Kivittivät falconin..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Ismoskosmos, 21.9.2005.

  1. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Olinpahan tuossa taas ykspäivä voortilla alkossa käymässä ku tuli väsyneen näkönen ukko kyselemään,jotta sinäkö tuolla mattamustalla 'pakettiautolla' kurvailet...Sano heti,että hänellä oli ollu samanlainen auto...No minähän siihen vähän hymähtäen,että jaa.
    :odroll: ...Eihän noista koskaan tiedä...joskus se samanlainen auto on '56 fairlane ja joskus jopa saman ikäinen taunus.. :rotfl: ..No ukkohan sitten alko veistelemään,jotta falconhan se oli hänellä omistuksessa ollunna..'60 henkilömalli.Enpä oo ton ikästen falconien omistajiin törmänny aiemmin...Kertoili kovasti ku olivat väkipakolla asettaneet '70 luvulla anglian vaihdelaatikon siihen ja eihän se ollunna kestäny ku yhen kyläreissun.. :rotfl: ...No siitä kimpaantuneena olivat sitten kivittäneet ja pieksäneet muuten hyvän koslan paalukuntoon...

    Tällaiset vanhojen ukkojen jorinat ovat joskus ihan mukavia...joskin tästä tuli vähän pahalle tuulelle kun näinä päivinä kaikki osat olisi kullanarvoisia.. :odroll:

    Pistäkääpä juttuja tienpäällä tulleista ukkojen jorinoista...littyen tietty vanhoihin vermeisiin!..Saattaa olla,et tämäkin aihe on jo puitu monesti...
     
  2. Polara

    Polara Gearhead

    No yks juttu on jääny mieleen, kun yks ukko tuli jututtamaan kun dodgella olin parkissa.
    Kerto omistaneensa joskus 70-luvulla suomi Pontiac GTO:N! No oli sitten ajanu vähä ravakammin tuolla etelä-suomen moottoritiellä, eikä ollut muistanut tietyötä... Sano että oli ollu kaks markkaa vauhtia, kun oli pyyhkässy Catepillarin puskulevyyn ja auto oli menny kahtia pituussuunnassa!!! Puskuraktori oli hypänny metrin taaksepäin ja palokunta oli jo valmistautunut ruumiin irrotukseen pontiacista, kun tämä äijä olikin vironnut ja huutanu sieltä auton puolikkaasta että piästäkkee pois...

    Aika uskomaton tarina, mutta totena se sitä kerto ja melkein taisin osan jopa uskoakin...
     
  3. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    1. Ajoin furyl erään kaupan pihaan, jossa oli joku remonttimenos ym. Parkkeerasin erään vaihtolavan lähettyville ja just kun olin päässyt autosta ulos, jostain lavan takaa pomppaa n.50v ukko hitsauspuikko kädes ja maski ylös nostettuna. Äijä alkaa tohkeissaan selittään että heillä oli kaveritten kans useita furyjä, monacoita ym. 70-luvulla, olivat heittääneet vaikka minkä näköstä kyläreissua, sitten oli kuulemma ollut barracuda, oli piirtänyt viivaa vielä kaheksaskympissäkin.

    2. Ex-pomolla oli joskus ollut swingeri, tuplakaasareilla! Oli löytänyt sen jostain autoliikkeestä 3000 markalla. Kerran oli hävinnyt jollekkin valkoselle amazonille, tais tapahtuu 70-lopulla lahdessa.
     
  4. Tupis

    Tupis 3rd gear

    ja minä kun säikähdin otsikosta, että sinun falcon on kivitetty. Huh...
    Se olisikin ollut helpoin tapa tehdä itsemurha sellaiselle tyypille.
     
  5. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ....Nyt vasta itekki hoksasin,että tuosta otsikosta saa ehkä väärän kuvan....Hyviä juttuja on tullu eli jatkakaa samaan malliin.
     
  6. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Entisellä Dartilla oltiin Kaupintien TB:llä aamukuudelta tankkaamassa, ksoihin lähdössä, kun jostain ojasta ryömi sellanen vanha spurgu kauheessa känässä joka totes, "jumalauta, toi on mun vanha auto". Ja se oli siis sellanen oikee rantojen mies, joita ei enää just tänä päivänä missään tapaa. Sano ostaneensa sen uutena ja ajelleensa useemman vuoden ennen pois myymistä. Juttua ei olis paljon noteerannut, ellen olis kuullut äijän kertomia yksityiskohtia auton historiasta ja sen ensimmäisestä omistajasta aiemminkin yhdeltä fyyran jo edesmenneeltä katsastusmieheltä.
     
