Kittiä muoville

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja linc-77, 20.10.2002.

  1. linc-77

    linc-77 Gearhead

    Onkos olemassa muovi/kumiosille sopivaa kittiä tai vastaavaa jolla täyttää koloja tai naarmuja ennen maalausta?
     
  2. G-MAN

    G-MAN Gearhead

    Sikaflex. Löytyy rautakaupasta, pysyy ja on päällemaalattavissa. Vähän hankalaa työstää.
     
  3. mjo33400

    mjo33400 Gearhead

    Myös korikitti käy.
     
  4. Stargraft-91

    Stargraft-91 Gearhead

    Muoviosille löytyy kyllä ihan omat kitit ja maalien lisäaineet. Kannattaa mennä johonkin automaaleja myyvään liikkeeseen, siellä on yleensä myyjät perehtyneet menetelmiin ja he osaavat antaa oikeat neuvot.
    Spies Heckeriltä esimerkiksi löytyy kitti, nimeltään Porenwisch-Fyller 3311 joka soveltuu muoviosien kittaukseen. Muoviosiin ei yleensä kannata käyttää suuria kerrosvahvuuksia, vaan mitä ohuemmilla kerroksilla selviää, sen varmemmin korjaus kestää. Sama ohje sopii niin pohja aineille, kuin pintamaaleillekin. Ennen työn aloittamista kannattaa muovipinta pestä puhtaaksi kaikesta rasvasta ja liasta, sekä pitää tarpeiksi pitkä haihtumisaika, että kaikki liuotinaineet ehtivät haihtua pois muovin huokosista. Sanoisin että pesun jälkeen kannattaa haihdutella ainakin vuorokausi, muuten huokosiin jäävä liuotin irroittaa kitit ja maalit.
     
  5. harri60

    harri60 Gearhead

    Hyviä muovin korjaukseen käypiä aineita löytää myös veneliikkeistä.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muoviosille löytyy tosiaan automaaliliikkeistä ihan omaa jonkin verran joustavaa kittiä, kuten edellä mainitiin. Lisäksi ennen kittausta ja sen jälkeen kannattas suorittaa erittäin hyvä rasvan/lianpoisto ensin esim. saippualiuoksella ja vedellä (poistaa mm. koivusokerin jne) ja sen jälkeen rasvan poisto (tähän on ihan oma aine joka ei sulata muovia). Tämän jälkeen käytä kyseiselle muoville sopivaa maalin tartunta-ainettetta ja maaleissa joustoainetta (hiomaväri ja pintaväri/lakka). Huom! Muoviosien kitti ei ole muoviosien korjausaine. Kitillä siloitetaan korjattu tai muuten epätasainen pinta. Vene liikkeet ovat yleensä olleet aika arvokkaita näissä asiossa.
     
  7. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Heikkona hetkenä pykäläkopissa istuessa, pimpsalehtiin jo kyllästyneenä, olen lukenut GTi-magazinea ja siellä lasikuitu ja lasikuitukitti on kova sana. Oli esim. puskuri sitten mistä muovista hyvänsä. Rankkojakin muotoja on tehty kuiduttamalla, karkea viimeistely lasikuitukitillä ja viimeistely sillä hienolla (yleensä peessin värisellä) kitillä.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Käykö muuten sikaflex myös lasikuituosien
    siistimiseen?
    Vai olisiko tarjolla järkevämpää vaihtoehtoa..?
     
  9. -TH-

    -TH- Gearhead

    mikas siinä possussa on vaikeeta työstää?
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    sikaflex on joustavaa kuten silikonimassa, joten se ei sovellu kun halutaan pysyvämpiä muotoja ja maalattavuutta. Edellä mainitut systeemit toimivat (esim. Rasvanpoisto, lasikuitukitti, muovikitti, tartunta-aine sekä maalit joustoaineella). Lasikuitukitin tilalle voi käyttää esim. Duramix muovinkorjausaineita, ovat todella toimivia ja kestäviä. Muovin korjauksessa kannattaa myös huomioida kappaleen vahvistaminen takapuolelta esim. tukikankailla tai -verkoilla joiden alle ja päälle pursotetaan korjausmassaa. Muotojen hakuun lasikuitukitti tai hiilikuitukitti ovat erittäin hyviä mutta erittäin työläitä hioa käsin, koneilla paljon helpompaa.
     
  11. Moppe

    Moppe 1st gear

    Mites sitä sikakittiä olis sitten paras työstää.
    Mattoveittellä sitä kyllä pystyy vuolemaan, mutta hiominen on kyllä vaikeeta.
    Onko parempia keinoja??
     
  12. Tomppade

    Tomppade 1st gear

    Onkos tämä nyt sitä Ns. Rätti kittiä joka on sellasessa tuubissa? meinaan tommosta löytynee himasta. Ja sitten kun joku ehdotti korikittiä niin se kuivuu ja halkeaa jos nyt tarkoitat sitä alusta suojaa joka on korikitti nimellä?

    Ja tavallinen kitti ei kestä, samoin spray ruisku kitti.Kokemusta on mm. moponlokasuojien kittauksesta spray kitillä. Lohkesi melkein heti kuivuttaan vaikka pohja oli kunnolla putsattu ja oli laitettu muovipohjamaalia...
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    - Älä käytä rättikittiä ja jos käytät niin käytä aivan minimaalisten pienien huokosten peittämiseen. Kovetteella oleva kitti on aina parempi kuin ilman kovetetta olevat kitit. Muoville on omaa kittiä usean valmistajan tekemänä, nämä kitit ovat joustavampia kuin normaalit polyesterikitit (eli ne kitit joilla yleensä kitataan esim. auton peltiosia). Suosittelen edelleen että menet automaaliliikkeeseen ja kerrot mitä olet tekemässä, niin suurella todennäköisyydellä saat oikeat aineet. Varaosaliikkeistä tai halpahalleissa saattaa olla jopa samoja aineita, mutta yleensä kukaan ei tiedä mihin ja milloin niitä oikeaoppisesti käytetään. Huom! Halpahallit eivät välttämättä ole edes edullisempia. Muoviosissa käytettävissä aineissa kannaatta käyttää maaleissa joustoaineita. Ja vielä erikoismaininta: Kitin päälle tulee ensin maalata esim. hiomaväri ja vasta sitten pintavärit. Jos maalataan suoraan kitin päälle pintamaali tämä kitattu kohta näkyy aina maalin alta.
     
  14. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    niin tuohon voisin sanoa et ku meijän ukko kunnosti äipän 96sen suapin,niin se veti kitin päälle pohjamaali ja sit pintamaali. Ja nyt autossa näkyy kiiltävässä maalissa siellä täällä mattaläikkiä. Eli kitti on imenyt maalia itseensä pitemmän ajan kuluessa.Jo olisi halunnut hyvän,niin olisi vetänyt koko auton yli hiontamaalikerroksen.Auto maalattiin Spies Heckerin maaleilla joskus 10-15v.sit!

    Näin ainakin meijän ukko selitti ko.asiaa mulle ku maalailin omaa Volvoani tossa keväällä!
     

Kerro tästä muillekin!