Koenigsegg

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Smirkelimies, 23.9.2017.

  1. Smirkelimies

    Smirkelimies 3rd gear

    http://koenigsegg.com/

    Katselin Netflix:stä superautodokumentin. En ole ennen näitä noteerannut mitenkään, mutta on tuo Koenigseggin tapaus aika mielenkiintoisen hullu. Äijä väsää tommosia autoja armeijan vanhassa tukikohdassa. Uusissa malleissa näkyy olevan hybriditekniikkaa, sähköpuolelta 700 hevosta ja bensakoneesta vajaa tuhat. 0-200 alle 9 sekunnin. Luulin että toimialla olisi hirmuiset katteet mutta ei tuo olekaan mitään ihan älytöntä rahanroisketta:

    http://www.largestcompanies.fi/yrit...22435/tilinpaatos-ja-tunnusluvut?currency=EUR

    Eli 21 miljoonan liikevaihdolla miljoona tulosta, joten kaipa nuo yli miljoonan hinnat ovat perusteltuja, on tuo markkina aika heiluva. Alussa luultavasti useampi vuosi ollut kituutusta.

    Pitääpä pistäytyä kahtomassa paikan päällä sitten kun tekevät mallin johon saa vetokoukun. Mitähän nuo tuumaisi kun tarjottelisi kahen tonnin tojotaa vaihdossa. :)
     
  2. chevytb02

    chevytb02 Gearhead

  3. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Ja koska ovet flexifuel vehkeitä niin saahan siihen alennusta romutustodistuksella.
     
  4. Smirkelimies

    Smirkelimies 3rd gear

    pimeroolis tykkää tästä.
  5. starcraft

    starcraft Gearhead

    Eikö toi koenigsegg saanut alkunsa ruotsalaisen omavalmiste lainsäädännön ansiosta? Hyvä todiste, mitä suomi menettää, kun lainsäädännöllä tekee mahdottomaksi omavalmisteiden rekisteröimisen.
     
  6. Smirkelimies

    Smirkelimies 3rd gear

    http://koenigsegg.com/koenigsegg-history/

    Kyllä se varmaan niin on. Oheisessa historiapätkässä kerrotaan että jäbä oli vasta 22 v kun päätti tehdä itselleen maailman parhaan urheiluauton. Sen rakentamisessa meni melkein 2 vuotta. Autosta tulikin tosi hyvä ja se päätyi esittelyyn Cannesin filmifestivaaleille, siitä sitten edettiin muihin versioihin. Ja nyt firma työllistää jo 100 henkeä. Suomessa auton rakentelu on niin suosittua että tosiaan voisi luulla tännekin syntyvän jonkinlaista piensarjatuotantoa harrastuksen alkuun sysäämänä jos byrokriatia antaisi myöten.
     
  7. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Noin, korjasin lausuntosi, onhan nuo ihan järkyttävän saastuttavia turhakkeita. t. Touko-Pouko & de grönä
     
  8. TopyCa

    TopyCa Gearhead

  9. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Bilteman pukit käytössä...no onhan ne varmaan parhaat pukit mitä on olemassa. Omassa käytössäkin just samat, pitäs vaan ostaa pari lisää.
    [​IMG]
     
  10. Jza

    Jza Double Gearhead

    Parhaista en tiedä, mutta hyviä ne ovat hintaansa nähden (jos nuo nyt bilhelveten laitteita ovat, väri kyllä täsmää). Vastaavia kirkonkelloja itselläkin on muutama ja ovat kyllä tukevia. Alkaa vaan lipsua taas ohi aiheen :D
     
  11. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Powerstroke tykkää tästä.
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Olipa vasta tehny uuden ennätyksen, joka kuulostaa aika hurjalta. 0-300km/h-0 35, jotain sekuntia. Vai oliko peräti 400km/h...
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Aika homoeroottinen tunnelma kasaustiimillä, vai onko "rassaustiimi"?
     

Kerro tästä muillekin!