  7. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Joskus 15 vuotta sitten Walkka MCn edessä tuli yks hirvee vanha spuge kattoo mun 58 avo Buickkii ja rupes örisee se et tietää tän auton. Joo joo lähe vetää siitä. Näitähän oli paljon takseina Suomessa 50 luvulla. Äijä jäi örisee siinä ja sit rupes tulee yksityiskohtia 58n tyyppiviosta ja dynaflowsta. Spuge oli ollu Erkon priva kuski ja Erkolla oli 4d HT 58 Bjuikki ja se tais olla Roadmaster. 60 luvun alussa oltiin faijan kanssa kruisaamassa 60 DeSotolla ja pyörittiin aina siellä missä oli jenkki parkissa. Ei, ei niitä tosiaan vilissyt silloin. Minä silloin pikkupoikana halusin faijan ajaa Erottojalle ja Ludwiginkadulle missä oli HeSarin pääkonttori silloin. Erkko teki pitkää päivää ja 58 Buick oli kadulla myöhään. Se auto teki semmoisen vaikutuksen pikku tenavaan että sellainen on saatava isona. Ymmärrättekö? No tosa se on pihassa ja toinen tallissa.
    Tää spuge heitti aivan uskomattomia juttuja Buickis ja muista Autoista kultaiselta 50 luvulla ja se muisti että monena iltana pikku tenava kävi isänsä kanssa DeSotolla Erkon autoa katselemassa.
    Tuli juotettua ja syötettyä erittäin hyvin tämä pultsari ja kruisattiin sen kanssa aamuun asti ja sitä juttua riitti..
     
  8. Tupis

    Tupis 3rd gear

    rebel58, alan ymmärtämään entistä paremmin mieltymyksiäsi 58 Buickia kohtaan. Onhan tuolainen Buick ollut aika mieletön näky 60 luvun suomessa.
    Silloin kun hommasin tuon 55 voortin, niin naapuri tule kertoilemaan millaisella autolla hän joutui ajelemaan työkseen aikoinaan. Hän oli ammatiltaan poliisi ja heillä oli kuulema poliisi autona 56 Ford, joka oli jäännyt tullille jostain syystä ja oli sittemmin otettu virka käyttöön.
    Paras kommentointi tuli naapurin mummolta kun olin vaihtamassa Escorttiin kesä kumeja alle. Hän tuli kertoilemaan siitä, kun hän osti Wartburgin, niin sai samana päivänä tietää että hänellä on paha aivokasvain. Arvatkaa oliko vaikea yrittää pysyä pokkana siinä? muutenkin hänellä oli paha astma, jonka seurauksena hän piti sellaista kuonokoppaa. Oli aika huvittava näky kun hän ajeli tuo koppa päässään warrella. Nimitimme isäni kanssa häntä Wartburgin testiajajaksi
     
  9. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Taitaa nää jenkit todellakin viedä vararikkoon..jos noita edellisiä juttuja lukee, saa nähdä kuinka käy :eek:
     
  10. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Näinpä..Alkoholismia,onnettomuuksia ja muuta kurjuutta... :wink:
     
  11. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Entinen työkaveri kertoi mulle varmaan 20 kertaa kuinka hänellä ja veljellään oli 60-luvulla vuoden -52 Cadillac DeVille (muistaakseni). Olivat veljekset pistäneet viimeiset rahansa, ja hieman isältään saamiakin rahoja Caddyyn ja kurvailleet tyylikkäästi pitkin poikin. Kuulemma pedaalin kun polkas 80kmh vauhdissa lattiaan, aina kumit ulvoivat. Eivät vain vellokset uskaltaneet isällensä sanoa, kuinka paljon olivat autosta oikeasti maksaneet. Olivat vähätelleet ettei se paljon mitään maksanut, ja isä oli tämän uskonut. Auto vieläpä rekisteröitiin isän nimiin. Kävi sitten niin, että kun tämä entinen työkaverini oli ollut suorittamassa asevelvollisuuttaan ja veljensä oli ollut muulla paikkakunnalla opiskelemassa tms., oli isäpappa vaihtanut Caddyn johonkin helvetin arvottomaan kikkareeseen, eikä edes saanut juurikaan välirahaa, ja oli vielä ollut tyytyväinen. Eivät veljekset koskaan olleet isällensä uskaltaneet sanoa kuinka huonot kaupat isä teki, ja kuinka paljon pojat menettivät rahaa. On siinä ollut varmaan nieleskelemistä ja :cry:
     
