuille ihmettelemään. Korjausoppaita olen ostellut ebaystäkin. Yllättävän maltillisilta muuten vaikutti noi hintaerot, niiden kohdalla jotka löytyivät. Joteskin kirjakaupoissa on kuitenkin oma fiiliksensä, kun voi lehteillä ja ihailla kirjoja rauhassa.

    Noi Ralf Sirenit olen tilannut häneltä itseltään: http://www.elisanet.fi/ralf/
    En muuten muistanut noita riippumattomia valmistajia käsittelevää kirjaa, kun muut ovatkin jo hyllyssä. Laitoinkin tilauksen samantien.

    Pitää kattella noita Burnsseja ja muita tiiliskiviä.
     
  10. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kyllähän se on ihan hyvä aina välillä kannattaa suomalaista vaihtoehtoa eli tuota Alfameriä. Jos satutte joskus ajelemaan varkauden ohi, niin kannattaa pysähtyä varkauden portissa ja käydä siinä olevassa kirja kaupassa.
    Kannattaa myös tutustua Gummeruksen aikoinaan kustantamaan kirja sarjaan Auto. Itselläni on noista osa 1880-1920 luvut. Kirja on myöskin suomen kielinen ja sen sisältö käsittelee auton eri vaiheita näiden vuosikymmenien aikaan.
     
  11. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Gummeruksen "Auto 1850- ja 1960 -luvuilla" opus löytyy hyllystä, mutta sitä en voi kyllä suositella ainoaksi lähdeteokseksi jenkkiautojen ystäville. Kirjan tekijä, englantilainen Michael Sedgwick potee näet ajoittain jonkinlaista asennevammaa amerikkalaisia autoja kohtaan ja usein jenkkiautoista kerrotut faktat menee enemmän tai vähemmän pieleen kun ne heijastelevat kirjoittajan suhtautumista ko. autoihin.

    Esimerkiksi 1950-luvun lopun siipiautomuotoilua setä taitaa inhota ja niinpä esim. T-birdistä todetaan "vuosi 58 oli taas muotoiluvuosi, silloin esiteltiin onneton kuusipaikkainen Thunderbird". Kuitenkaan ei sitten perustella miksi se oli onneton ja kenen mielestä se oli onneton. Ja sehän oli nelipaikkainen :)

    Kirjassa on kuitenkin paljon asiapitoista faktaa ei-amerikkalaisista autoista ja kuvitus on hienoa, mm. vanhoja autoesitteitä.

    Tietäisikö joku muuten Standard Catalog of American Cars -tyylistä yleispätevää perusteosta euro- sekä japsiautoista? Sellainen on ollut haussa jo pidempään mutta ei ole tullut vastaan kuin opuksia, joissa pääpaino kuvissa ja tekniset faktat ovat vain pintaraapaisuja sieltä täältä.
     
  12. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Tuo aikaisempien vuosien teos on eri tekijän kuin tuo Heikin mainitsema.
    Tosiaan siinäkin on mm vanhoja esitteitä.

    Muistelen joskus lainanneeni kirjastosta jonkun opuksen joka käsitteli kaikkien yleisempien autovalmistajien tuotantoa. Tuo kija oli muistaakseni aika isokokoinen ja paksu.
     

Kerro tästä muillekin!