Kirkkaat umpiot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja pala63, 27.9.2007.

  1. triheadwolf

    triheadwolf 3rd gear

    http://www.satuga.com/ishow/y/yungli/main.html

    Tuolta tilaamaan laatikollinen kerrallaan... Ei vain ilmene noistakaan että mitkä hyväksynnät niistä löytyy. Pitäis varmaan kysellä, joku varmaan osaa heittää jonkun linkin tai peräti vastauksen noihin valomääräyksiin, että mitä hyväksyntöjä missäkin tulee olla.

    Noista siriuksen 5 3/4" tuikuista löytyy vain sae hyväksyntä valmistajan
    kotisivujen mukaan.
     
  2. WSE

    WSE 1st gear

    Noissa mulla olevissa siriuksisa ainakin on kaikissa E hyväksyntä.
     
  3. WSE

    WSE 1st gear

    Nyt tuli asennettua kirkaslasiset siriukset astroon. Vertailun vuoksi jätin toiselle puolen paikoilleen n. kuukausi sitten asennetun saturnuksen normaalin yleismalli umpion. Ensimmäisellä kokeilukerralla tuli pettymys, valokuvio ok mutta sirius selvästi himmeämpi kuin saturnus, melkein tuikku... Ok, siriuksessa on sen mukana tullut taiwan h4 ja saturnuksessa "veljeskansan" eli unkarilaisten valmistama general electricin +60% H4, siispä siriukseenkin sellainen. Nyt muuttui kirkkaus toisinpäin, tosin eroa oli vain aavistus.
    Eli johtopäätöksenä: itse polttimoissa näyttää tuota eroa olevan huomattavan paljon enempi kuin umpioissa, noinniinkuin valotehon/valosävyn kannalta. Siriuksen mukana tulevat ilmeisesti sieltä surkeimmasta päästä.
    Itse umpiossa ei pahempaa vikaa näytä olevan, yllätyksenä heijastinosa on alumiinivalua. Heikko "lasi" tosin arvelluttaa... Astroon sovittaminen vaatii työtä, polttimon ympärillä oleva suojakumi täytyy poistaa/ leikata pienemmäksi (pölytiiviys...hmm...), ja kauluksesta sahata n. 1cm siivu pois jos meinaa orkkis pohjaan sovittaa. Lisäksi parkki kannattaa ottaa astron umpioista jotta johdot sopii kunnolla. Samanlainen sovitystyö oli saturnuksen yleismallin kohdallakin. Saturnuksen kaulusta oli tosin helpompi työstää kun oli muovia, siriuksen kohdalla heijastinosan alumiinivalurunko taas oli kyllä muuten positiivinen yllätys, heijastin tuskin tummuu kovin pian. Noissa on e9 hyväksyntä ja luvataan myös 24V /70W käyttö.
     
  4. triheadwolf

    triheadwolf 3rd gear

    Tässä lainaus Meronetiltä, kysyin saisivatko toimitettua noita 5 3/4" pöreitä:

     
  5. WSE

    WSE 1st gear

    ihan ok valot on olleet, hyvin näkee kunhan nuo orkkispolttimot vaihtaa parempiin. Laitoin pyöreät seiskatuumaiset sitten lisäpitkiksi eli sillain että h4:sta palaa vain pitkä. Pitäisi kelvata katsastuksessa jos lähivaloa ei ole kytketty, jollei ref. luku mene yli. En edes mitään koteloa laitanut noille, parkin reikään läpivientikumin kanssa kupukanta 8mm pultti josta kiinnitys ja tukitanko ylempänä jostain syystä olevaan pikkureikään, heijastinosa on kokonaan alumiinia joten kestää tomoiset kiinnitykset ja tausta siisti musta niin eipä se mitään kuuppaa tarvikaan. E9 on tosiaan molemmissa, pyöreissä että kanttivaloissa.
     
  6. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Tää jotenkin oudon näköinen.

    Tuliko sulle WSE niitä 7" kirkkaita pyöreitä? Enta SamiL ?

    Ja sitten - onko ne lasi"lasilla" ?
     
  7. WSE

    WSE 1st gear

    7" ja 6x8 on muovi "lasilla" mutta 5 3/4 jostain syystä ihan oikealla lasilla.

    Noista on ilmeisesti joka koosta molempia versioita olemassa. Olisiko oikealla lasilla olevat vanhempaa tuotantoa?

    kaikissa on muuten E9. En ole löytänyt sellaisia joista tuo hyväksyntä puuttuu...

    Saatavuus tuntuu välillä olevan huono näillä kyllä...
     
  8. ACC

    ACC Gearhead

  9. BRC1

    BRC1 Gearhead

  10. triheadwolf

    triheadwolf 3rd gear

    Et oo tainnut threadia kovin tarkkaan lukea. Laitoin ton lokakechin linkin jo edellisellä sivulla. Eivät tosiaan maksa mitään, mutta yksittäistä paria tai kahta ei silti kannata tilata, jos edes lähettäisivät. Lisäksi euroautoilijoille tulee virkavallalta soosoota.
     
  11. ACC

    ACC Gearhead

    Hain tänään 4kpl Umpioita tullista joka tilattu lokakechilta eikä mennyt euroakaa tullimaksuun...!
     
  12. BRC1

    BRC1 Gearhead


    :oops: Joo sori , jäin beesailemaan aiheeseen kun pistin tilausta kotimaiselle toimittajalle mutta viime viikolla tilasin kans tuolta.Hitto kun en tajunnut avaa suuta olisin voinut ottaa jonkun kanssa kimpassa!
    Nyt tilasin tosiaan parin a 6 taalaa ja postikulut kevyet 45 taalaa :eek:
     
  13. fire

    fire Gearhead

    jos joku on tilaamassa lisää noita 5 3/4 umpioita niin voisin sekaantua samaan tilaukseen
     
  14. terence hill

    terence hill Gearhead

    Kuin myös!
     
  15. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Sama täällä, tosin 7" ja 4"x6"-kokoisina... Onko noi Lokakech-umpiot muuten H4:lle?
     
  16. ACC

    ACC Gearhead

    Lokakechin umpiot on H4 ( mutta niissä ei oo minkään laista CE hyväksymä merkit jos auto vaati semmosta)

    4 kpl 5 3/4 umpiot tuli maksamaan 60€ Suomeen rahdattuna tullimaksuja ei tullut ja 8 päivää kesti
     
  17. WSE

    WSE 1st gear

    Tuo on halpaa. Täältä kotimaan toimijoilta ei tuohon hintaan saa, olisikohan jotain 72€ minimi /4kpl. Tosin niissä on (yleensä) nuo E hyväksynnät.
     
  18. Rytari

    Rytari Gearhead

    mä juuri ajattelin että noita 4x6 tilaisin pari paria blazeen tässä joku päivä kun vanhoissa rupea olemaan liikaa usvaa sisällä..
     
  19. PauliP

    PauliP 1st gear

    Sieltä ostetaan msitä halvemmalla saadaan.... :rotfl: Mulla menee jo tuo 12€ säästö bensakuluihin kun lähtee tulliin ja moninkertaisesti jos joutuu töistä pois olemaan sen ajan.
     
  20. triheadwolf

    triheadwolf 3rd gear

    Jos joku tilaisi liikkeeseensä yunglilta laatikollisen sämplejä, niin olisin kyllä hetipiti ostamassa kaksi paria! Tai vaihtoehtoisesti ostaisin vaikka koko laatikon, jos hinta vain asettuu kohdalleen :lol:
     

Kerro tästä muillekin!