  12. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :x Minä olisin kyllä räjähtäny! :rotfl: :argue: :rotfl: :rotfl:
     
  13. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Siihen aikaan ei kuulemma heidän isälle vastalauseita sanottu, tai tiesi sanoneensa.
     
  14. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Ei ehkä liity aiheeseen,mut annan itselleni vapauksia ku tämmösiä kyselemään aloinkin..Tuli yks ukko äsken pihalla viisastelemaan(Olin voortista kynnnyslistoja poistamassa ruostehionnan takia)..,jotta näissä vanhoissa 'LETUKOISSA' mahtaa riittää hommaa koko ajan?..Aattelin sanoa,etten kyl oo chevyä vähään aikaan omistanu..En kehannu alkaa joutavia puhumaan ku ei ois älynny kuitenkaa..Ootteko huomannu,että vanhemmat (50 v eteenpäin) tietää enemmän amerikkalaisista ku vähänkin nuoremmat 'tavantallaajat'...Siihen liittyy tietty monia asioita...

    Sitte on tällasia tyyliin:Just tollanen fairlane 500 oli taksina...ent. '59 fordista tuumailivat...Ku kysyin,että oliko se 2d ht tällasella takatolpalla...Ukko sanoi,että just samanlainen...lieköhän ollu.. :rotfl: ..Eipä silti vanhanajan ukoille iso HAIL! :wink:
     
  15. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Silloin heidän nuoruudessaan oli jenkkejä muutenkin markkinoilla hiukan enemän kuin tänään, vaikka 50 luvulla esim elettiin säänöstelyaikaa. Niitä oli liikenteessä suhteellisen paljon muuhun kalustoon nähden. Ennen sotia suurin osa vuosittain myydyistä autoista oli amerikkalais valmisteisia. Ensinmäiset japsi autot rantautuivat joskus 60 luvun alkuvuosina vasta suomeen. Suomi taisi olla ensinmäisiä maita, mitkä alkoi tuomaan esim Datsunia.
     
  16. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Näinhän se tais mennä...Isänikin on 76 vuotias ja paljon on turinoita saanut kuulla... :D
     
  17. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Tuli tuossa mieleen kun toisessa topicissa puhuuvat tuosta Fordistien taivaspaikasta.
    Käyttö Esconi(oranssi 79) oli kerran kerhon edessä parkissa ja siinä lähellä sattuu olemaan tuolainen uskovaisten paikka, niin kerran ne olivat jakaneet lappuja autojen laseihin taivaspaikan varmistamisesta. Nähtävästi he itse eivät aja Fordeilla, ei kai nyt muuten olisi Fordn ikkunaan tuolaista pistäneet :lol:
    Kerran taas olin tulossa kirjastosta autolleni kun edessäni käveli joku uskovainen lapsensa kanssa ja kun he näkivät tuon autoni siinä, niin isä alkoi puhumaan sille lapselleen: Tuo väri on enne aurinkoisemmasta tulevaisuudesta. Eipä tainnut pitää paikkaansa, nimittäin tuon Escortin tarina päättyi kohdallani kolmion takaa eteen tulleeseen ladaan :cry:
     
  18. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :rotfl: :rotfl: :rotfl: No helvas pelvas!..Tuli sattumalta yhden kajaanilaisen amerikanfordistin taulu tilaus 'FORDHEAVEN' mieleen sun jutusta...Aika vapaat kädet sain sen suunnitteluun..Äijä vaan sano aiheeksi ford heaven..Mut tuskin ehdin ennen kevättä tekemään..Onhan noita jo aiemmin muillekin lupailtu.. :wink: :rotfl: :rotfl:
     
  19. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Niinpä!?
     
  20. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Hiljakseen hyvä tulee...Olin näkevänikin jo kankaan mutkassa värejä..mm..punaista,valkeaa..mm taitaa olla kromia..Kenelleköhän se on menossa?..Varmaan joulupukin reki.. :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!